Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

haluska11 

všechny recenze uživatele

Průměrná telenovela v Netflix pozlátku. Skrze mnohé podobnosti se nabízí srovnání s americkým 13 Reasons Why. Postavy mají o něco větší hloubku a jsou o něco sympatičtější. Vzhledem k tomu, že jde o snobská děcka na prestižní škole, to je ale nutné brát s rezervou. Vysoké nároky okolí a nutnost tajit drtivá tajemství jim neprospívají - a tak se musí s tlakem vyrovnávat skrze drogy, sex, a tak podobně. Diverzita charakterů zaujme - kudos za příběh muslimské rodiny a polygamní pár. Koneckonců je to zábavné guilty pleasure, které po první sérii přejde do absolutně absurdní telenovelové frašky. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní, ale po 2 sériích nedokážu říct, jestli se mi seriál líbí, nebo ne. Jsem spíš nasranej. Krimi část celkem dobrá - vyšetřuje se vražda, jejímž pachatelem mohl být ten, nebo tamten. Větší část ale zabírají vztahy, které se řeší furt dokola, což je až únavné, až si jeden říká, do jakého času a prostoru to je situovaný. Všichni se chovají jako hovada, zoufalci, hlupáci. Přitom jsou vzhledově sympatičtí (dobrej casting). Ale to, jak se strašně snaží tvářit cool a tvrdě, je prostě trapné. A obávám se, že tohle je moc i na ty, jimž je seriál určen. Ačkoli tak vysoké hodnocení....nevím....buď prostě nejsem cílovka, nebo se rybičky chytily na červíka. Update po 3. sérii: O krimi prakticky už nejde, z 99% se řeší jen kdo s kým, všichni se tváří ještě víc drsňácky, celá série má nádech trapnosti a nesmyslů. Update po 6. sérii: Prakticky vztahovka, telenovela, vraždí se už tak nějak běžně, čím dál větší trapárna. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ano je to telenovela, ale dobrá telenovala, s dobře napsanými charaktery. Každá postava má svoji osobnost. Příběh se sice uzavře až na konci třetí série, ale klidně by mohl seriál končit už po první sérii či druhé sérii.  Po skončení třetí série vám bude smutno a budete mít pocit, že jste s postavami prošli něčím velkým, se silným emocionálním dopadem a bude vám líto i hlavního padoucha. Skvělá písnička na konec ->https://www.youtube.com/watch?v=ncB6XOZevLc ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jako Money Heist opět skvělá podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Především mě nalákali herci ze zmíněného seriálu a teď rozhodně občas hodím očko, jestli se nekutí něco podobného. Zejména Herrán, Lorente, Expósito a Pedraza hrají výtečně. Španělština a prostředí Španělska tomu dodává něco, co seriál odlišuje od podobných věcí z USA. Není to klasická high school trapárna. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělská kinematografie se poslední dobou slušně rozjela a mě to k ní táhne víc a víc. Částečně kvůli jazyku, ale taky kvůli divokosti a energii, kterou dokáže na člověka přenést. Pokud jde o drogy a otevřené sexuální scény ve filmu, jsem v tom spíš konzervativní, ale po počátečních rozpacích (které trvaly opravdu jen krátce) jsem si uvědomila, že to k Elitě patří. Bez toho by to nebylo ono. Každá z postav je originální a nepostradatelná, nové postavy hrozně rychle zapadnou a člověk má pocit, jakoby tam byly odjakživa. Jsem nadšená a těším se na pokračování. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Na halloween párty se objeví lidé převlečeni v Dálího kombinéze, které využívala parta zlodějů v La casa de papel (od r. 2017). Právě v seriálu La casa de papel hrál Nano (Jaime Lorente) hlavní roli Denvera, představitelka Mariny (María Pedraza) zde ztvárnila roli Alison Parker. (zrpi)
  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama