Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (943)

castor 

všechny recenze uživatele

Má to své momenty, herci jsou fajn, ale stejně jsem (a napadla mě hned Branaghova Vražda v Orient expresu) cítil mírné zklamání z nenaplněných očekávání kvalitní a hutné detektivky. Nejdřív drhne tempo, první půlhodinu rozhodně. Pak jsem se do téhle detektivní látky dostal, orientoval jsem se v ní bez potíží, ale překombinovanost ještě (snad nikdy) nikomu neprospěla. Hodně dialogů, (jednorozměrných) postav, přetvářek a lží, ale smíšené pocity převládají. Začíná to (jak jinak než) vraždou. Zámožná rodina přitom na venkovském sídle právě oslavila půlkulaté narozeniny věhlasného autora tajemných detektivních příběhů. Během oslavy naštval několik členů (rozhádané) rodiny, se svou ošetřovatelkou si dal partičku deskové hry, dostal své léky a měl jít na kutě. Jenže ráno je dům plný pochybností, vyšetřovatelů, jednoho soukromého očka a zvědavých pozůstalých, proč a co se vlastně stalo a hlavně jak to asi bude s dědictvím. Žánrově je to docela zmatek. Od každého trochu, ale nikdy pořádně. Ano, zprvu si divák myslí, že ví, jenže tvůrci ho docela umně přesvědčí o opaku, jenže pak se ty změny začnou zajídat a ve finále mi bylo jedno, jestli hlavu rodiny zakousl medvěd nebo náhodou neleží někde na pláži v Karibiku. Taková ta nejistota mě prostě nenapínala, nebavila. Čas ukáže, ale myslím, že za pár měsíců si málokdo vzpomene. Místy moc tlačíme na pilu, zvratů je najednou moc a snaha překvapit diváka jede hrozně na sílu. I z herců nikdo vyloženě neexceluje (snad jen kouzelná Ana de Armas), přitom tolik solidních profíků. Troufám si tvrdit, že potíž je v režijním vedení. Pocitově musím dát (jen) tři hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To bola najhoršia autonaháňačka, akú som kedy videl.“ Čakal som to lepšie, ale aj tak tomu štvrtá hviezda unikla len o rybičku. V detektívkach už som videl „všetko“, čiže som bol mimoriadne podozrievavý už od prvej sekundy a do úvahy som bral aj možnosť, že vraždili psy. Nakoniec to ale celé bolo inak a hoci ma to zaskočilo, tak scenár je vystavaný natoľko zvláštnym spôsobom, že vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Výprava starobylého sídla skvelá, atmosféra parádna, dialógy odsýpajú, postavy ľahko charakterizované a kasting skvelý. Daniel Craig je dobrý, ale treba vyzdvihnúť aj fantastické mrchy Jamie Lee Curtis a Toni Collette. Čo mi nesedelo? Občas čudné momenty (posledná scéna s listom pre Jamie Lee Curtis – to bola náhoda?), občas blbosti (to, že fyzicky zničím kameru vôbec neznamená, že zničím záznam v systéme) a možno to bolo zbytočne dlhé. Cinemax TN 2019 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite najlepší film Riana Johnsona. Okrem výborných postav a bombového obsadenie (fantastický Craig, milá Ana de Armas, záhadný Evans, Shannon či Jamie Lee) dokáže zaujať aj samotný príbeh, ktorý upúta pozornosť a drží diváka v napätí až do konca. Veľké plus okrem príbehu a castingu je určite aj prostredie filmu obrovského domu, taktiež kamera a hlavne strih. No nechýba ani štipka dobrého humoru. Ešte zopár šokujúcejších odhlaní a bolo by to takmer úplne dokonalé, takto je to iba kvalitne vybrúsene. 85% - 4* ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nejsem typ člověka, který by si užíval detektivky a také se mi za život doopravdy líbil snad jen ten Sherlock Holmes Guye Ritchieho. Tam je však spousta akční výplně. V druhé řadě mám ještě v oblibě seriál Columbo. Nicméně mohu s jistotou říci, že toto byla asi nejlepší detektivka, jako taková, kterou jsem kdy v životě viděl. Spletitý příběh, sympatické postavy, zajímavá hudba a hlavně ten konec, který byl ve všech směrech překvapivý i originální. 90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Místy nevtíravě a sofistikovaně vtipné/cynické, občas pořádně zamotané a herecky parádně odehrané. Snad jen Daniel Craig iritoval svým šíleným para-přízvukem. Z jedné vraždy v jednom luxusním okázalém domě se tady ale vytřískalo zřejmě naprosto všechno co mohlo. Většinu ze 40 milionového rozpočtu předpokladám dostali herci, jelikož vizuál byl maximálně úsporný, někdy až moc (automobilová honička). Jednohubka dobrá, žádný deal-braker. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • V závěrečné konfrontaci Marta (Ana de Armas) pozvrací Ransoma (Chris Evans), který má celý obličej od zvratků. Následně, když se ji pokusí zabít, je vidět, že má tvář téměř celou čistou. (Guilemot)
  • Oficiální název filmu je Knives Out, zatímco pracovní název byl „Morning Bell“. Oba názvy jsou zároveň písničkami britské skupiny Radiohead z jejich alba „Amnesiac“ z roku 2001. (MeanWhile)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama