Reklama

Reklama

Fantasy příběh sleduje dvě z nejoblíbenějších literárních postav - Petra Pana a Alenku v říši divů. Osmiletá Alenka, její nezbedný bratr Petr a jejich geniální starší bratr David popouštějí uzdu své fantazii během bezstarostného léta na anglickém venkově. Děti, povzbuzovány svými rodiči Jackem a Rose, organizují imaginární čajové dýchánky, šermířské souboje i nápaditá pirátská dobrodružství. Jejich idyla však rázem skončí poté, co rodinu zasáhne tragédie. Petr, který se chce v očích truchlících a stále chudších rodičů blýsknout jako hrdina, cestuje s Alenkou do Londýna, kde se snaží rozprodat rodinný majetek. Po návratu domů Alenka nalezne dočasné útočiště v zázračné králičí noře, zatímco Petr uniká z reality do kouzelného světa, kde se stane vůdcem gangu Ztracených chlapců. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Brenda Chapman sa presunula z polí animákov na pole fantasy filmov. Po videní „Come Away“ si myslím, že by to nemala spraviť. „Na cestách“ je akýmsi pokusom o crossover rôznych žánrov a hlavne dobre známych príbehov, prípadne filmov. Vedľa Petra Pána sa tu objaví niečo z Alice v krajine zázrakov, ale kombinácia jednotlivých prvkov z daných príbehov/filmov nefunguje, minimálne nie na danej úrovni. Obrazy a špeciálne efekty sú síce na prijateľnej úrovni, ale film ako celok, nie je kompaktný. Z hereckej stránky tu drží nejakú úroveň Angelina Jolie. Nechápem tu prítomnosť Michaela Caina a hlavne v tak malej roli. (Vypadá to tak, že už navždy zostane „talizmanom“ Ch. Nolana.) Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Považuji se za celkem tolerantního člověka,   ale mohu říci, že příběh malého Petra Pana   v černé podobě mě nenadchl. Stejně tak pro   mě zůstane Alenka z říše divů vždy   blonďatou dívenkou a ne malou kudrnatou   černoškou. V rámci amerického a vidění   větší části Západní Evropy se musí divák   připravit na prapodivné zpracování známých   látek a to i těch hodně tradičních. A tak   Othello asi nezůstane jedinou černoušskou   hlavní postavou Shakespearových dramat a   komedií a bude to tak i u dalších klasických   látek. Bůh nás chraň... ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Come Away" podľa mňa v jadre nie je tak zlým filmom, ako to tu pôsobí, no tiež nemám pocit, že by bol nejako extra kvalitný. Má pár zaujímavých nápadov a len fakt, že vidíme veľa vecí z pohľadu fantázie našich detských hrdinov je celkom zaujímavé. No fantasy elementu je tu podľa mňa veľmi málo, atmosféra filmu dokopy moc nefunguje a pôsobí to strašne rozbito a ako keby si chcelo brať elementy z Petra Pana a Alice In Wonderland, no nevie ich dobre kombinovať alebo robiť zaujímavo. Nenudilo ma to, nemalo to postavy, ktoré by ma iritovali, no film pôsobí ako keby tvorcovia dokopy nevedeli čo s tým celkovo majú robiť. Má to veľké mená a na tom sa to asi zvezie. Myslím si, že malo to využiť svoj potenciál s troškou väčšou dávkou fantasy elementu a menej všetkého ostatného. Pozerateľné, ale nič moc. Hodnotenie: C- ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Come Awey je pořádný bordel, ve kterém se tvůrci za těch devadesát minut trvání filmu nedokázali rozhodnou, jakým žánrovým směrem se budou primárně ubírat a čeho chtějí ve výsledku vlastně dosáhnout, nicméně po dlouhém váhání jsem nakonec usoudil, že nejblíže to má asi k jakémusi mixu fantasy pohádky, okořeněné pořádnou dávkou dramatu, což je ovšem docela sebevražedná kombinace, která tu naprosto nedokázala ve vzájemné symbióze zafungovat, jelikož jeden pohled nabízí nekonfliktní, kýčovitou naivitu, plnou dětských radovánek, snů a klasických pohádkových motivů, zatímco ten druhý vážná témata v podobě nekompromisních sourozeneckých rozbrojů, nenávisti, zkaženosti, chudoby a v neposlední řadě i smrti, a každý z nich si jde bezohledně svou cestou, čímž pak ale ani jeden nemá onen cílený dopad na diváka. Ona kontraproduktivita ovšem stejně tak působí i co se atmosféry týče, chvíli triviálně odlehčená, vzápětí temně syrová, vzájemně ale zcela neladící a nepřesvědčivá. Jinak postav je tu mnoho, žádná z nich ale není natolik výrazná, či zajímavá, aby si dokázala získat diváckou přízeň, a co se pak přímo zápletky týče, tak to je zmiňovaný pořádný bordel, bez hlavy a paty, kde tvůrci skákají z jednoho do druhého, ve výsledku ovšem nedosáhnou ničeho a samotný závěr je už pak jen definitivní si tvůrčí podříznutí větve pod sebou, fakt jako netuším, co ona pointa měla za význam. Come Away je zkrátka film, který se naprosto vymkl jakékoliv kontrole, chvílemi mě to jako že i dokázalo tedy zaujmout, a to hlavně v těch dramatičtějších pasážích, jako celek to ovšem skutečně nefunguje a nepůsobí vážně ani trochu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"JE NA ČASE DOSPĚT." Kombinace motivů Petra Pana a Alenky, to zní jako tutovka. Nebo ne? Je to skoro jako úkaz, mít takové možnosti a stvořit něco tak špatného a nezajímavého ve všech ohledech (snad jen kromě hudebního doprovodu). Komu bylo tohle určeno? Nikdy víc, bez debat. 20% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama