Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 1
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (54)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seria 1: Nadpriemerny sci-fi serialik o tom, ako by mohli fungovat zbytky ludstva, keby ste tychto "vyvolenych" narvali do 1001 voznoveho, takmer sebestacneho vlaku a brazdili nim svet v dobe ladovej. Pacil sa mi uz starsi rovnomenny film. Toto prevedenie mu nerobi hanbu. Je to napadite, da sa zabavit, hoci su tu i slabsie pasaze. Charaktery a ich pohnutky su zaujimavo podane a nie plytke. Niekomu sadne, iny si bude klepat na celo. Mne sa to pacilo. 60% Odporucam. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Překvapivý a originální počin. V první sérii se rozjíždí nejen třeskuté vztahy lokomotiva / ocas, ale zasahuje do nich třetí a první třída, zprvu je nasazen těžký a povedený kalibr v podobě detektivky, ale končí to nefalšovanou revolucí. Nejednoznačnost mnoha charakterů je velmi příznačná! Tam, kde mesiášským komplexem schvácená Melanie končí v první sérii, tam startuje šarmantní psychopat a egomaniak Wilford v té druhé, a tady už je vcelku jasné, kdo kope za jaký tým! Nutno také podotknout, že oba představitelé těchto charakterů s přehledem a minimálně o řád převyšují zbytek hereckého ansámblu. Uvidíme, co přinese třetí série. 1. série - 90%, 2. série - 70%. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snowpiercer je pro mě prozatím seriálové zklamání roku a tak nudnou věc jsme tady už dlouho neměli. Oproti filmové předloze měla na prokreslení postav, zajímavé uvedení do děje a ráznou akci daleko větší stopáž, ale nic z toho se tady nedostavilo a ve výsledku mi to přijde jako promrhaných 400 minut. Za vyzvednutí stojí snad jen pár kreativních nápadů (trest smrti mrazivým vzduchem, zmrazování končetin apod). První půlka seriálu byla vyloženě upovídaná a utahaná Vražda v orient expresu a až ve druhé polovině jsme se začli dobírat k nějaké té vzpouře, ke které měl seriál směřovat už od začátku. Akce je téměř nulová, o vývoji postav se můžeme bavit jen hodně povrchně a výraznější dějové zvraty taky nedostaneme, většinu času jsem se vyloženě nudil a seriál dokoukal spíše z povinnosti. Naopak Jennifer Connelly (Alita, Only the brave) jako nepřijemná mrcha působila slušně, steně tak Daveed Diggs si užil roli hlavního vůdce odboje, okolo kterého se motal celý seriál. Výsledek působí ale bohužel tak nijak a jsem z něj zklamaný, protože postapo vlak ve zmrzlé zemi s rozdělenými vagony podle společenských vrstev je nápad, na kterém se dá dost vyřádit a pro který by režiséři mohli zabíjet. Poslední díl jsem už vyloženě trpěl... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

filmového Snowpiercera sem viděl několikrát a dost se mi líbil.Seriálová verze se sice docela snaží si z filmu dost vzít,ale daří se jí to se střídavou úspěšnosti.Dokáže nabídnout slušné momenty s tou správnou atmosférou,ale taky dokáže nudit ve chvílích,kdy se začne babrat ve vztazích a zbytečných řečech.Seriály mají tu výhodu,že mají mnohem větší možnost práce s postavami,ale ani to tady úplně nefunguje a nějakou větší hloubku sem nezaznamenal.Ani Jennifer Connelly to nezachrání.Na druhou řadu se každopádně po povedeném posledním díle podívám.I kdyby jen z čiré zvědavosti...60% ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Jsi středoškolačka, zrovna máte hodinu fyziky a učitel vám zadá skupinovou práci. Jsi mimo jiné prototypem dokonalé studentky. Kunda, inteligentní, mezi ostatními máš renomé a talent ti nechybí, každý tě chce osamčit, ale co víc, jsi materiál na vdávání. Tvoje jméno je Jennifer Connelly a ke tvé smůle jsou všichni ostatní členové tvé skupiny naprostý výsměch. Koncept projektu uděláš sama, sepíšeš ho, rozdáš úkoly ostatním, jen abys před odevzdáním všechno to domrdané na poslední chvíli zachraňovala. Bez tebe ve skupině by prakticky vaše výsledná práce nikoho, ale kurva nikoho, nezajímala. Ostatní studenti zřídkakdy něco slušného hodí do pléna, ale vesměs jsou neviditelní, otravní, vylízaní a nikoho jejich existence nezajímá. Po odevzdání práce všichni dostanete za 3. Celá skupina se směje, včetně tebe, bohužel pro tebe to není vtipné, ale jen k smíchu. Seriál Snowpiercer v kostce. ()

Galerie (1 061)

Zajímavosti (18)

  • V kajutě hraje z rádia píseň „More Than This“ od Roxy Music. (Duoscop)
  • V epizodě zazní několik písní, které nazpívala Lena Hall (Audrey). (Duoscop)

Reklama

Reklama