Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (581)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bych si představoval tu novou verzi Mulan (kterou sem ještě neviděl), akorát teda s kung-fu týpkem, plus kdyby se to celý odehrávalo v současnosti, a měla by to na starosti výhradně "naše" ryzí odnož Marvelu namísto producentské krutovlády Disney brandu. Fakt moc pěkná akční VTIPNÁ asijská pohádka s comicsovým hrdinou, kterýho chci odteď potkávat tak často, jak jen to bude možný! [IMAX] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍŠ ZACHRÁNIT RODINU!…“ ///    Je dobře, že nám má svět Marvelu furt co ukázat. Tentokrát je to (konečně) pořádnej asijskej nářez! Odsejpá to, jsou tady fajn akční nápady a dočkáme se taky souboje draků. Pravda, ke konci to trochu zbrzdí, taky toho humoru mohlo bejt víc. Jsem starší generace, takže potěšili Tony Leung s Michelle Yeoh a překvapil „Mandarin“ Ben Kingsley. Taková akční pohádka, která nedělá Avengerům ostudu.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu bejt největší „Pán prstenů“. 2.) Baví mě řežby v MHD.           /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Občas se opravdu vyplácí nic nečekat a následně být příjemně překvapen. Shang-Chi jak kdyby do Marvel univerza jaksi nepatřil. Jiné světy, jiné postavy, nějaká ta nová fauna, flora, i ta barevnost toho nového světa je tak nějak jiná, jaksi barevnější. A přesto tu potkáte mezi těmi novými postavami, jako jsou hláškující Awkwafina nebo herecká perzona Tony Leung, pár těch Marvel světem protřelých, aby si je všechny do kapsy nakonec strčil geniálně střelený Ben Kingsley. To, že je všechno digitální až běda, jsem nakonec přijal. I tak ta akce měla místy neskutečný nápad. Na závěr nezbývá, než dodat, že takto se uvádí do nových světů, Marvelu se to zde povedlo rozhodně lépe, než s Wakandou v Černém Pantherovi. To prolnutí asijské kultury a bojových umění mě zde vysloveně baví. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Do téhle Marvelovky se mi moc nechtělo, ale nakonec je z toho celkem překvapení. Jak koluje po internetu jeden meme, zde byla očekvávání dost malá a nakonec je z toho solidní akční/fantasy podívaná s dobrým příběhem. Akce je výborná, scéna v autobuse fakt top ! Digitální, mega přehnané finále už bylo trošku moc, ale fajn. Já jsem se bavil, vítej do Marvel rodiny Shang-Chi =) (Black Widow, zatím o něco lepší) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite je to lepšie ako Black Widow, Captain Marvel alebo Black Pather. Shag-Chi ma znova fajn hlavnú  postavu. Marvel tieto castingy vie. Príbeh v pohode, zaujme, vo veľkom je to zamerané na čínsku kultúru, takže je na čo pozerať, vypráva, kostýmy a celá vizuálna stránka vystrihnutá ako s čínskych filmov sú v MCU ako čerstvý vietor do plachiet. Tak isto ani hudba nie je zlá, znova potešia drobné camea a prepojenia na sériu Avengers. Akcia slušná, humor v norme, nie je to prestrelené ako tretí Thor. Efekty miestami slabšie, ale to ma každá marvelovka. V podstate slušná jednohúbka, so zaujímavým hrdinom a príbehom obalená v peknom vizuále. Ale ako vždy aj tu je nejaké ale. Nedokáže to strhnúť, tak ako Winter Soldier, nebojíme sa o postavy ako v Infinity War a zaporak je len ďalšie mäso do mlynčeka, aby hrdina vynikol. Zhrnuté a podčiarknuté, štandardný Marvel, ale s pekným čínskym prostredím. 70% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Tony Leung Chiu-wai v rozhovoru pro GQ prozradil, že si pro svou postavu vytvořil příběh, ve kterém se stal obětí domácího násilí, v jehož důsledku vyrůstal bez pocitu sebeúcty. Po získání superschopností si ji přál znovu objevit, což ale způsobilo to, že si svůj hněv vybíjel na ostatních. Tyto faktory nakonec vedly k tomu, že nedokázal milovat své děti, z důvodu neschopnosti milovat sebe sama. (Kubaaa97)
  • V jednom z rozhovorů řekne Shaun/Shang-Chi (Simu Liu), že není Korejec. Jedná se o referenci na sitcom Kim's Convenience (od r. 2016), ve kterém hrál. (Kubaaa97)
  • The Great Protector (Velký ochránce) nemá základ v komiksech od Marvelu. Jedná se o především bílého draka, který by mohl odkazovat na Bailonga (Bílý drak) – dračího boha západu a podzimu, který je spojován s největším bezodtokým jezerem v Číně Kukonor, duchy a ctnostnými krály. (Kubaaa97)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama