Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (755)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář a chování postav bylo zmatený jako chameleon mezi lentilkama. Na akci bylo vidět, že za každou cenu chce být cool. Někdy byla, ale někdy to už i na Marvela bylo přepálený. David Harbour je jasnej masér číslo jedna u tohoto filmu, od pákování v base ("Over The Top Sly" by se totálně nečapal ) mě bavil, bavil a zase jenom bavil. Nemůžu říct, že by to byl srágonec. Tvůrci moc dobře vědí na koho cíli a podle toho hrajou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Temné intro, syrové, těkavé bitky a skvělé eye candy trikové momentky (scéna s komínem "wow"). Skoro bych se nebál říct, že první desítky minut tvoří nejen slušné podhoubí pro origin postavy, o které toho vlastně ani moc nevíme, ale zároveň to má emocionální grády a přímočarost, která byla tak moc dobrá například u Winder Soldiera. Jakmile se to ale zhoupne do druhé části, stává se z toho spíše komedie, protože jak to už u komiksáků bývá, jen málokdo a máloco nejede ve stylu "check all the boxes". Neboli musíme se zalíbit všem. A tak se najednou ze smrtelně vážně se tvářícího filmu stává téměř veselohra a zcela to pochovává od vyšších příček šíleně přestřelené finále. Florence Pugh nejlepší, ale třeba postavy obecně OK, jen naroubované v kočkopsovi. Pořád to má rukopis nabombeného vysokorozpočťáku, ale v tomto provedení měl možná přijít před bitvou a ne po ní. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson se těžko vyrovnávala s tím, že si její „rodiče“, jinak ruští špioni, přestali hrát na rodinu, protože společná mise skončila, a Scarlett i se sestrou musely zapomenout na rodinnou idylku. V dospělosti je z ní trénovaný zabiják, výcvikem prošla i toho času uražená ségra, aby poté, co rozbijí půlku kuchyně a doškrtí se záclonou, rozpoutaly oslomůstkoidní divočinu. Přitom první půlka baví. Obě herečky v hlavních rolích jsou moc fajn, akce je slušná, atmosféra temná a pohlcující. Jenže pak se z toho stane přestřelené divadlo, které rozhodně nelze označit za svěží nebo na zadek posazující. Střih je nervózní, finále už je pak tradiční marvelovský digibordel. Za sebe alespoň oceňuju, že se neobjevil nikdo z gymnastické party, teda z Avengerů. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho skoro v rozpacích - další nová Marvelovka, a další která mě skoro nadchla. Ony ty ženské režisérky (Lokiho točila Kate Herron) i za něco stojí, když nejedou jen feministickou masírku a snaží se prostě jen o zábavné filmy - Cate Shortland to tady má v první půlce pevně v rukou, a jak v první třetině jede velice věrnou napodobeninu Greengasse, tak i ten přechod do komornější a humornější konverzačky s velmi temnými emočními podtóny zvládá sebevědomě. Zajímala mě díky tomu velmi i ta rodinná linka. A chci od ní vidět další akční velkofilm, kde už nebude svázaná jhem předlohy. A ty dialogy tedy stojí nejen na ní, ale snad ještě víc na Florence Pugh, která přehrává všechny rozdílem třídy. I když ani ti ostatní tu nejsou špatní, hlavně postava tragického losera Red Guardiana je hodně fajn, a i psudosvině Rachel Weisz má něco do sebe (ale potřebovala by víc prostoru, aby její postava dávala větší smysl)... paradoxně nejmíň výrazná je tak samotná Black Widow... a s tím se smířím, od Scarlett mi stačí ke štěstí když v těsném oblečku bije lidi. Fakt velká škoda že ke konci se z toho stane průměrná Feigeovská Marvelovka a jde to krapet do hajzlu, zas debilní černobílý záporák s jeho (tady doslova) mindless canon-fodderem a nemocným plánem na ovládnutí světa. Celá linka s moderním Black room je úplně mizerná, škoda že Black Widow jen neřeší ozvěny minulosti a nedává se dohromady s rodinou, a i to ve filmu mohutně teasované vyčištění Budapešti s Hawkeyem bych viděl mnohem radši, než další poskakování před hromadou digitálních explozí. Přitom v první půlce ten film i "vypadal" jinak než standardní Marvelovky, a že už jsem na jejich sterilní vizuál poněkud alergický.  Zůstat vše na úrovni první poloviny, tak snad řadím Black Widow mezi Top 5 Marvelovek, takto je to ale v jejich rámci jen "docela ok nadprůměr". 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapive se nekona zadnej pruser. Porad si myslim, ze to je naprosto zbytecnej film a to i vcetne kontextu MCU, ale i tak jsem nakonec vlastne spokojenej. Dej je sice misty lehce mimo, akce by mohlo bejt vic, zaporaci tak nejak tradicne tragicky, ale jinak naprosto v pohode. Je fajn, ze se tvurci snazili o trochu realistictejsi komiksarnu a misty se jim to skutecne dari a hlavni ctverice je perfektni, vtipny je, ze nejmin zajimava je Scarlett a nejvic asi bavi hlaskujici Pugh a Harbour. Mozna je to tim dlouhym obdobim sucha v kinech, ale slabsi 4* to da. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Ve filmu vidíme Taskmastera, vlastním jménem Tony Masters. Jedná se o žoldáka s fotografickými reflexy. Tato schopnost mu umožňuje okamžité zkopírovat či předvídat soupeřovy pohyby, což z něj činí jednoho z nejlepších bojovníků a taktiků na světe. Později dostal nacistickou verzi séra supervojáka, která mu tyto schopnosti posílila na úkor jeho vzpomínek. Umí také napodobit hlas a často pracuje v přestrojení. Prvně jsme ho mohli vidět na stránkách „The Avengers #195“ z roku 1980 od tvůrčího dua David Michelinie a George Pérez. Také se objevil ve hře „Marvel's Avengers“ na PC a konzole. Za svou komiksovou historii se utkal z řadou protivníků, a tak mohl Taskmaster zkopírovat pohyby od Ant-Mana, Thora, Black Knight, Black Widow, Black Panthera, Captaina Americy, Daredevila, Falcona, Hawkeye, Iron Fista, Iron Mana, Moon Knighta, Punishera, Spider-Mana, Swordsmana, Wolverine a mnoha dalších. (3T)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama