Reklama

Reklama

Sedmilhářky

(seriál)
  • USA Big Little Lies (více)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 11 h 48 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Liane Moriarty (kniha)

Scénář:

David E. Kelley

Hudba:

Sam Williams

Hrají:

Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Minisérie Sedmilhářky je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriartyové, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times. Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou ženu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelininu nejlepší kamarádku Celeste (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane (Shailene Woodley), svobodnou matku s temnou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující matce Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých, černě humorných epizod vychází najevo, jaké tajemství každá z žen skrývá, a postupně se dostáváme až k oné osudné noci. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (330)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak uvidíme, či bude aj tretia séria a náhodou sa ucelený príbeh nezačne zbytočne roztápať. Každopádne tu máme dve výborné série, pričom podľa môjho názoru tá druhá prekvapivo prekonala tú prvú. Prečo, som písal v komentári k tej druhej. Máme tu viacero tém, od materinskej lásky, manželskú neveru až po feminizmus, ale na všetko sa tvorcovia pozerajú podstatne precíznejším spôsobom, než je zvykom napríklad pri mainstreamovej kinematografii. Že tu hrá uzší výber tých najlepších herečiek sveta, nie je len bonusom, ale práve vďaka ich majstrovstvu sa zžijeme s postavami omnoho jednoduchšie. A to aj napriek tomu, že drvivá väčšina z nás nemá veľký rodinný dom na pláži a nechodí k psychoterapeutovi. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V záplavě nadhodnocených seriálů posledních let, které skutečným velikánům nesahají ani po kotníky, to rozhodně patří k tomu nejlepšímu. Dokážu si i představit, že pro ženy v domácnosti, pro které jsou vrcholem umění často zmiňované Zoufalé manželky, skutečně může jít o přelomovou záležitost. Pokud však někdo naivně čeká, že dlouho připravované finále bude pecka, tak zůstane velmi zklamán. Stále se totiž bavíme o několika znuděných rodinách, které trpí ve svých domech u pláže. Navíc se mi zdá úsměvné, že se má někdo potřebu bít do prsou, když se mu podařilo určit zlomovou pointou daleko před jejím vyřčením. U podobných typů seriálů je to snad samozřejmostí. Hvězdnému obsazení kralují Reese a Nicole. Domácí násilí možná autentické, ale pro člověka s mozkem nepochopitelné. S1: 80% S2: 70% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi opravdu líbil. Jeho největší slabinou je to, že mu až do páté epizody tak trochu chybí drajv. Nechci tím říct, že by předchozí čtyři epizody byly špatné, jen mi připadalo, že se příběh naplno rozjel až v pátém dílu. Musím přiznat, že jsem po první epizodě dlouho váhal, jestli budu ve sledování pokračovat, ale vytrval jsem a nelituji, naopak. Na základě toho, co jsem viděl, jsem se rozhodl pořídit si knižní předlohu, abych si ji mohl se seriálem porovnat. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je tu mimoriadne herecké obsadenie. Všetko hraje spolu dokonale, Kidman tradične dobrá, tepláková Woodley mi nevadila (buď mala tak zanedbane len vyzerať, alebo bola na placi permanentne po opici) a Witherspoon bola úplne úžasná. Táto rola nadutej paničky jej sadla mimoriadne. Ale kde je tá skvelá krimi zápletka? Tá sa stráca v pointe akoby zo Zúfalých manželiek. Namiesto detektívky som dostal lekciu z toho, že muži zase môžu za všetko. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jste na mateřské déle, než biologické hodiny schvalují, může se stát, že ten smrsknutý svět dětských plen, špinavého oblečení a tekoucích nosů bude nutné napínat za hranu, kde dobré mravy oťukávají paragrafy zákona. Štiplavá sonda do láskyplného objetí všehoschopných matek, jejichž světu sice zdánlivě nerozumíme, ale v mnohém ho s nimi sdílíme. Tou detektivní linkou bych se nenechal zmást, i těm méně bystrým brzy dojde, kdo si zaslouží zemřít. Ale ta postupná cesta k nevyhnutelnému konci je protkána fascinující pavučinou zdánlivých banalit, rozhovorů odposlouchaných ze života, které tvoří fascinující celek. Vallée je mistr střihu a stačí mu ve správnou chvíli na půl vteřiny nahlédnout jinam a vodí si diváka jako na provázku. Girl power, jak ji možná nechceme vidět, ale bezezbytku musíme. Cvak, cvak. Těším se na další řadu. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (26)

  • Sedmilhářky měly být původně celovečerním filmem. (glumka)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

Drama v pozadí úspěšných Sedmilhářek

13.07.2019

Kabelovka HBO našla v seriálové adaptaci Sedmilhářek od autorky Liane Moriarty nečekaný hit. A to až do takové míry, že po úspěchu na Emmy přemluvila spisovatelku, aby vymyslela pokračování. Hlavní… (více)

Reklama

Reklama