Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Islandská pohádka o chudém rybáři a jeho třech dcerách. Rybář s dcerou si v severské pustině na chvíli chtějí odpočinout. Najednou se ozve hlas a zlý obr požádá otce, aby mu dal za ženu svou dcerku. Marně se otec brání, že jeho dcera miluje slunce a ve skalách je věčná tma. Obr mu ale poručí, aby šel rychle domů, ani se neohlédl, jinak ho rozdrtí kámen. Rybářova ustrašená dcera se ocitá v obrově skalní sluji. Bojí se netvora, a když uvidí skřeta, jeho sluhu Ketita, dokonce omdlí. Obr se rozhodne, že tohle děvče nechce, a pošle ji k trpaslíkům, aby jim dělala služku. A požádá o druhou rybářovu dceru… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak pan Postránecký to tady rozčísl. Jeho postava přinesla trošku legrace, která tam jinak chyběla. Není to nic zvláštního, ale na jedno podívání pro celou rodinu je to tak akorát. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Věkem zapomenutá černobílá televizní pohádka, která mi svým bizarním pojetím připomíná snímky Edwarda Wooda. Z počátku tu kulisy jsou úsměvné a více méně i zajímavé. Především to znázornění Martina Růžka coby obra, který se vlastně nikdy ani jako obr neukáže. Spíše vypadá jako nějaký Yetti plující na obláčku. Stejně bizarní kostým má i tehdy ještě velice mladý Václav Postránecký. Nos jako neználek a natupírované vlasy, které by mu mohl závidět kdejaký punkáč. [45. hodnocení, 3. komentář, 56%] ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Václav Postránecký jako skřítek - především jeho maska, je to asi to nejlepší na pohádce. Jinak nejsou moc záživné kulisy a čas televiznímu filmu také ubral na kvalitách. Navíc není nad klasické české pohádky, ty islandské mezi oblíbené nejspíš patřit nebudou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Říká se, že dobrá žena je nad všechny poklady.. A já nemohu strpět, aby tak kdejaký žebrák měl víc než já.." Výtečný kus zhyzděný především Postráneckého přehrávačkami.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama