Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (595)

verbal 

všechny recenze uživatele

I druhý gestapo výlet do světa, ve kterém má jeden strach si i nahlas usrat, se vcelku vydařil. Katolická rodinka nadále roztomile platí za to, že si máma s tátou nemohli pomoct ani po dvou dřívějších docela nepodařených až iritujících potratech, i v dobách nutného ticha to prostě nedokázali vycákat na kozy a velmi chytře si do té šeptavé apokalypsy nasmrkali další nahlas řvoucí zdroj problémů a logistických lapsů při sveřepé ochraně rodinných hovnot. Ale i tak. Pepek od posledně dost potrénoval režii a ze svého velmi slušného primárního nápadu i opakovaně vygestikuloval poměrně atmosférickou křesťanskou jednomrdku, silnou zejména v detailech typu bachakamšlapeš, bachadočehodrcneš a držhubuvole, u které by simultánnímu překladateli do znakové řeči dozajista ochrnuly ruce. Jediné, co se mu ve zjevných záměrech ani trochu nepovedlo, bylo přinutit diváka celou hrací dobu zarytě nefandit těm šmelcujícím bystrosluchům, aby ty slizké, přitroublé a evidentně špatně vychované fakany co nejdříve nafiletovali do ufoburgrů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mírný propad ano, ale John Krasinski to zvládl i napodruhé. Poznáváme další prvky postapokalyptického světa, logicky přicházejí nové situace a nové postavy, po řemeslné stránce je to znovu velmi solidní kus. Ústřední (oslabená) rodinka opouští bezpečí svého proti predátořím krasavcům vybaveného domu a vydává se vstříc neznámému. Ještě předtím se podíváme, co se dělo na úplném začátku, kdy se tahle monstra se sakra vyvinutým sluchem objevila. A pak se vrátíme do současnosti. A pochopíme, že nepřítelem nebudou jen obří zabijáci. Už to ovšem není takové atmosférické, plíživé, napínavé, účinné. Navíc v „tišší“ jedničce musely postavy vše držet neustále v sobě. Tady je všechno čitelnější. Fajn je aspoň to, že se rozdělené linie (tam matka, tam dcera s rodinným přítelem…) vždy „sejdou“ v jeden moment. Ale celkově spokojenost, jen je prostě škoda, že jsme přišli o (minule) zdaleka nejvýraznější složku celého díla. Práce s tichem je ve dvojce už prostě jiná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od Depešáků jedině Enjoy the Silence, ovšem pouze do sluchátek! Návrat krvelačných emzáků, co sice hovno vidí, ale slyší i myší prd, byl vzhledem k tržbám neodvratný, jenže nyní se už na Krasinského straně nenachází to, co mu pomohlo před dvěma lety. Moment překvapení.. Snaha jít na to přes audio zážitek, kdy se střídají hudba, ruchy okolí a absolutní ticho je chvályhodná, ale vybrakovaný příběh s ukázkami klišé a paralelní scény napětí už tolik ne. Ta druhá se synchronizovaným akustickým útokem se už pohybovala na hranici legračnosti.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině a to kurva po dlouhé době, resp. letos v r. 2021 poprvé! Šílená doba, koronavirová! Jak já ty kina miluji. No, takže TICHÉ MÍSTO: ČÁST II … Už podle traileru mi bylo jasné, že tohle bude velkolepější, než první počin. Nechci se zde moc okecávat, tak se to pokusím shrnout v kostce. Určitě je to tak na lepší 4*, ale já těch 5* prostě dát musím. Nejen tím, že jsem velké plátno po delší době viděl, ale prostě to nemá žádnou zásadní chybu. Je pravda, že jsem ve finále čekal nějaké větší a zásadnější rozuzlení, které, se sice nedostavilo, ale ani jsem v to neočekával. Je prý potvrzeno, že vznikne třetí film, takže se možná nějakých překvapivých zvratů téhle začínající postapokalyptické série, dočkáme. Má to opět NAPĚTÍ, ale především perfektně ozvučené a kamerou nasnímané scény. Jsou rozděleny do celého rozsahu filmu, takže zde nuda nehrozí. Stopáž je relativně krátká, takže mi to uteče rychle. Hudba od Marca Beltramiho je zde ještě výraznější než v jedničce, takže super! Herecké obsazení je na tom velice dobře. Emily Blunt zahrála svůj dobrý standart, Millicent Simmonds sehrála charismatickou dívku, Cillian Murphy mě zde bavil asi nejvíc – zahrál přirozenou a uvěřitelnou roli. John Krasinski zde byl pouze v úvodu, který mapoval první den apokalypsy. Co k tomu ještě dodat? Mě to bavilo hodně, spoustu aspektů je zde asi ohraných, ale opravdu nemám nic, co bych vytkl. Těším se na další shlédnutí a rovnou už na třetí díl! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu se tě na něco zeptat? Když jsi vídal ten plamen noc, co noc, věděl jsi, že je to on?“ - „Ano.“ - „A vůbec tě nenapadlo pro nás jít?!“ - „Ne. Lidi, co zůstali, co se z nich stalo…ty to nevíš, viď? Já jo. Zachraňovat takový lidi nestojí za to.“ Anebo se přece jen najde někdo, kdo stojí za záchranu? Zbytečně nastavovaná kaše? Ne v tomto případě! Hádám, že nemalá část publika se musela před zhlédnutím filmu ptát na totéž. Jenže Krasinski se překonal. Nečekal jsem to, ale dvojka se jedničce nejen s přehledem vyrovnává, ale dokonce ji i mírně převyšuje. Prakticky jediným zdrojem mé nespokojenosti byl Marcus (jehož chování jsem si sám pro sebe marně ospravedlňoval absolvovanou lobotomií, ehm). Ale jinak? Napětí, lekačky, atmosféra, práce se zvukem a tichem…všechno znovu více než povedené. Někomu asi bude vadit, že se i přes vložený začátek z minulosti nedočkal odpovědí na některé otázky. Což ještě může být napraveno. Na druhou stranu, ono to louhování nepůjde donekonečna, že…prozatím zůstávám na 4*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží. (PROCESOR)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 160,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 297,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama