Reklama

Reklama

Telefon

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Žijí ve stejném bytě, ale každá v jiné době. Sériová vražedkyně se dovolá ženě, od které ji dělí dvacet let, a vsadí její minulost i život, aby změnila vlastní osud. (Netflix)

Recenze (171)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ve finále slušně vyhrocené a kruté. A na překombinovanost časových změn v minulosti, které ovlivňují současnost, slušně uhlídané, bez logických děr a podezřelých oslích můstků. Áčková záležitost po všech stránkách, kvalitativně povyšující známý žánrový námět. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Ha-Loo? Tady Yoo-Soo Chooj, s kým mlufim?“ „Tady Kvajd, ty plagiátorká jebko! Volám z roku 2000, abych ti řekl, že bezskrupulózně vykrádat jeden z největších skvostů milénia, nepřiznat mu kredity a navíc ho ještě napajcovat slizkým ťamanským patosem a už opravdu megakokotskými dementparadoxy, to je přinejmenším na anální znásilnění neopracovanou bambusovou tyčí! A tak jsem Ti zrovna něco nechal v ledničce v misce s kimči, je to hnědé a po těch dvaceti letech už to bude i solidně fermentované. Dobrou chuť.“ „Ne ne ne, neumym šeški a ty folat omil, špatna frekfence, asiii…“ „Já mluvím anglicky, debile, a vím přesně, že volám do lupičství v Soulu! Ale máš pravdu, fuckt špatná Frekvence.“ „Ja končit, palit se mi tu pes a nemit čas, bo psat zrovna orikinalni scenaš k Obfyklym lakosnikum. Chtit nasrat Ferbala, fiš. Joesonghabnida-a-a-a… Cvak“. Naprostá bezostyšnost, ale zase ruku na rýžoviště, kdybych neviděl jeden z mých nejoblíbenějších filmů, asi bych jeden žlutý puchýř přistřelil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Koukám, že už po pár komentech je tu docela dost expertů na nadpřirozené časové paradoxy, kteří tuší, že takhle to fungovat nemůže. lol. Možná proto, že já vážně nechci řešit, jak má správně fungovat něco, co neexistuje, jsem si film bezvadně užil a považuju jej za jeden z nejlepších thrillerů roku. Odvyprávěný je podle mne totiž zkrátka skvěle. I přes ty časové hrátky je to jasné, přehledné, postupně velmi, velmi napínavé a temné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kórejská variácia na Frekvenciu a Mirage, a rovnako vydarená, s dobre vyťaženým nápadom. Najneskôr od polovice je to ohromne napínavé. Výborné ústredné predstaviteľky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ty inspiraci různými filmy jsou tam cítit, ale co už - Američani taky sprostě zremakovali Dům u jezera, jehož obrácenou a poměrně hororovou verzí Telefon v podstatě je. Zatímco v původní korejské romantice si zamilovaně pár napříč časem posílal dopisy, tady se telefonuje a je to pořádně napětí po drátě. Už proto, že Korejci se s padáním hlaviček nemažou a mají tu svou obrazovou lyriku prostě jinde, než je oko západního fanouška zvyklé. A to je jedině dobře, protože když na Netflixu statečně na podobnou věc kliknete, příjemně vás to překvapí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný, nepředvídatelný, originální, temný, mysteriózní mind fuck z Jížní Koree, který mě astrálně omr *al! The Call má výborný koncept o dvou ženách ze stejného bytu akorát z dvou jiných časových liníí, jejíž prostředníkem je Telefon a nutno uznat, že ovlivňování budoucností s minulostí nikdy nebylo zábavnější. Už v 10 minutě jsem měl asi tisíc otázek, které film postupně inteligentně a zábavně dávkuje, je absolutně nepředvídatelný, velmi napínavý, vizuálně strhující, hudebně atraktivní, atmosféricky dusný, herecky naprosto excelentní ( Jun Jong-seo hraje ukázkového psychopata) a ikdyž je film náročnějšího rázu, tak vše ukázkově do sebe zapadá a z některých zvratů se mi až zatajoval dech. Výborná práce po všech stránkách. Takhle řízný Thriller jako Křen tu od Parazita, který je mimochodem v jistém směru The Call podobný tu od JK nebyl. Nebýt Netflixu, tak se filmu dočkáme bůh ví kdy. Odpadové Hodnocení některých zdejších no names je naprosto mimo, v zahraničí lítají téměř jen 10kové recenze. Nízké hodnocení v tomhle případě značí nedostatečná inteligence k pochopení příběhu. Příběh*****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V životě už nezvednu pevnou linku !! Při mém štěstí by se mi dovolala na první pohled milá, hodná, láskyplná osoba ze který by se vyklubala sadistická, zvrácená, vražedná svině a díky faktu, že ona by žila v minulosti, by mi mohla krásně kurvit život. Asi jako tady ho Jun kurví Park. Nejvíc se mi na filmu líbila ta jednostranná bezmoc, ono když vaše současný já do minulosti nemůže a v minulosti žije vaše, cca, šestiletý já, tak nemáte zrovna moc šancí na vyrovnanej boj. Park sice díky znalostem z netu občas nějakou tu fintu zkusí, ale co si budem...Jun má všechny esa v rukávu a i když není zrovna 2x chytrá, tak je vychcaná jak mraky, nebo díra do sněhu. Každopádně hereckej výron Jun je fenomenální a po svém prvním mordu si opravdu krásně začne užívat života. Akorát to zbavování se těl neměla úplně vychytaný. Policie je tupá jak léta nebroušenej nůž, Park chudák přehřeje google a hovno z toho a jako bonus si za valnou většinu věcí může sama. No nenasralo by vás to? Závěr filmu perfektní a úplnej konec si vysvětlete jak chcete, ono se to dá tak i tak. Každopádně Jun se narodila pro hraní duševně chorých vražedkyň a tak doufám, že se zase brzo předvede v plné parádě. Po tomhle svinstvu bych jí v romantickým filmu jako křehkou slečnu vidět nechtěla. Jen ať dál kuchá koho může. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jde o naprosto originální počin, který předtím ještě nikdo nevymyslel, ale skoro nechápu, jako moc se jim podařilo udržet příběh nepředvídatelný. Kdykoliv jsem začala mít pocit, že vím, co bude dál, bylo to jinak. Napínavé od začátku do konce, velmi dobře zahrané. Dál to asi rozvádět nebudu, abych nenapovídala. Každopádně, pokud chcete dobrý thriller, tady ho dostanete. ()

choze 

všechny recenze uživatele

To ovlivňování minulosti budoucností a naopak je dost dobré. Děsivé to ale není vůbec a celkově mě to nějak nebavilo. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hm, překombinované ad absurdum. Ale v zásadě ta ústřední myšlenka, že našlápneš na něco, co dělat nechceš, ale tak trochu musíš, protože to někomu dlužíš... a pak už není úniku, ta se povedla hodně. Jinak je tohle téma už až mockrát viděné a zrovna v Koreji během několika málo let vytěžené až do hlušiny. Sympatické herečky. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

No já teda zírám, již páty povedený Korejský film v řadě. Skvěle vybraní herci, námět i kamera. Film mi sice nepřišel vůbec strašidelný, jelikož se spíše jedná mysteriózní thriller s časovým paradoxem, ale jinak je celou dobu velice temný a ještě alespoň dvakrát tak zajímavý. 85% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kol, no zďaleka nie kúl. Príliš sústredené na telefonický súboj minulosti s prítomnosťou. Divák staraj sa, čo a ako. Istoty sa rozpadajú ako domček z karát. Scenáristicky jemne obdobný námet ako román Ursuly K. Le Guinovej Smrtonosné sny, len taký čiastočný a vééľmi zjednodušený. V románe sen hlavného hrdinu každý deň totálne menil skutočnosť celého sveta, tu následky zavolania (alebo nezdvihnutia) telefónu menia maximálne tak osobný svet hrdiniek. Ale dobre. Ako jednorazová zábava dobré. Navyše, charaktery hrdiniek nejednoznačné. Osobne som fandil skôr týranej dcére, držanej nakrátko doma, nútenej pojedať na prvý pohľad nepožívateľné blafy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Prosím tě, jelikož jsem zvrácená vražedná svině, mám dneska chuť někoho umlátit nebo uškrtit, nemáš tam náhodou v té své současnosti někoho?“ Časové hrátky mě nikdy dvakrát nebraly. Beru, že je to můj problém. Já se holt na tyhle asijské kousky plné divných emocí a posmutnělé atmosféry asi musím lépe vyspat. Tentokrát to zřejmě bylo málo a tvůrcům se v mém případě nepodařilo z oddělení „další uječený asijský kus“ přelézt do sekce „skutečně dobrý film.“ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že bude dej, vzhľadom na prvok časovej slučky, ďaleko komplikovanejší. Lenže ono je to podané pomerne jednoduchým spôsobom, pričom samotnú story pochopia aj tí, čo majú v mnohých prípadoch dojem, že im uniká podstata či dejova linka. “Telefón” je taká, nie príliš náročná záležitosť, no stále dostatočne pútavá, tajomná, či mystická zároveň, ktorá si jedonoducho zaslúži pozornosť diváka. Ľahký nadpriemer .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Odsejpá to a moc hezky se na to kouká i po vizuální stránce, plus člověk netuší, jakej žánr na něj vybafne za dalším rohem; v další čtvrthodině. Co ale nemůžu odpustit, je několik nejasností ohledně pravidel zobrazeného světa, a je škoda, že občas film diváka nepochopitelně zradí ignorováním pravidel, která sám jinak zručně vytváří a dokáže s nimi i překvapit. [Netflix] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fajnová psychothrillerová variácia na Frekvenciu, šmrncnutá Butterfly Effectom (len oveľa lepším). Začiatok trochu škrípe, ale keď sa (celkom originákle) vyložia karty na stôl je to pekná adrenalínová jazda s niekoľkými chrumkavými popreniami klišé. Slabších 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek pracuje s premisou, že pokud někoho zachráníte, můžete ohrozit životy jiných. Co kdyby to byl šílený vrah? Příběh má baladický rozměr - vina si žádá trest a za chyby se platí. Frekvenci si už téměř nepamatuji, a tak nemám potřebu srovnávat. Navíc Asiati nakládají s příběhy jinak, tudíž těžko odhadnout, kdo přežije a kdo nikoliv. Pěkně udělané jsou změny v budoucnosti jako důsledek manipulace v minulosti. Asi nejhezčí je v tomto směru auto v tunelu. Mohlo to být o půl hodiny kratší, ale tentokrát mi film rychle utekl, tudíž mi to až tak nevadilo. Velmi pěkný vizuál doplňuje třeskutá hudba, klidně mohlo být hardcore více, a nepříjemný zvuk telefonu. A popravdě, hlavní postava si svůj osud zcela zasloužila... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rozbeh pomalší, ale zaujímavý, stred napínavý a ukončenie celkom solídne. Keby som chcel hľadať chyby, nájdem ich, ale pri hrou s časom sa vždy nájdu nelogickosti, keďže samotné cestovanie časom môže iba ťažko dávať sto percente zmysel. Cením si však originálny nápad a nervydrásajúce spracovanie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Časohrátky, vyšinutá šikmoočka, stupňující napětí, solidní atmosféra, trocha krve(ikdyž bych to bral samozřejmě krvavější). I tak spokojenost. Pěkné 4hvězdy. O filmu jsem samozřejmě věděl ale v té záplavě filmů jsem ho prostě tak nějak zazdil. Za doporučení a tím pádem i znovu připomenutí vděčím uživateli stan67. ()

Reklama

Reklama