Reklama

Reklama

Monster Hunter

  • Německo Monster Hunter (více)
Trailer 1

Za hranicemi našeho světa se nachází jiná dimenze, kde vládnou krutá a nebezpečná monstra. Když do tohoto neznámého a nepřátelského prostředí zavleče písečná bouře poručici Artemis (Milla Jovovich) a její elitní jednotku, začíná boj o holý život. V zoufalé snaze vrátit se domů skupina spojí síly s tajemným lovcem (Tony Jaa), jehož schopnosti a zkušenosti jsou pro přežití v nehostinné zemi nepostradatelné. Tým bojovníků musí odrážet nesčetné útoky zákeřných příšer a připravit se na konečné zúčtování... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Milla už zabila všechny zombíky a jinou příbuznou havěť a tak se vydala do jiné dimenze, aby si to rozdala s monstry. Nic víc Anderson neavizoval a také si na nic víc nehraje. Je to sice trochu dlouhé, uvítal bych nějaké to gore a animátoři možná mohli zapojit trochu víc fantazie a nabídnout víc méně významných potvor, ale i tak se bylo na co dívat. Písečné monstrum bylo slušné, pavouci křížení s pěchotními brouky ušli a dráček byl dokonce luxusní. Akce je solidní a finále, byť byl jeho konec předvídatelný takřka do nejmenšího detailu, mělo něco do sebe. O hercích to tady samozřejmě příliš není, ale i tak splnili všichni to, co od nich člověk čeká. Za mě spokojenost. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel napísať „som milo prekvapený, že to bola menšia blbosť, než som čakal“... ale ono to vlastne bola plus mínus presne taká veľká blbosť, ako som čakal. Je tomu podriadené všetko, od obrovských (ale prekvapivo dobrých) trikov cez pomerne epickú výpravu a prepálené (ale zábavné) akčné scény, až po kasting v čele s tradične znesiteľnou a akceptovateľnou Millou Jovovich a v podpornej úlohe s Ronom Perlmanom (s najúchvatnejším účesom od osemdesiateho prvého, teda od Boja o oheň). A keď si vyčerpane poviete, že vás tu už nič nemôže prekvapiť, príde „mačka“. Tam už sme sa ocitli až kdesi medzi Ostrovom Dr. Moreaua (!) a Princeznou Fantaghiro (!!). Okrem toho sa tu hojne vykráda ešte Hviezdna brána (film) a Tremors. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak mizerné, jak jen to jde. Podobně neurvalý a vývoj filmové (i čistě blockbusterové) řeči zatvrzele odmítající akční vývar bych měl i nutkání obdivovat, ale to by v něm nesmělo být všechno až tak moc k smíchu. Žádný, ale opravdu žádný děj, nijaké postavy a jalová až debilní interakce mezi nimi, tempo tak zběsilé až nudné a navrch ta nejchatrnější výstavba duálního fikčního světa, jakou kinematografie pamatuje. Jako bizarní exemplář všemožných inspiračních (samozřejmě hlavně videoherních) zdrojů a zcela přežitých vypravěčských vzorců je to bezesporu ojedinělé, jako produkčně dobře ošetřené fantasy dobrodružství to ale stojí jen na slušném vizuálu. Neuvěřitelně roztěkaný a nesoustředěný film, který ve své váhové kategorii fakt nepamatuje sobě rovného. 25% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film zvrtaný skoro na všech frontách. Nelze tomu upřít produkční péči, protože monstra jsou fajn a celkově vizuál nesmrdí laciností. Ale ten zbytek. Příběh na půl strany, kde se hlavní hrdinové dávají dohromady tak toporně, že kdyby v určité chvíli jeden před druhým začal stepovat a proto by se stali bff, nikoho by to nepřekvapilo (rozhodně ne víc, než co Anderson jako scenárista ve filmu předvádí). Postav málo a i tak je vůbec nepoznáme, nechápeme, nepůsobí lidsky. Snaha nahradit charakterizaci ikonickými postoji zase padá s Andersonovou neschopností nějak smysluplně vyprávět příběh, ať už dějem nebo obrazem. Je to docela rychlé, ale bez spádu a v rámci dynamiky skoro atakující záporné hodnoty. Drak trhající letadlu křídla, to jediné mi utkvělo v paměti. Zbytek je jakousi snahou o navázání na jednoduchost Mortal Kombat, tehdy se ale ještě Anderson netopil v mizerných zpomalovačkách a jeho filmy nestříhal Doobie White, který nemá ani základní cit pro nějaké tempo. Milla na to pořád ještě má, ale ať to příště není v rodině. Spolupráce s manželem jí už evidentně nesvědčí. 30% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsou kina mrtvá můžeme být rádi za každý větší film. Monster Hunter je jeden z nich a osobně si myslím, že právě situace v kinech ho zachránila od totálního finančního fiaska. Narovinu si řekněme, že příběh, postavy ani sofistikovanost v tomhle nehledejte. Film začíná relativně dobře a jede na plný plyn skoro první čtvrtinu s non-stop akcí. Postavami se film absolutně nezaobírá a tak jen skáče od akce do jiné akce, kde se loví CGI monstra, která nevypadají úplně špatně. Nejvíc na filmu zamrzí to, že svět, ve kterém se odehrává má celkem velké lore, ale to asi Paula nezajímalo a tak se ani nesnažil kolem toho vystavit nějaký příběh nebo aspoň pětiminutovou vysvětlivku o historii daného světa. Milla je překvapivě fajn, ale je to její klasický standart. Tony Jaa je v pohodě, ale když už se mlátí, zase mu podráží nohy střihač, klerý mi málem přivodil epilepsii. Zbytek rádoby charakterů se jen objeví bez hlubšího významu, takže jsou vlastně zbyteční. Suma sumárum, jako oddechovka je to relativně fajn, ale musíte opravdu vypnout všechny mozkové buňky a vlastně všechny buňky v těle. Anderson očividně zprznil další herní klenot a konec, který odkazuje na to, že by snad v budoucnu mohla přijít dvojka, je vyloženě k smíchů a ještě k tomu je natočen nejhůře jak jde (Vzpomeňte si na konec Mortal Kombat). Jelikož však ale velké filmy moc nevychází, nemám problém trošku nadhodnotit a pochválit třeba samotná monstra nebo poslední fight s armádou. Je to ale opravdu průměr se vším všudy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • V čase 0:10:30 stojí Hummer na kolech a Bugina leží na boku. V čase 0:10:56 je vidět, jak Hummer i buggina stojí na kolech, a na buggině je i kulomet připevněný šikmo do vzduchu, jako by byla ready. V čase 0:11:54 už buggina zase leží na boku a jsou z ní vyspané věci, jako po dopadu. (Ace.A.T.L.)
  • V čase 0:28:17 Link (T.I.) říká, že ho bolí na hrudníku a necítí ruku. Ruku má svěšenou, jako by ji měl ochrnutou, ale od času 0:29:05 s ní normálně hýbe, vyhrnuje si s ní triko a pak ho i oběma rukama trhá. (Ace.A.T.L.)
  • T.I. (Lincoln) uvedl, že ho k roli ve filmu přesvědčil jeho nejmladší syn, který je fanouškem videohry. (Stanislaus)

Související novinky

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

Wonder Woman 1984 se v kinech nedaří

20.12.2020

Přestože se pokračování Wonder Woman tentokrát zasazené do roku 1984 dočkalo vlny pozitivních reakcí jak z řad diváků, tak i zámořských kritiků, první víkend v kinech se slavné hrdince od DC úplně… (více)

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

Monster Hunter v čínských kinech neudeří

06.12.2020

Žádná jiná země na světě momentálně nedisponuje tolika otevřenými kiny, jako právě Čína. Přidejte fakt, že snímek Monster Hunter, filmová adaptace známé herní série, vyloženě cílí na asijský trh, a… (více)

Reklama

Reklama