Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (80)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad bohužel ztrácí naivní důvěrou v pokračování. Rámec mnoha klišé (necitelná agentka s rodinnými a mateřskými problémy, nezničitelný agent alkoholik, rozpadající se rodina reverendova včetně pubertální dcery a zapšklé matky, mladí muslimové verbovaní fanatiky aj.) na jedné straně děj ukotvuje do známé diskursivní linie, na straně druhé vyvolává pochybnosti ohledně myšlenkového přínosu, čemuž napomáhá i neobjevná přehlídka nejcitovanějších amerických problémů. Vzdor tomu však seriál vykročil správným směrem. Hlavní hrdina působí nejednoznačně, přestože si jde jasně za svým a sebevědomě odpovídá na libovolnou otázku otázkou. Hon na něj je veden zábavně bezohledným způsobem a vůbec mi nevadilo, že se v každém druhém záběru nestřílelo. Jenže epizody z Texasu se nemístně táhly a závěr naneštěstí příliš věřil zásahu shůry, protože ponechal veškeré dějové linky otevřené, takže divák zkoušený v poušti pozbyl vší naděje. Snad je dobře, že na pokračování nedošlo, neboť v tomto stavu alespoň můžeme uvažovat, kdo je čím, aniž bychom museli vyslechnout otrockou verzi autorů. ()

svorko 

všechny recenze uživatele

Je to mesiáš, prorok, šikovný iluzionista alebo všetko súčasne? Otázka, s ktorou sa tvorcovia chytro pohrali a odpoveď dávajú až na úplnom konci série. Dielo je pôsobivou štúdiou toho, čo by sa dialo, ak by mal prísť spasiteľ – boli by sme ho schopní prijať? Neboli by jeho prvými kritikmi práve inštitúcie, ktoré hlásajú jeho príchod? Sú triky a kúzla nevyhnutnou výbavou spasiteľa alebo prahnutie po nich len potvrdzuje našu naivitu a pohanskosť? A čo na to veľmoci, ich tajné služby a ďalšie bezpečnostné zložky, za koho by ho pravdepodobne považovali? Seriál je vynikajúcou príležitosťou pozrieť sa na vieru iným spôsobom, ako to robia naivné betlehemské a pašiové hry, no predsa nie hereticky, nie urážlivo. Svojím podaním má potenciál zaujať ľudí z oboch strán kresťanského spektra. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Predne píšem, že plný počet dávam z princípu a nie filmovej kvality ( tam by som hodnotil o triedu nižšie ). Asi sa pýtate prečo z princípu ? .... Pretože si myslím, že v súčastnosti , tj. začiatok roku 2020 tento seriál sedí ako hrniec na prdel a má šancu sa stať akýmsi mementom tejto doby. Musíme sa zamyslieť. Bezverci, či veriaci. Seriál výborne ukazuje, že náboženstvá očakávajú Mesiáša, no a ten keď príde, tak sa vlastne zistí, že je nežiadúci. Po filmárskej stránke sa dá Mesiáš čítať z viacero uhlov pohľadu, každý si v ňom nájde niečo svoje. Dokonalé zobrazenie amerických židov, CIA, ruskej propagandy, kresťanov, či muslimov. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Jedno velké, prázdné a pozérské NIC proložené obrovskou hromadou nicneříkajících patetických náboženských keců zobecněných tak strašně moc, že by je mohli blekotat úplně všichni kazatelé od Japonska po Kalifornii a všude by se vždycky našlo dost bláznů, kteří by s nimi šli do pouště. No a protože to musí být moderní, tak je k tomu třeba přimíchat i problematiku uprchlíků viděno z toho správného úhlu pohledu. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo! Pustila jsem si seriál s nedůvěrou, jen proto, že mně zaujal trajler na Netflixu a nakonec shlédla 10 dílů za 2 dny. Je to opravdu na hranici mezi uvěřitelným a fantasy, taky nemám ráda náboženský motivy ani arabský svět, ale je to tak dobře zpracované, zahrané a vůbec podané, že jsem neměla velký problém tomu celému božímu nadělení uvěřit. Sice tomu postupně trochu docházel dech, ale jako výborný. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Okolo 30. minúty sa protagonisti vezú na československom aute Škoda Forman. (shushen)

Související novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Reklama

Reklama