Reklama

Reklama

Banda

(seriál)
  • USA The Boys
Trailer 2
USA, (2019–2024), 32 h 17 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Erin Moriarty, Tomer Capone, Laz Alonso, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Dominique McElligott, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Seriál The Boys, adaptován z komiksové předlohy stejného názvu a vytvořen hercem a režisérem Sethem Rogenem, je zasazen do alternativního vesmíru, kde jednotlivci obdaření supermocí jsou uznáváni širokou veřejností jako superhrdinové. Tyto superhrdiny vlastní silná společnost Vought International, která je prodává a zpeněžuje. Tito superhrdinové se ve svém osobním životě chovají arogantně a rádi zneužívají svoje superschopnosti. Seriál sleduje primárně dvě skupiny: Sedm, neboli přední tým superhrdinů Vought International a skupinu The Boys, která se snaží zničit tyto zkorumpované superhrdiny. Skupina The Boys je vedena Billym Butcherem (Karl Urban), který nenávidí všechny superhrdiny a skupina Sedm je vedena egoistickým a nestabilním Homelanderem (Antony Starr). Mimo jejich konflikt sleduje seriál také nové členy každého týmu: Hugh "Hughie" Campbell (Jack Quaid), který se přidá ke skupině The Boys hned poté, co jeho přítelkyně je zabita jedním ze skupiny Sedm, a Annie January/Starlight (Erin Moriarty), která se přidá do skupiny Sedm, ale v zápětí zjišťuje, že superhrdiny, které obdivovala, se nechovají tak, jak si představovala. (Richard.Jezd)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (376)

shyster 

všechny recenze uživatele

1. série: uzavřenější příběh, kde každá postava má nějaký smysl a vyvíjí se. 80 %. 2. série: řada nových postav, které nejsou pro příběh podstatné, některé původní postavy se nikam nevyvíjí. Z Karla Urbana se občas stává karikatura. Pár postav (a to i původních) je na pěst. Je tu řadu příběhových přešlapů, oslích můstků a nelogičností. Co však drží tuto série nad vodou, je postava Homelandara. Tahle postava je trefa do černého a poslední díl téhle série to jen potvrzuje. 60 %. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Boys sází na současný divácký vkus bažící po superhrdinech s R-kovým ratingem a musím přiznat, že se seriálovým tvůrcům podařilo mě připoutat na osm hodin k obrazovce, abych tuto vcelku nevídanou podívanou zhlédnul téměř na jeden zátah. Problematika negativního dopadu superhrdinských činů na civilisty byla nakousnuta již v Občanské válce od MCU a zde tvoří jeden z dějových pilířů. Zobrazovaný svět, ve kterém jsou superhrdinové vnímáni jako celebrity a zároveň stavěni na úroveň bohů, přičemž není vše, tak jak se zdá být, měl rozhodně své kouzlo a musím ocenit, že prakticky až do úplného závěru první série člověk nevěděl, kdo je vlastnou tou největší sketou mezi všemi. Tento seriál nabízí celou plejádu více či méně známých herců, z nichž mě nejvíce zaujali Elisabeth Shue jako nekompromisní Madelyn Stillwell a Antony Starr v roli svatouškovsky démonického Homelandera. Avšak ani The Boys nezklamali a postarali se o nejednu nezapomenutelnou scénu - kojence použitého jako laserovou zbraň člověk jen tak někde neuvidí, což platí i o jiných, nejmenovaných scénách. Jsem celkem dost zvědavý na druhou sérii, protože několik příběhových linií skončilo nedořečených a byla by škoda, když by to tak zůstalo. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hm, prapodivná série. Načasování je ale výborný, protože dnešní doba je komiksovými filmy a superhrdiny totálně přecpaná (což teď nemyslím negativně, prostě je to zase jedna velká filmová éra), takže tohle téma je víc než vítaný. Ale casting je víceméně dost divnej, jsou tam světlý momenty jako Elisabeth Shue (ach) nebo dokonalej Karl Urban, kterej má akcent k sežrání, ale Simon Pegg jakožto línej otec v cardiganu a většina superhrdinskejch představitelů jsou hodně wtf. Celkově to prostě působí strašně hloupě, nedomyšleně a povrchně, což je škoda:( ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Homelander v podani Antonyho Starr je velmi creepy, velmi dobre zahrany. I Madelyn Stillwell. K Boys parte som si chvilu musela hladat cestu, ale ku koncu uz mal kazdy svoje caro. Ostatni superhrdinovia mi nedavaju zatial velmi zmysel a su skor okrajovi, predpokladam sa rozvinu v dalsich sezonach. Dokopy zaujimavy pocin. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Než mi hošani začali v dialozích explicitně sdělovat témata i charakterizaci, protože bůhvíproč usoudili, že jsem úplně blbá, byli vynikající kombinací deadpoolovského humoru postaršeného z inteligentního puberťáka v šestnácti na inteligentního puberťáka v devatenácti a invenčního "coby kdyby to bylo ve skutečnosti" s pořádnou dávkou fujky korporátu a bleh marketingu, jen bez té ubíjející millarovské pózy (kde by si například takoví Hughie a Starlight u Millara ani neškrtli a jejich utrpení by bylo samo o sobě pointou, jaká je snaha o to být dobrý člověk trapná, trestu zaslouženíhodná ptákovina, tam je to u chlapců jen začátek na cestě ke zjištění, že ne, oni ti cyničtí nihilističtí čuráci, co mi ničej život, přece jen nemají pravdu). Ke konci se ty dojáčky a upřímně myšlená poselství sice poněkud nakupí, ale na druhou stranu, pošťouchnutí do toho, jak je ten fikční kult pomsty a kulervoucnosti ve skutečnosti trapný, nucený a zničující, nelze po dekádě, kdy nám Hra o trůny vymývala mozky, neocenit. PS: spajsky jsem naposled upřímně poslouchala v osmi, takže těžký nedík. ()

Galerie (594)

Zajímavosti (108)

  • Starlight (Erin Moriarty) povie, že v dobe, keď bola napísaná Biblia, žili ľudia len asi 30 rokov. Toto vyjadrenie je však nepochopením priemernej dĺžky života. Až do nedávnej histórie sa totižto priemerná dĺžka života držala veľmi nízko, no dôvodom bola vysoká úmrtnosť v detstve. Po väčšinu histórie platilo, že keď človek prežil do dospelosti, mal slušnú šancu dožiť sa podobného veku, akého sa ľudia dožívajú dnes. (ČSFD)
  • Hughieho (Jack Quaid) nejoblíbenější zpěvák je Billy Joel. Jeho album z roku 1989 má název „Storm Front“, stejně jako jedna z postav, kterou hraje Aya Cash. (TaNya_)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama