Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (596)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak sa zdá, že "A Quiet Place" nebolo len šťastnou náhodou pre Johna Krasinskeho. A vo svojom pokračovaní prináša ďalšiu silnú a kvalitne spracovanú kapitolu príbehu z tohto univerza. A nakoľko to pôsobí, že vo svojom diele plánuje pokračovať, dúfam, že si to udrží rovnakú latku. Pretože možno nebyť pár drobností tak "A Quiet Place: Part II" by si zaslúžilo asi môj najvyšší rating. Pokračovanie je skvelé. Pôsobí to ako keby sme skutočne pokračovali tam kde sme skončili. Má to spád, rozhodnutia postáv (hoci niektoré nie úplne najlepšie) majú svoj zmysel, nikto sa nespráva ako vyslovený idiot a dáva nám to trošku hlbší pohľad na to, čo sa vlastne udialo, ako to celé začalo a k čomu sme sa vlastne dopracovali. Jednotlivé útoky príšer sú opäť spracované kvalitne, po celú dobu som mal pocit, že tam boli s nami. V úvode dokonca máme možnosť vidieť aj nešťastné lietadlo z prvého filmu. Má to atmosféru a úprimne by mi nevadilo, keby bol film možno aj o 20 minút dlhší. Pokojne by som pri ňom strávil svoj čas. Cillian Murphy ako nováčik v tomto filmovom svete je takisto vynikajúca voľba a s výsledkom som maximálne spokojný. Miestami je len škoda, že určité momentky pôsobia trošku nasilu. Sú tam len preto, aby sme mali trošku väčšiu dávku napätia. Tiež je pravda, že Regan mohla prediskutovať svoj plán s mamou, no môj osobný dojem je ten, že i tak by sa reálne ako skupina rozdelili, nakoľko jej brat podľa mňa nemohol podniknúť tak dlhú cestu. Takže reálne nemám väčšie problémy s rozdelením skupiny. Útok ľudí v prístave mi tiež príde ako trošku zbytočná odbočka, no zase to veľmi dobre potvrdzuje Emmetove slová, že niektorí ľudia si nezaslúžia záchranu. Celkovo sú to len drobnosti, ktoré možno len bolo potrebné trošku dopilovať a mali by sme tu excelentný film. No vo výsledku stále jeden z najlepších filmov, ktoré tohto roku prišli. Ak máte možnosť vidieť film v kine, využite to. Myslím si, že ak milujete horory, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý diel sa dal interpretovať celkom zaujímavými spôsobmi, príšery ako metafora materinského strachu, prípadne abstraktnejšie chápanie fikčného sveta ako zobrazenie spoločnosti, kde si musíte dávať pozor, čo poviete a tak ste radšej ticho. Čiže tento svieži prvok už logicky druhý diel mať nemôže a treba ísť ďalej. No a pokračujeme veľmi pomaly, skoro ako v seriáli, čo bude aj jasným Krasinskiho zámerom. Myšlienkovo sa posúvame smerom od pôvodných metafor k otázkam nového otcovského vzoru alebo dospievania a prevzatia zodpovednosti v prípadoch, kde ešte nedávno hrala prím iba milujúca matka. Dôležitú úlohu hrajú dopravné prostriedky, ktoré vlastne vďaka hluku boli absolútne vyradené z hry, čo ma pred troma rokmi akosi vzhľadom na komornosť nejako nenapadlo, tu sa napríklad pozrieme do zničeného vlaku, dôležitú funkciu získavajú prekvapivo lode a nakoniec pomôže aj to posraté auto. Hororové a akčné scény fungujú, aj tak väčšine ide iba o to. Vo výsledku ale prvý film neprekonávame, moment prekvapenia je už fuč, s tým sa nedá nič robiť. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Depešáků jedině Enjoy the Silence, ovšem pouze do sluchátek! Návrat krvelačných emzáků, co sice hovno vidí, ale slyší i myší prd, byl vzhledem k tržbám neodvratný, jenže nyní se už na Krasinského straně nenachází to, co mu pomohlo před dvěma lety. Moment překvapení.. Snaha jít na to přes audio zážitek, kdy se střídají hudba, ruchy okolí a absolutní ticho je chvályhodná, ale vybrakovaný příběh s ukázkami klišé a paralelní scény napětí už tolik ne. Ta druhá se synchronizovaným akustickým útokem se už pohybovala na hranici legračnosti.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don't try to Breathe. Po roce v kině na rok odkládaný film a užil jsem si to maximálně.Quiet Place 2 je důstojný sequel- Je větší, akčnější, intenzivnější a nařachanější.Od úvodních minut jsem se Krasinskimu naprosto odevzdal a užíval jsem si 90 minutovou jízdu, která v závěrečné půl hodině mi rvala koule tak moc, že jsem přemýšlel i nad tím, že je v tom kině nechám!! Ženy tam nejspíš zapomenou kalhotky.Úvodní zrod apokalypsy je hodně intenzivní, nepříjemný a správně chaotický- přesně takhle to mám rád. Poté druhý díl okamžitě navazuje na jedničku a pokračuje s příběhem dále. Střed filmu je trochu klidnější, ale díky skvělým hercům ( Emily Blunt je mé zlato a Cillian Murphy je parádní) se na to kouká skvěle. Technicky dokonalé, ozvučení masakr- ten přechod z naprostého ticha do extrémní hlasitosti se zde povedl a minimálně 5x jsem se nefalšovaně lekl, poskočil a sprostě přes celé kino zařval!Monstra řádí na scéně častěji a jde z nich pořád respekt ( pro mne nejlépe filmově zpracované monstrum od Aliena), napětí zde prakticky nepolevuje, místy jsem zapomněl i dýchat, soundtrack je skvělý a bál jsem se, že zde bude chybět scéna alá Porod z jedničky, tak přišla medvědí past!Finále je docela podobné jedničce a tudiž třetí díl je naprosto nevyhnutelný a už teď mám pocit, že se zde klube jedna z nejlepších hororových trilogii za poslední roky.Lehkým mínusem je absence gore scén, občas to drsnější je, ale šťavnaté Rko bych zde rozhodně uvítal a někomu může vadit, že oproti jedničce tu moc inovativních prvků není, ale Monster hororů je málo, užil jsem si to a jakožto první letošní kino návštěva rád přilepším.Kdo byl nadšený z Jedničky, bude nadšený i nyní, koho Quiet Place nestrhnul už tenkrát, nestrhne ani teď.Příběh- ***, Vizuál- *****, Akce-****. Napětí- *****, Gore-**, Humor- ne, Herci- ****, Atmosféra- *****. 8.5/10. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dvojka nám ukázala, ako sa vlastne tajomné monštrá dostali na planétu Zem, a zistili sme tiež, ako sa dá proti nim bojovať. Výraznejšie rozšírenia univerza však neočakávaj. Akčné scény boli napínavé, no (šepkacie) dialógy a gestikulácia medzi postavami ma nechávali chladným. Ku koncu som už len čakal, kedy prídu záverečné titulky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • John Krasinski (Lee Abbott) v rozhovore priznal, že štúdiu Paramount hneď po dotočení prvého dielu povedal, že nechce ani písať, ani režírovať ďalší diel, lebo prvá časť pre neho bola neuveriteľne osobná. Nakoniec ho presvedčila jeho manželka Emily Blunt (Evelyn Abbott), že ak natočí a napíše s rovnakou láskou aj druhý diel, tak sa do svojej role vráti aj ona. Po natočení filmu Krasinksi uviedol, že druhý diel je lepší ako ten prvý. (bichalmajus)
  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama