Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bill Rago má vynikající vzdělání a ve své profesi reklamního textaře sbírá jeden úspěch za druhým. Jenže stačilo jedno menší zaškobrtnutí a Bill je propuštěn ze zaměstnání. Po ponižujících a nekonečných návštěvách na pracovním úřadě dostane konečně zaměstnání jako učitel anglické literatury na kurzu pro vojáky v kasárnách. Ze začátku si neví rady se skupinkou vojensky myslících i chovajících se mladíků, ale časem se mu podaří je přesvědčit, že vzdělání má smysl. Zaujme je Shakespearovým Hamletem a při následujícím sbližování projde sám značnou proměnou. Od nich se naučí smyslu pro disciplínu, který mu chybí, cvičí občas s nimi a získá si jejich respekt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Billa Rago (Danny De Vitto) v poslední době osud moc nešetřil. Když přišel i o svojí práci v reklamní agentuře a musel tak rozšířit řady nezaměstnaných, je tak zoufalý, že by vzal jakoukoliv práci, kterou mu nabídnou. Jediná taková je v armádě, kde se uvolnilo místo učitele - přece jen, fyzický výcvik není všechno. A tak se Bill (bez jakéhokoliv učitelského vzdělání) vydává do výcvikového střediska, kde dostává na starost několik vojáků, které se snaží naučit alespoň něco užitečného... Hned na začátek nutno říct, že film kromě roztomilého Dannyho De Vitto, mladičkého Marka Wahlberga a zajímavé hudby Hanse Zimmera nic moc nepřináší. O výuku "neučitelných" elementů se daleko lépe postarala Michelle Pfeifferová v Nebezpečných myšlenkách a jako pohled do zákulisí výcvikových metod americké armády to také není to pravé. Na druhou stranu se člověk ani moc nenudí, a když si odmyslí až přespříliš patetický konec s vyznamenáním otce jednoho ze studentů tak to nakonec není tak zlý... ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

V zásadě vtipná ptákovinka, která by bez účasti Dannyho stála za prd. Viděl jsem to jen dabované a vznáším zcela zásadní a obecný dotaz: kdo, PROBOHA, dospěl k závěru, že Petr Štěpánek je herec, potažmo dabér? Něco tak afektovaného, a v jeho případě zcela bez výjimky, jsem opravdu nikdy v životě nezažil. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho moze byt tato komedia nudou, pre niekoho zase milou zabavou, ako to bolo aj v mojom pripade, pretoze nech vidim Dannyho DeVita v akejkolvek komedialnej ulohe, vzdy sa na nom nasmejem, lebo vecne ufrflanych chlapikov dokaze zahrat dokonale. Ucenie Shakespearea mladych vojakov bolo mozno trosku nudne a dopredu sa dalo cakat, ako sa to skonci, ale niektore hadky DeVita a ich velitela ma priviedli k smiechu a naozaj som dlho premyslal, ci dat 3 alebo 4 hviezdicky. Nakoniec som sa rozhodol pre 3, lebo je to film, na ktory si o par mesiacov spomeniem ako na milu priemernu komediu, ktoru nemusim vidiet viackrat. Vo vedlajsej ulohe sa predstavil i zaciatocnik Mark Wahlberg. Reziserka Penny Marshallová natocila napr. komedie s Tomom Hanksom VELKY (1988), VELKE VITEZSTVI (1992) alebo i dramu s Robertom De Nirom a s Robinom Williamsom CAS PROBUZENI (1990)... 24.04.2010 _______ Danny DeVito - (Bill Rago) +++ Gregory Hines - (Seržant Cass) +++ James Remar - (Kapitán Tom Murdoch) +++ Ed Begley Jr. - (Jack Markin) +++ Mark Wahlberg - (Tommy Lee Haywood) +++ Cliff Robertson - (Plukovník James) +++ Produkcia: Penny Marshall, Andrew G. Vajna +++ Hudba: Hans Zimmer +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než tenhle film pochválit a doporučit. Jedná se opravdu o úžasnou komedii z výcvikového tábora americké armády, která mi zřejmě sedla do mého momentálního rozpoložení. Anebo je možné, že mi prostě filmy z vojenských výcvikových táborů imponují. Zatím jsem z tohohle druhu filmů viděl dva, a to sice na tři Oscary nominované drama Příběh vojáka a potom brilantní komedii Biloxi blues. Tohle je tedy třetí film tohoto druhu a já musím opět konstatovat, že jsem maximálně spokojený a tuhle komedii jsem si velmi užil. Danny DeVito v roli učitele angličtiny, který navíc nikdy nebyl ani na vojně, a nyní má učit budoucí americké vojáky, je prostě okouzlující, a celý tenhle film stojí a padá právě s jeho hereckým výkonem, který je naprosto dokonalý. Mohu upřímně říci, že tato komedie mě ani jednou nenudila a užil jsem si každou minutu, každý okamžik. Zkrátka a dobře takhle má vypadat zajímavá a originální komedie, u které zapomenete na všechno ostatní a jen se bavíte. Už teď se těším na případné další filmy z vojenských výcvikových táborů, které v budoucnu budu mít možnost vidět. Ale tato komedie si ode mne vysloužila svou absolutní dokonalostí maximální hodnocení. Je to tedy za pět hvězd. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mě tato vojenská komedie chytila hned na začátku a pustila až chvíli před koncem, kde nemohla chybět stejně jako v podobných filmech hromada patosu. Danny DeVito je jako armádní angličtinář (ještě k tomu civil) skvělý a v jeho roli si nelze představit nikoho jiného. Humor je neškodný a docela chytrý, scénář se však nevyhne povinným klišé (už u představení tréninkové věže je jasné, kdo na ni krom vojáků bude šplhat jako další). Dlouho jsem uvažival o třech hvězdičkách, nemůžu však přijít na jméno žádnému podobnému snímku, tak hodnotím výše. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Fiktivní základna McClane se natáčela na vojenské základně Fort Jackson. (Ampi)
  • Film dokázal vydělat asi jen polovinu částky, která byla do produkce vložena. Samotný film nákladný nebyl, problém byl především ve vysokých finančních nárocích protagonistů. (Courtemanche)
  • Film byl původně označen jako komedie, avšak po finančních ztrátách byl stažen a znovu uveden jako drama. (Courtemanche)

Reklama

Reklama