Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průměrný vánoční romantický film, ale dostala jsem mnohem víc. Tohle se nepochybně z běžného romantického průměru vymyká už tím, že to skrývá krapet nečekaný zvrat a že ve výsledku rozhodně nejde jen o lásku mezi hlavními dvěma představiteli. Navíc oceňuju, jak krásně byla vyvážená romantická dojemná linka s trhlým humorem. Tekhle mi to přesně padlo do noty. Mělo to v sobě všechno od vtipných (a někdy až humorně "nekorektních") průpovídek, přes vážné a dojemné momenty, až po magickou vánoční atmosféru v čele s hudbou George Michaela (mimochodem, líbilo se mi, že tento film dává slovům "Last Christmas I gave you my heart" nový význam). Kupodivu to všechno sedělo výborně dohromady, a to včetně lehkých narážek na tématiku přistěhovalců a Brexitu. Zkrátka jsem z toho měla pocit, že tento film někdo tvořil s opravdovým citem a že měl jasno v tom, jak má film vypadat a působit. Povedlo se to na jedničku (jedinou výhradu mám snad jen k až příliš náhlému zvratu a rozuzlení, ale to je dost možná pouze můj subjektivní dojem). Film se tímto zařadil mezi mé oblíbené vánoční filmy, na které se ráda podívám opakovaně. ~(4,3)~ ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Většinu času se tento film tváří jako roztomilý vánoční romantický fluff, ale pak přijde v poslední chvíli zvrat, který vám zlomí srdce na milion kousků. Aspoň tak jsem si připadala. Část zvratu jsem spíš tak v žertu uhodla docela brzo, ale část až těsně před odhalením. Nevím, jestli to mám brát jako vánoční film, protože jsem po něm byla v depresi s rozmazanou řasenkou, ale jinak to byl krásný příběh a herci byli opravdu skvělí. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke sa úspešne vymanila zo škatuľky Daenerys a hoci to jej postava divákovi nijak neuľahčuje, vďaka svojmu okúzľujúcemu výkonu si ho nakoniec dokáže získať na svoju stranu. Škoda len, že scenár je zbytočne rozkročený do viacerých strán a v snahe o zakomponovanie väčšieho presahu až príliš kostrbatý a nie úplne vierohodný. To sa vlastne týka aj samotného záveru, ktorý mi je na jednej strane sympatický svojim umeleckým zámerom, no jeho podanie je ťažkopádne - nehovoriac o istej predvídateľnosti. Príjemná romantická komédia, ktorá je vo výsledku i niečim viac, no možno by jej neuškodilo, ak by sa držala trochu viac pri zemi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Roztržitá Emilia Clarke (po skončení ikonického seriálu se snaží prosadit i na plátně) tak trochu paří, střídá známosti na jednu noc, kariéru Elfa v obchodě s vánočními kýči si asi nevysnila, prostě neví, co se životem. Vyhýbá se kontaktu s matkou, která se nevzpamatovala ze života v bývalé Jugoslávii, katastrofální je i její vztah se sestrou, blýskat na lepší časy se třeba začne v blízkosti tajemného Henryho Goldinga, který se stará o lidi bez domova. Celé to sepsala Emma Thompson, odehrává se to ve vánočním Londýně, je to prošpikované důvěrně známými hity George Michaela – ale nene, vánoční klasikou, na kterou se budeme každoročně těšit, se to nestane. Proměna hlavní hrdinky z tak trochu sobečka k té, která společnosti prospívá, není zlá, ovšem i tady je motivována čistě sobeckými důvody. Pak přijde zásadní zvrat, který ale velké emoce nevytříská. Celkově je to škoda, protože Clarke je roztomilá a ztraceně přirozená, Londýn světélkující a občas i plný padajících vloček, soundtrack pohodový. On už samotný konflikt (vlastně moc nevíme, co se po hrdinčině nemoci stalo, že se chová jako tele) úplně nefunguje, stejně jako vážná témata (brexitová nálada, sociální otázky). Těšil jsem se moc, bohužel hřejivý pocit u srdce se nějak nedostavil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh, orámovaný Vánocemi, příliš vánočně nezačíná. A když se lehká komedie z úvodu přehoupne do melodramatu a na chvilku i do dramatu, tak už jsou Vánoce pouhou kulisou. Nakonec se ale vizuál Vánoc a dění na plátně propojí a máme roztomile sentimentální a hřejivý konec pravého vánočního filmu. ____ Mě se líbilo špičkování ústřední dvojice v začátku filmu – bylo fakt vtipné a trochu sršaté. Ale zarazil mě ten náhlý zlom do depresivní nálady, i když to bylo jasně odůvodněné. Chování dívky mělo zdůvodnění v její minulosti, a tak i když třeba divákovi ze začátku připadá bezmyšlenková, sobecká a místy protivná, když zjistíme, proč tomu tak je, najdeme i pochopení. Její princ na kole je nádherná vymyšlená postava, opravdový princ z pohádek, až na …. a to už bych spoilerovala. Co mi opravdu vadilo, bylo však zobrazení hrdinčiny matky, která byla nepříjemnou až urážlivou karikaturou „jakože“ Chorvatky, ovšem zde podané jaké nějaká etnická kuriozita pějící nyvé písně, vařící podivná jídla a zdobící si byt ruskými malovanými lžícemi. A konec nemusel být tak sentimentální. Jedna oslava, kdy se všichni objímají a miluji, by stačila. Dvě už byly zbytečně moc. SHRNUTÍ: I vánoční elf může cítit smutek. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)

Reklama

Reklama