Reklama

Reklama

FYRE: Největší večírek, co nikdy nebyl

  • USA Fyre (více)
Trailer
USA, 2019, 97 min

Režie:

Chris Smith

Scénář:

Chris Smith

Hudba:

Jason Hill

Hrají:

Billy McFarland (a.z.), Ja Rule (a.z.), Ron Funches (a.z.), Elsa Hosk (a.z.), Chanel Iman (a.z.), Emily Ratajkowski (a.z.), Lais Ribeiro (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival Fyre byl představován jako luxusní hudební zážitek na soukromém ostrově. V rukou namyšleného podnikatele ale všechno nabralo jiný směr. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento dokument a taky Fyre Fraud, což doporučuji - je to zajímavý pohled na jednu akci z více úhlů.... Byl obžalován jako sériový podvodník a s tím naprosto souhlasím. Absolutně nechápu, jak někdo dokáže takto žít...Je to s*áč. To v tom dokumentu taky zaznělo :D Nicméně - koupit si lístky na něco, co vlastně neexistuje? To je jako když kupujete byt, který staví developer a on tam udělá plno změn, jelikož na ně má dle smlouvy nárok a vy pak bydlíte v něčem, v čem nechcete být...aspoň z pár % mi to toto připomíná. Nicméně - v dokumentu je hezky vysvětlena i generace milleniánů a jejich styl života, který i když jako millenián , neuznávám a měli si vyndat hlavu z toho věčného IG,Twitteru a já nevím čeho všeho a žít skutečně život kolem sebe.... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce zjišťovat, jak moc je to celé, nebo není založené na pravdě, protože pro mě nejde o fakta, která by mě nějak ovlivňovala do budoucna. Každopádně jsem se ale bavila a těšila jsem se, až zjistím, jak to celé dopadne. Vždy mě fascinovalo, co všechno dokáže dobře postavený marketing. Je to svým způsobem geniální. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli do toho šel McFarland s tím, že udělá podvod, anebo doufal, že party bude mít takový úspěch, že všechny ty nedostatky lidé jednoduše přehlédnou. Dopadlo to jak to dopadlo, ale je mi záhadou fakt, že mu to lidé žrali. Teď tím nemyslím instagramovou generaci, ale spíš profíky, kteří s ním do toho šli i přesto, že jim musela být zjevná nekoncepčnost a nereálnost celého projektu. To mi hlava nebere. Dokument sráží snad jen produkce v podání FuckJerry, ale na druhou stranu si musím položit otázku, o co by to mohlo být objektivnější. 80% ()

Alois88 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nářez. Trochu se divím, že jsem o této události neslyšel. Ne, že bych byl nějakým konzumentem bulvárních kravin, ale vzhledem k tomu masivnímu PR, které festival měl a následně tomu průseru v který se to zvrtlo, jsem byl nejspíš doslova slepý. Nevadí. Skvěle natočený dokument o totálním provaru jednoho samolibého blbečka a nádherná přehlídka lidské blbosti. Nikdo z účastníků očividně neměl o plánování festivalu sebemenší ponětí, všichni slepě věřili, nebo snad chtěli věřit, že se to zvládne. Sám McFarland si vážně myslel, že mu to jen tak projde? Ale s lidmi to uměl dobře, to jo. Dokument také velmi dobře ukazuje obrovskou moc sociálních sítí. Je to prostě paráda. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Z hlediska informačního a objektivního nejde brát tenhle dokument moc vážně, jelikož za ním produkčně stojí i FuckJerry, kteří moc dobře věděli do čeho jdou a tímpádem mají pracky více než špinavé. Ale co se týče kvalit a jak je tento dokument natočen, tak se rozhodně nudit nebudete ... ale pokud chcete více (objektivních) informací, sáhněte raději po Fyre Fraud od Hulu. ()

Zajímavosti (2)

  • Mary Ann Rolle vytvorila GoFundMe kampaň, z ktorej chcela zaplatiť jej zamestnancov a ľudí z ostrova Great Exuma, ktorí pracovali na festivale. Už po 9 dňoch mala kampaň na konte cez $260,000. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Z Fyre festivalu bude hraný film

Z Fyre festivalu bude hraný film

12.05.2019

Společnost FlynnPictureCo. si zajistila filmová práva na Vanity Fair článek Fyre Festival od novináře Bryana Burrougha (Barbarians at the Gate). Nechvalně proslulý festival se tak po dvou… (více)

Reklama

Reklama