Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 8

Recenze (520)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený úplně stejně jako v roce 2015 s Jurským světem. Zase jednou se totiž podařilo fantasticky navázat na film, který kdekdo miluje, představit úplně nové hrdiny, nespoléhat jen na nostalgii, dvě hodiny bavit pamětníky i úplné nováčky, mít v kině lidi s úsměvem od ucha k uchu. Opravdu jsem nečekal, že se Odkaz až tak povede. Je to obrovské potěšení. Mile mě překvapilo, že film nemá hlavního hrdinu, nýbrž hrdinku (Finn Wolfhard promine, Mckenna Grace tu doopravdy vládne), a navíc tak skvělou hrdinku. Ale snad všechny postavy jsou vtipné, nikdy ne trapné, a Jasonu Reitmanovi o ně jde stejně jako o speciální efekty, které krásně kombinují digitální a praktické a jako na všechno je na ně radost pohledět. Koho nedojme už úvod, toho si závěr jistojistě podá. Další díl pro definitivní uzavření kruhu by se mi líbil moc. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když se oživují značky, většinou bolí. Krotitelé duchů s tím mají ostatně mnoho zkušeností, protože ten nesmysl z roku 2016 značku prakticky zabil. O to spokojenější jsem, když vidím Afterlife. Je totiž skvělou poctou původním filmů, má parádní atmosféru a efekty s feelingem osmdesátek. Navíc se může spoléhat na castingovou trefu v podobě Mckenny Grace, kterou musí všichni zákonitě milovat (stejně jako zbytek osazenstva). Nejsem si jistý, jestli tohle může fungovat i v případném pokračování, ale šanci bych tomu určitě dal. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10. Prekliata nostalgia. Ten set-up a postupné dávkovanie trademarkov sú fantastické. Každá jedna nová postava je sympatická a má svoju hĺbku. Atmosféra malomesta v púšti je magická. A vôbec nevadí, že starí známi prídu až tak neskoro - majú presne taký priestor, aký sa tu hodí. Ale Jason Reitman to zabil tou lacnou nostalgiou, kedy je tretie dejstvo, čo sa týka príbehu i väčšiny zvratov, čistou kópiou jednotky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako docela působivé dětské retro dobrodružství, pokračuje jako dojemná pocta původním filmům z 80. let, ovšem jakési jelimanské kouzlo pak v poslední třetině zcela opadne a naskočí digitální blbnutí (bez nějakého zvýšeného zájmu okolí), které nevyvolá pražádné emoce. Točíme se okolo neúplné rodiny dcery jednoho z původních krotitelů, která musí z finančních důvodů opustit město a přestěhovat se do zapadákova do (zděděné) rozpadající se farmy. Rodinka se rozkoukává, zatímco duchové zanedlouho vyletí. Je to ale podezřele rutinní filmařina s naprosto obyčejným scénářem. Ačkoliv žezlo po tátovi převzal Jason Reitman, skončilo to stejně průměrem, protože někde cestou se mu rozsypaly úderné dialogy a lehký cynismus, na který jsme u něho zvyklí. Humor skoro žádný a stejně tak žádný důvod, abych se k téhle kapitole někdy vrátil. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Nečekal bych, že to povím... ale vedle jedničky rozhodně nejlepší přídavek do celé značky. Nejnovější Krotitelé vkusně balancují mezi tajuplnou teen scifárnou alá Stranger Things ale souběžně nezapomínají na své kořeny a plní fanouškovské sny a přání. Nostalgie je tu tak akorát a finále díky tomu funguje extrémně emocionálně - přiznám se, že nejsem až tak velký fanda franšízy ale finiš mě tedy sejmul brutálně. Celkově však projekt působí hrozně sympaticky, neb tlačí do popředí sympatické postavy, super nápady, vhodné gagy a atmosféru starších dobrodružných bijáků. Navíc tu máme opět neselhávajícího Paula Rudda, který si roli náležitě užívá. Kolem a kolem - moc pěkný přírůstek do série, u kterého jen doufám, že pokud se někdy bude navazovat... tak s velkou rozvahou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (24)

  • Film se natáčel pod názvem „Rust City“. (ČSFD)
  • Na konci filmu následuje mezititulková scéna a potitulková scéna. (VášaVF)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama