Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John je vysloužilý zabiják, který už chce mít od všeho pokoj. Minulost ho však přesto dožene. Stejně jako dva nájemní vrazi z jeho bývalé organizace. Než se k němu dostanou, přivede náhodné řetězení událostí do hotelu, v němž se vše odehrává, ještě jednu osobu... (TV Prima)

Recenze (29)

dalziel 

všechny recenze uživatele

SZČO na dôchodku "John Quick Arańa" sa dal na podnikanie v hotelierstve. Bože ja som taký kus vola, že som si takúto sračku vôbec pustil. Cage už asi nemá ani na staničné žemle keď točí takéto ekskrementy. Inak stačí si pustiť posledných 20 minút kde Nico vybľaboce všetko čo sa vo filme dialo, alebo mu predchádzalo. Tá jedna hviezda je pre mňa za to že som to vydržal až do konca. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(1%) No, to byla ale řádná sračka, nevím co k tomu dodat …. Cage se zde objeví až v druhé polovině filmu (vyjma krátkého úvodu) a že by to zrovna on vytrhl? To se říci nedá. Zpočátku se to snaží soustředit na určité postavy a jejich životy. Jenže já se strašně nudil, i jsem sotva vnímal jejich dialogy – o takových sračkách se bavily, to snad není ani možné. 1% dávám za pár přestřelek apod – ale ani to mě nebavilo, když mě zde nebavilo vůbec NIC. TEČKA! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zaplivaný hotel je centrem dějiště brutálně laděného dostaveníčka s Nickem Cagem. Ten hraje jakéhosi nynějšího majitele inkriminovaného hotelu, který údajně vyhrál v kartách, ale čert ví, jak se to celé má. Jisté je, že zúčastnění noční vybíjené mají svědomí hodně černé. Je tedy jasné, že autor Ken Sanzel pracuje s nikterak kladnými postavami, tudíž dochází k vyhroceným střetům, v nichž to většina z nich ošklivě schytá. Narušená chronologie vyprávění má za úkol dodat filmu nepředvídatelný ráz. A celý tento počin se tváří hodně hustě a bere se zhusta vážně. Nick Cage hraje xtou variaci Nicka Cage. K ruce má krasavici Anabelle Acosta a i zbytek osádky sem příslušně zapadl. Příslušně temně nasnímanou a solidně zrežírovanou jízdu narušovala občasná nepřehlednost. Cage si nemá nač stěžovat, postaral se o produkci, zahrál si hlavní roli a Oscara už stejně nikdy nezíská, tak ať mu jeho hnízdění v nižší kategorii jde k duhu. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podobne ako sračkoidný trash Primal sa aj táto Cageovka väčšinu času odohráva v jednej lokácii. Len namiesto starej nákladnej lodi tu pobehujú postavy po polorozpadnutom starom hotely. Štýlom mi to pripomína deväťdesiatkové béčka typu Made Men s Belushim, ktoré spletitosťou vzťahou medzi postavami nadväzovali na Tarantinovky, ale zaobišli sa bez humoru. Aj tu všetky postavy niečo spája, prípadne sa aspoň ich cesty osudne skrížia. Väčšinou sa jedná o skazené osoby, ktoré vás neváhajú streliť do chrbta. Cage sa síce naplno objaví až v druhej polovici, ale tentokrát šialene neprehráva a je v pohode. Hneď po ňom ma bavil zabiják Colantoni. Škoda len, že film má príliš pomalé tempo a chcelo by to buď výraznejšie pospájať osudy jednotlivých postáv, alebo aspoň film nechronologicky zostrihať. Takto film pôsobí až príliš epizódne. Väčšina postáv sa objaví na pár minút, aby sa zapojila do príbehu a potom z filmu zmizne nadobro a objaví sa zas ďalšia postava. Plusom filmu je pekná kamera, takže mi nevadilo ani to mizerné prostredie v ktorom sa to odohráva, kedže je to profesionálne nasnímané a zostrihané. A aj prestrelky ma bavili viac ako v CGI blockbusteroch za 200 mega. Takže aj keď má film svoje výrazné chyby, tak to rozhodne nie je shit, ktorý by si zaslúžil čiernu farbu. Pre mňa to je priemerné solídne béčko. 5/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Děj příběhu se dá říct jednou větou. Skupina lidí nevalné existence, mající temné tajemství, se setká v neobydleném hotelu, kde se začnou dít věci vskutku krvavé. O horor nejde, i když tomu daná atmosféra odpovídá. No, co si budeme povídat, tuhle látku dostat Quentin Tarantino, film vyznívá jako filmový koncert v rámci dramatického thrilleru. Dostat to John Woo, krvavý balet by opět předčil očekávání. Jenomže on za tím stojí Ken Sanzel, který má vizi zcela jinou a byť se mu předchozí snímek ´The Effects of Blunt Force Trauma´ (2015) vcelku povedl, tady už je to krapet horší. Dal si těžký úkol, neboť opět stojí i za scénářem, který tentokrát poněkud nezvládl. Celý koncept vypadá, jakoby si od výše zmiňovaných režisérů, tedy od Tarantina a Woo, vzal kousek z jejich tvůrčí práce a vše spojil dohromady. Něco sice vypadá podivně a nesouvisle, ale za pokus to stálo. Nejvíce mu však podrazilo nohy nechronologické pořadí daných událostí. Snažil se diváky potrápit, či si s nimi jen krapet pohrát tajemnem a to v rámci oněch tajemstvích všech těch lidí, jejichž prozrazení mělo na samém konci vyjít jako překvapující vyvrcholení celé té krvavé taškařice? No, bohužel. Nevyšlo to. Spíše to jako celek vyvolává naprostou zmatečnost. Vizuální stránka je dobrá, ale akční scény přestřelek, či jen pouhého vystřelení, zrovna stylově také nevypadají. Měl to být vcelku drsný temný akční thriller a našlápnuto to k tomu mělo, ale zradil už samotný základ. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V poradí siedmy film, v ktorom sa postava, ktorú hrá Nicolas Cage, volá John. (beso74)
  • Vo filme sa spomínajú krvavé diamanty z Kamerunu. Tento termín sa však používa pre diamanty pochádzajúce z krajín, kde sa z ich ťažby a predaja financujú zbrane určené na boj voči miestnej legitímnej vláde, čo je prípad krajín ako Angola, Sierra Leone, Demokratická republika Kongo, Libéria, Pobrežie slonoviny či Republika Kongo. Kamerun však medzi tieto krajiny nepatrí. (beso74)
  • V 12. minúte si je možné všimnúť Marhama ako sleduje spoza okien izby dianie pred budovou. Svetlo z vnútra pritom dopadá na jeho biele oblečenie, čím ho robí ľahko viditeľným pre osoby stojace vonku. Žiaden vycvičený ostreľovač by za žiadnych okolností nespravil takúto chybu, aby sa stal tak ľahko odhaliteľný. Navyše, Marham už v tom čase vie, že sa stal terčom. (beso74)

Reklama

Reklama