Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (181)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní komorní, dalo by se říci úsporné sci-fi, které však předvádí naprosto skvělé vizuály - od fantasticky nadesignovaného droida v hlavní roli, přes prostředí, až po CGI. Hutnou atmosféru buduje za pomocí kamery, hudby, kvalitní práce se zvukem a především "tichem." A přesně tohle já miluju. Příběhově se nejedná o nic vyloženě originálního, jednou jsem v tom viděl Terminátora, podruhé zase Horizon: Zero Dawn, popřípadě libovolnou sci-fi odehrávající se high-tech interiérech, ale i tak to působí svěžím a neokoukaným dojmem. Tajemno si film udržel prakticky až do konce a já po finálních pointách odcházím naprosto spokojený. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo. Bylo tu sice pár zajímavostí, jako třeba robot, kterej běhal, jako kdyby si vzal 3 deci šaratice, Hilary Swank, která mi svým vzezřením nostalgicky připomněla Barbara Conana, a potom sáhodlouhé dialogy, které mne vrátili do dětských let s rodiči, kteří mi spílali, když jsem něco neudělal podle jejich představ. Nestydím se za to, že hlavní myšlence jsem moc nerozuměl, protože to, že robot oživuje lidi, aby nebyl sám, mi přijde dost absurdní. Ono se to tam pak všecko nějak snažilo vysvětlit, aby to jako bylo jinak a člověk si z toho vzal ponaučení, ale to si radši vezmu z jiných věcí, které jsou mému srdci bližší. Škoda, myslel jsem, že tomu dám vyšší hodnocení. Podle mne se jedná o dost nadhodnocený film, kde spousta uživatelů, kteří tomu dávají 4 hvězdy a více, jenom machruje, že zase jednou pochopili nízkorozpočtové komorní Sci-Fi, ale nechci tu samozřejmě nikoho soudit. ()

Reklama

JM87

všechny recenze uživatele

Velice příjemný scifi z budoucnosti od Netflixu. Nechávalo mi to v hlavě v průběhu otázky a to mám rád. V jistých scénách a směrech podobnost s Aliens a Terminator 2 :) Obě herečky byly super a Clara Rugaard jako celkem nováček by mohla ještě v nějakých filmech zabodovat. Za mě 95%, díky za ten film :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé postapo sci-fi, kde je kladený dôraz na pomalé tempo a predkladané myšlienkové posolstvá. A to sa cení. Niekomu to sadne, inému zase nie, divák so slabosťou pre žáner by ale mohol mať z I Am Mother radosť a a odpustí mu aj nejaké tie chyby. Dej je celkom nepredvídateľný, čo sú rozhodne body navyše, scenár ale pôsobí predsa len trochu chaoticky, nakoniec však pointou uspokojí. Ale opakujem, ako koho. Je to síce lacnejšia produkcia, napriek tomu sa Sputoremu podarilo vytvoriť pôsobivú atmosféru a fajn dizajn interiérov. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Am Mother" ma nakoniec divácky veľmi príjemne uspokojilo.Táto minimalistická sci-fi dráma skutočne fungovala, mala dobré momentky a veľmi zaujímavé drobné detaily, ktoré to celé posúvajú vyššie. Skvelé na filme je hlavne to, že reálne nevieme, komu veriť a komu nie. Uhol pohľadu na jednotlivé udalosti pôsobí veľmi logicky. Či už zo strany "Matky" alebo Hillary Swank. A keď si už myslíte, že ste všetko pochopili a budeme mať záver, kde len nastanú titulky, tak film pokračuje ešte asi 20 minút. A dostávame otázky na naše základné otázky, ktoré sme si pokladali. A pritom sme si predtým vôbec neuvedomili, že sme tie otázky už od začiatku mali, len sme na to potom trošku vo filme pozabudli. Nenudilo ma to, film má dobré tempo, ten čas plynie relatívne dobre a okrem toho sa neustále toho dosť deje na to, aby som sa nenudil v záplavách dialógov. Napriek tomu, že tu máme len 3 postavy, tak dali do toho absolútne maximum po stránke vizuálov a minimum po stránke dialógov. A to ma teší. Lebo nepotrebujeme slová. Stačí nám to vidieť. Za pozornosť určite stojí, no možno by som si vedel film predstaviť aspoň o pár minút kratší. Občas to trošku nabádalo k tomu sa pozrieť na čas. A možno by bolo tiež fajn, keby som miestami nemal pocit, že film si požičal niečo z iných sérii a vytvoril si z toho svoj vlastný koncept. Ale na druhú stranu je dostatočne originálne na to, aby som to mohol oceniť pozitívne. Takže z toho plynie aj moje záverečné hodnotenie. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)
  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)

Reklama

Reklama