Reklama

Reklama

Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo aby se pro lidstvo stalo hrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? V Synovi temnoty přináší vizionářský tvůrce Strážců galaxieThe Belko Experiment děsivý zvrat a nový radikální žánr: superhrdinský horor. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (376)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co v tom filmu je, není špatné, ale je až příliš očividné, že v tom filmu něco chybí. Netuším, jestli z něj z nějakého důvodu bylo něco vystříháno, nebo jde o organičtější omyl, ale působí to jako funkční kostra děje, ve které chybí všechny scény, které by nějak prohlubovaly charaktery a mezi těmi dějovými body tvořily něco, na co by se dalo napojit. Je to obrovsky promarněný potenciál, protože hodně věcí se mi tu líbilo, ale nakonec je to podivně hluché. Je to skoro až bizarní - v tom filmu je tak moc očividně něco špatně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brightburn by pôsobil originálne a sviežo v osemdesiatych rokov v réžii takého Johna Carpentera alebo Wesa Cravena. Redneck horor, ktorý načrtáva viacero zaujímavých tém, ale žiadnu poriadne nerozpracováva, pretože všetko je podriadené tuctoej dramaturgickej výstavbe. Mohol to byť film o osamelosti výnimočného dieťaťa, o bezhraničnej a subjektívnej materinskej láske, o kladení opozít voči mainstreamovému poňatiu superhrdinských filmov. Nakoniec ale ide iba o tuctový, ale pozerateľný horor s priemernými scénami vrážd, kde sa začnete zamýšľať nad logickými nedostatkami typu, prečo sa mimozemšťan s neobmedzenými schopnosťami vôbec zaoberá nímandmi v nejakom zapadákove a prečo všade necháva svoj podpis, aby každý hneď vedel, odkiaľ vietor fúka. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jamese Gunna vyhodíte dveřmi a on se vám vrátí oknem a ještě sebou přivede vlastnoručně vyrobené monstrum, které přišlo na zemi nastolit pořádek. A tak se Gunn pomstil společnosti Disney, po svém a krvavě, a ještě ho pak raději vzali zpátky. Film výborně funguje samostatně, něco jako "Metal" od DC, nebo "Co by kdyby" od Marvelu, ale zároveň je tady cítit, že si občas něco od konkurence nebojí vypůjčit a copyright vůbec neřeší. Délka je naprosto vyhovující a film dobře drží tempo a nestalo se, že by sem se nudil, furt se totiž něco dělo a o napětí nebylo nouze. Klučina je sympaťák a i vedlejší postavy, umí zaujmout a co se týče gore, tvůrci se velice dobře vyřádili a párkrát to i dobře mlaská. Tenhle film je pro celou rodinu a navíc to má i šťastný konec. PS : Alex Jones totálně LOL. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak se bohužel potvrdila moje obava, ža Yarovesky není dobrý režisér. Atraktivní námět nedokázal proměnit ve víc než průměrný film. Dějový oblouk je přesně takový, jaký si představíte, když se řekne "hororová variace na Supermana". Není v tom ani o chlup navíc, Brightburn nikdy nevybočí z linie, kterou člověk očekává. Tvůrcům holt ke štěstí stačilo podrývat klasickou kostru superhrdinského originu, hororového fanouška ale takhle překvapit nemohli. Ke kladným postavám nebyl režisér schopen vytvořit jakékoli pouto tak, aby diváka opravdu zajímaly. Film na mě proto nikdy nepůsobil, že tvůrci "chtějí vyprávět příběh téhle rodiny". Celou stopáž jsem cítil jen dojem "chceme si hrát s ideou zlého supermana, takže lidská mamka a lidský taťka tam prostě bý musí". Jenže Brandonovo řádění začne poměrně pozdě, a jen pár momentů je vyloženě zapamatování hodných, takže co si pak má člověk počít, když ho lidští hrdinové nezajímají. Respektive když nevěří, že jsou to životaschopné postavy? Brightburn určitě je sledovatelný film, vděčí za to svému námětu, který prostě je cool. Ale převládá pocit promrhané příležitosti. Mohlo to být totiž super různými způsoby, pojato víc navážno a tragicky nebo i naopak úplně odvázaným způsobem. Tahle výsledná podoba je ale nic proti ničemu, a tak to být nemělo! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ iba guilty pleasure, pretože Brightburn je na svoj námet a potenciál značne hlúpy film, s hromadou failov a ako horor tiež nefunguje. Takéto mrhanie zamrzí, lebo nápad je super, rovnako ako niektoré detaily. Hlavne asi záver, scéna v lese (SPOILER! ten výstrel bez váhania je top! Koniec SPOILERU) a hlavne som sa totálne zamiloval do Three Little Birds ako belošskej uspávanky. Zábavné, nenudiace, smiech prevážil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scény ze střední školy byly natáčeny na střední škole Patricka Henryho ve městě Stockbridge ve státě Georgia, USA. Jedná se o stejnou školu, ve které se natáčely obě série seriálu Stranger Things (od r. 2016). (MeanWhile)
  • Chlapec vstane z postele (9. minúta), v pyžame má zachytenú červenú prikrývku. V prestrihu na ďalší záber už však prikrývka nikde nie je. (baclajean)

Reklama

Reklama