Reklama

Reklama

VOD (1)

Spenser zrovna vyšel z vězení, ale vyšetřování zvrácené vraždy ho znovu přivádí do bostonského podsvětí. (Netflix)

Recenze (215)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dobře naplněná zápletková šablona, která baví, především postavami. Dobrý záporák / záporáci, jeden dramatický moment a jeden vtip, který hlasitě rozesměje. Fajn oddechovka, lepší než byste čekali. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Byla by to bývala byla dobře natočená nahláškovaná akční kokotmédie na plnou palbu, nebýt nebývalé scénáristické debility, která tomu pokřivenými prsty vrazila do zad oslintaný rohlík s nutelou. Ústřední zápletka se rozvíjí jako syfilitická meningitida ve čtvrtém stádiu a její retardované vyústění uspokojí snad jen dvanáctiprstého diváka. Párkr si teď dozajista musí ošoupávat vystýlku rakve nasraným obracením se. Škoda, no. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná parodie na oblíbený subžánr bostonských fízlovin, která to s releasem trefila i do správně represivní kapitoly policejních dějin. Pokud to ale Berg poskládal jako regulérní žánrovku, tak si nezaslouží nic jiného než občanské zadržení. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Fajnová žánrovka, která se pokouší o podobně oldschoolovou stylizovanou kriminálku jako Jack Reacher, ale málomluvnému hrdinovi staví do cesty křivé policajty. I když se všichni klíčoví "hoši v modrém" znají, trochu tu chybí přirozenější osobní dotek, jaký dokázali před pár lety tváří v tvář rozehrát Bruce Willis a David Morse v 16 blocích. Akce je na Berga překvapivě skromná, Hawk kdyby tam nebyl, tak by se moc nestalo a Arkin s Shlesinger měli dostat víc prostoru. ALE pokud jsem celé to divadlo na poctivé staré kriminální časy Reacherovi nevěřil, částečně pro Toma Cruise, Spenser na mě naopak téměř pořád fungoval. Brian Helgeland tyhle postavy zbité životem, co si jdou za svým, zkrátka umí. Neříkám, že se Wahlberg v roli Spensera našel, ale odehrál to způsobem, že bych se nějakému tomu sequelu vůbec nebránil. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád Marka Wahlberga, ale tomuhle chybělo koření ať už v podobě akce , nebo napětí a nebo fórů, takovej sem tam náznák jednoho druhýho úplně zapad do rozplyzlosti. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Detektív Spenser a čierny obor Hawk sú postavy z románov Roberta B. Parkera, mám ich rád pre skvele napísané dialógy a čítal som skoro všetko, čo vyšlo v češtine. Film si vzal mená hlavných postáv a inak to s predlohou nemá skoro nič spoločné. Ale nevadí, stále je to pohodová polotelevízna oldschool kriminálka, ktorú si Berg a Wahlberg natočili asi len tak pomimo, bez tlakov, za isté prachy od Netflixu. Nie je to nič objavné ani vizuálne omračujúce, akcia je zredukovaná na pár pästných bitiek a vtipnú scénu Markovho súboja so strážnym psom. Napriek tomu ma to celkom bavilo a pokojne by som si raz ročne jednu takúto spenserovku dal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem průměrou buddy komedie a nakonec jsem byl upřímně spokojen. Ač je to zvláštní, tak Mark Wahlberg a Winston Duke mi docela po kopě seděli. Navíc to umocňoval legendární Alan Arkin a tak to vysloveně příjemně šlapalo. Bylo to vtipné tak akorát, akční tak akorát. Všeho sice spíš pomálu, ale v rámci celku víceméně spokojenost. Takových filmů je dneska jako šafránu. Sice by se dalo srovnávat se staršími, dnes už legendárními kousky, ale proč bych to dělal, když jsem si to v podstatě užíval? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to docela zábava, ale příběh je dost slabej a moc jsem nechápal, proč všichni dělají, to co dělají. Navíc od první vteřiny přesně odhadnete, kdo bude hlavní záporák, protože je to tak vždycky v těchto policajtskejch filmech. Líbilo se mi, jak Wahlberg ale dostal snad od každýho do držky :) Berg míval lepší filmy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné policejní kriminální drama, ale celý film působí jakoby Second-hand made a Peter Berg rozhodně umí točit lépe. Mark Wahlberg je solidní jako vždy, občas se vydaří humor a akční scéna v restauraci je fajn, ale bohužel spíš než akční a thriller je film především drama, ale naštěstí dostatečně zábavné, aby nestihlo nudit. Akce**, Příběh***, Násilí>ne, Humor ***, Zábavnost ***. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem ti len jedno slovo.“ – „V takom prípade by to malo byť správne slovo, amígo.“ Takto. Objektívne je to za 3*. Ale proste mi to sadlo. Je tam fantastický, od každého nového filmu lepší a lepší Mark Wahlberg, je v tom parádny Winston Duke (napriek tomu by som o tomto filme vravel ako o buddy movie len s privretými očami), je v tom skvelá Iliza Shlesinger, je v tom alanarkinovský Alan Arkin, je v tom úžasný Boston so svojou typickou atmosférou a nezameniteľnou architektúrou a plno pästných rán, úderov a kopancov a (to najmä) hádzania ľuďmi do stien a rôznych iných častí miestností (čo je štýl, ktorý v akčných scénach zbožňujem pre jeho efektnosť). Peter Berg to má tradične peterbergovsky vyladené, no a v neposlednom rade je tu Černá Betty. Tá je bez komentára. Ja som bol veľmi spokojný a prajem si pokračovanie, ďakujem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já bych nahoru připsala ještě komedie, asi je to schované za žánr mysteriózní. Spencer je prostě prima chlap a se svojí partou rozličných kámošů a "kamarádky" se pouští do nerovného boje s partou xxx ultra záporáků. Jak to asi může dopadnout nebudu rozebírat, ono je to celkem nabíledni. A navíc mám Marka ráda. ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Tak tohle je taková srážka nedoladěné buddy movie kriminálky, která je velice málo efektivní v tom buddy movie konceptu (málo hlášek, málo prorostlých charakterů, málo jízlivé atd.) s totální 70's klasickou zápletkou na téma detektiv / policajt / loser / ex policajt (nebo kombinace dvou z těhle čtyř) řeší něco co řešit nemá a zbytečně se dostane do průseru. A právě ani tenhle element tady není úplne top a to je spoluautorem scénáře Brian Helgeland (Payback), který mi dával určité naděje. Jako extra zátěž tohodle filmu vnímám klasický neduh Netflix produkce: nahulených 110 minut filmu, který mohl mít úplně naklid cca 93. Ale pokud jste zrovna v módu “musím se podívat na několik filmů s Markem Wahlbergem v kuse, abych zjistil o co tomuhle člověku vůbec jde”, tak klidně do toho. Wahlberg tady mimochodem jede svůj totální autopilot, který už cca dvacet let nevypnul. Ale funguje mu a za to ho mám rád. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční kriminálka, která by si zasloužila stylovější režii a sympatičtějšího herce v hlavní roli. Jako třeba Jack Reacher. Ale v rámci možností a s realistickým očekáváním je to OK. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející, ale poměrně nevýrazná žánrovka s pár ok bitkami a hláškami. Chtělo by to zajímavější hrdinskou dvojku i záporáka a neškodilo by i víc akce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Hawk is the name of the motherfucker with the shotgun. Spencer does your taxes..“ Pátý počin akceové společnosti Wahlberg & Berg překvapil nezvyklou umírněností druhého jmenovaného v akci i zpomalených záběrech škemrajících o emoce a díky osvědčenému Helgelandovi tam dokázal dostat i zábavné buddy-movie ingredience. Škoda až příliš naivního směřování příběhu a přepáleného konce, kdy už to rejža asi nemohl vydržet, nicméně ani jednou jsem neměl chuť přepnout to na Bruins a to je myslím dobré vysvědčení.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úsměvná (naivní) detektivka ze staré školy s dobře zahranými postavami a povedenou akcí. Berg a WahlBerg si pro radost na rychlo pro Netflix spíchli Bostonského Jacka Reachera a udělali to s chutí. Nevyrovnaný scénář sice mrzí, ale i tak Spenser nabízí porci dobré nálady. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem přistoupil k pozitivnějšímu hodnocení, ale čekal jsem podstatně něco jiného. Samozřejmě musely být vyvozeny důsledky z neuspokojivých (Wahl)Bergových čísel z kin několika posledních filmů, ale proč tvůrci přistoupili k ohýbání látky, z nichž fanoušci knih pravděpodobně nebudou příliš spokojení, to úplně nevím. Naopak si myslím, že Peter Berg bude jedním z dalších tvůrců, jemuž se bude na Netflixu dařit a Mark Wahlberg vždy odehraje svůj standard, tady už to je o preferencích. Já Markyho Marka můžu a jsem tak nakonec spokojenější, ale že by to byl nějaký odvaz, ať už vizuálně či akčně, se rozhodně říct nedá a rozhodně Spensera (a nikoliv Spencera) kvalifikuji na slabší z oněch 5 společných filmů. Snad se příště zadaří lépe. PS : Winston Duke je sympaťák a snaží se nakopnout kariéru zuby nehty. Přeji mu to, ale i pokud se nezadaří, mám větší nehvězdné oblíbence. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Buddy movie od režiséra, který to tady prozíval. Berg totiž jinak točí o třídu lepší akci a má o třídu větši dynamiku ve většině svých filmů. Působí to na mně velmi podobně, jako když Bay přestal dělat to co uměl a začal experimentovat s Pain and Gain a dále. Nejzábavnější je Perla a prasácká Iliza Shlesinger. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brian Helgeland napsal Odplatu nebo Tajemnou řeku, má doma Oscara za L. A. - Přísně tajné. Peter Berg potěšil řežbami Království či Na život a na smrt, napínal nás Dnem patriotů. Teď si oba vybrali slabší chvilku. Spenser Confidential nemá styl, nemá tempo, nemá napětí, nemá ani Bergovy efektní zpomalovačky, chlapácká gesta, solidní emoce či výrazné barvy ve vymazleném vizuálu. On vlastně nemá skoro nic. Jen pitomý start a naprosto průhledný příběh. A televizní look. Zemřel (doslova ho popravili) policejní kapitán, kvůli kterému bývalý polda Mark Wahlberg pět let seděl. Přišel totiž na několik nepravostí a evidentně i nyní jsou ve hře zkorumpovaní poldové. Z vězení přišel s novým snem, záhy je ovšem podezřelým a na potíže je zaděláno. Jeho vyšetřování s černošským hromotlukem vyznívá vyloženě prostince a nahodile, chemie mezi nimi nefunguje, jeho peripetie s bývalkou jsou trapné, akce je jalová (jedině bitka ve fast foodu má koule, ovšem je zoufale krátká). Za Bergem alespoň poslušně běží jeho věrný Marky Mark, který ještě mnohé zachrání. (Přísné) dvě hvězdy dávám proto, že jsem od Berga očekával úplně jiný level. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Miluju Petera Berga, Marka Wahlberga a hudbu Stevea Jablonskyho. Když se tohle všecko sejde v jednom nadupaným buddy filmu o zkorumpovanejch poldech, je jasný, že od telky prostě nebudu odcházet naštvanej. Doufám, že to byl jen úvodní flák z chystaný dlouhý šňůry nikdy nekončících spenserovských epizod! ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama