Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nekonečný lán vysoké trávy si nezadá s kukuřičným polem, oblíbeným to místem S. Kinga. Jak jednou vkročíte do zeleného labyrintu, není lehké najít cestu zpět, protože jen to, co je mrtvé, se v něm nepřemisťuje. Chátrající kostel střežící mysteriózní místo by měl být prvním varováním. To, co se ukrývá v trávě, je však z dob dávno pohanských, ne-li ještě starších. Osud obětí, které se nechaly vlákat do zelené pasti se zdá zpečetěný. Nevadí mi časové smyčky, ani nekonečné bloudění zoufalců se smrtí v patách. Poetické záběry na vlnící se trávu mi připomněly ani ne tak kukuřici, jako japonský snímek Onibaba (1964). Film mi přišel napínavý od začátku až dokonce a rychle utekl. Chápu, že ten, kdo se neopájí obrazy trávy a nebaví ho sledovat ztracené nešťastníky, bude Ve vysoké trávě otrávený. Já jsem spokojen. Spíše pro okrajové publikum. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem teda solídne prekvapenie. Nečakal som, že to bude tak fajn. Síce dalo sa to čakať, vzhľadom na to ako mám rád všakovaký dejový mišung a hrátky s časom. Tu je síce všetko v jednom, no miestami sa mi to zdalo už moc prepletené a dopletené... a možno aj sám som sa doplietol. Každopádne chcelo to ešte nejakú vysvetľovačku, alebo pár náznakov, ktoré by do toho vniesli trochu poriadku. No atmosféra super, len škoda, že sa v rámci mysteriózneho základu trochu bližšie nevysvetlila existencia toho kameňa - čo to bolo? na čo to bolo? A zmenil by som hudbu, takto mi to pripomínalo skôr nejaké inštrumentálne nacvičovanie kapely na koncert. Chcelo to niečo podmanivejšie, niečo čo chytí za srdce a už nepustí. Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn záležitost, King kromě kuřice, má rád i vysokou trávu a já ji taky mám rád, tenhle film celkem dobře utíká a furt dokáže udržet napětí. A byť je to celkem na zamyšlení a dost věcí bylo nezodpovězeno, za což sem rád, né všechno se musí nutně vykecat, tak je to jednoduché bloudění a následná naháněčka ve vysoké trávě. Ed Warren který jindy všechno zvládá s klidem, to tady vůbec nezvládá a bylo celkem fajn vidět že Patrick Wilson, dokáže vybočit ze zaběhnuté role, přemoudřelého rádoby experta na duchy. A je to jeden z těch filmů, co se musí rozležet v hlavě a tu kvalitu sem docenit až časem. Má to sice svoje mouchy, ale sou to jenom drobnosti, takže čtyři hvězdičky určitě zaslouženě. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Napsal bych snad totožnej koment, jako CHOZE, takže to bude krátký. Začátek velmi slibnej, kamera, atmosféra, prostředí, vizual a jedem!! A pak jsem si přečetl, že to je podle Kinga, takže mi bylo jasný, jakým směrem se to asi tak bude a nebude ubírat. Pak tam furt ty postavy běhali v tom poli donekonečna, nesmyslný časoprostorový loopy a začlo mě to hrozně nudit. Ale fakt hrozně! Pak jedna rozmáčklá hlava ...dobrý no, pekelnej porod a konec jsem už fakt nevychytával. Hrozně mě ten film nudil a vůbec mě nebavil. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se dá chytnout i potkat ve vysoké trávě. Dost možná na jednom takovém zarostlém poli potkáte Patricka Wilsona a ještě pět dalších lidí, co mají mezi sebou příbuzenské vztahy, a psa. A chytnete pořádné mystérium. Počáteční bloudění v kruhu a nemožnost vystoupit z bludné travnaté plochy se náhle změní v naprostý boj o život, když se přátelská výpomoc změní na fanatickou posedlost, že tak originální a dynamicky plynoucí film nebude mít pokračování. A tak se nám skupinka šesti lidí může rozrůst ještě o jednoho človíčka, neb mladá hrdinka je v požehnaném stavu, možný incest s bratrem, ke kterému se schylovalo, je seškrtán a nemilovníci alergií na trávy všeho druhu se mohou obávat nejhorších muk. Kdo by si byl pomyslel, že nadějný Vincenzo Natali po delším útlumu dostane druhou kariérní šanci od Netflixu a zrežíruje román ze společné rodinné dílny slavné značky Stephen King. A zrežíruje jej tak, že je z něj "kingovina" značně cítit, načež to celé snažení má spád a nenásilné kombinovaní různorodých žánrových prvků je zajímavě a poměrně temně zvládnuto. Přehlídce méně známých hereckých tváří, ve které na diváky jukají kupříkladu solidně hrající Laysla De Oliveira a Harrison Gilbertson, velí horory ošlehaný Patrick Wilson, jenž má za úkol svoji postavu dotlačit k negativnímu vyznění, což mu nečiní nejmenší problémy. Útlocitní diváci by film neměli vidět raději vůbec, přece jen čtyřnohý kamarád v rozkladu, to už můžou propuknout až stavy mdloby, ke všemu nejhoršímu se film neobešel bez drastických scén na dvounohých tvorečcích. Ovšem je to vesměs příjemně sofistikovaná jízda na bázi časové smyčky, kde se nikdo nezabývá vysvětlením, co to v tom čertovském poli vlastně řádí za zlé mocnosti. A technické zázemí s patřičnou dávkou (působivých) speciálních efektů je dostatečně ošetřené, i když je evidentní, že velkým rozpočtem film nepřekypoval. Takže směle do této džungle trav vstupte. 10/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)

Reklama

Reklama