Reklama

Reklama

Scooby-Doo na stopě

(seriál)
  • USA Scooby-Doo, Where Are You! (více)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Všude je tolik strašidel! Kde je zase Scooby Doo, aby svým kamarádům pomohl vyřešit záhadu! (oficiální text distributora)

Recenze (68)

Dudros 

všechny recenze uživatele

Klasika od Hanny-Barbery. Vždy mi budú chýbať tie skvelé večery keď to o 21:00 chodievalo na Cartoon Network, akoby to bolo len včera. Veľmi dobrý humor, skvelé dobrodružstvá no keď som Scooby-Doo, kde si pozerával v pôvodnom znení po anglicky tak musím povedať že originálny dabing má väčší šmrnc. Asi 3 časti som videl v Slovenskom dabingu ale po rokoch pozerania tohoto seriálu si skratka na ten Slovenský neviem zvyknúť. Aj po toľkých rokoch si myslím, že niektoré časti tohoto seriálu skutočne naháňajú hrôzu a strach - ako 7 ročný som prvýkrát videl časť s voskovým fantómom a strašne som sa bál toho ako vyzerá ale hlavne toho jeho strašidelného stonania, ktoré vydával. Ešte aj teraz keď si pozriem na internete tú časť tak ma z toho zvuku trochu mrazí. Seriál má výborný humor, ktorý ma nie len raz rozosmial ale vždy som najviac oceňoval hudbu v pozadí (napr. že hudba naberala na intenzite keď sa duch k niekomu pomaly ale isto blížil), perfektne ladila s dejom a momentálnymi situáciami v epizódach a taktiež atmosféra bola dosť strašidelná. Toto je skratka seriál, bez ktorého si už jednoducho neviem predstaviť môj život. A čo keď mám 22 rokov, aj po toľkých rokoch sa to parádne pozerá! :) proste stará dobrá klasika, ktorú už nič moderné nikdy neporazí ()

matmanX 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl několik dílů a většinu z nich jsem ani nedokázal dokoukat do konce. Nevím, jestli tohle měl být pořad pro nějaký pečovatelský ústav pro retardované, ale větší myšlenku a lepší zápletku má i Teletubbies. Všechny díly jsou naprosto stejné s jediným rozdílem, že někdy chytá hrdiny Yetti, jindy Drákula nebo některé z tisíců monster, které jsou buď úplně převzaté z jiných filmů, nebo vzešly spojením několika. Oni hlavní "hrdinové" jsou velice nesympatičtí, ale toho užvaněného psa s IQ tykve jsem doslova nesnášel. Vysoké hodnocení přikládám za vinu tomu, že většina lidí hodnotí jen z nostalgie a vzpomíná, kdy se jako šestiletí dívali na seriál na německých stanicích. Jednu * dávám za pár odkazů na horory, které aspoň trochu pobavily. ()

Reklama

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvý seriál Scooby Doo ktorý kedy vyšiel a hneť perfektný v každom smere zábava,záhady.... Ked niekedy pozerám staré časti tohto seriálu tak spomínam na to ako som to niekedy pozeral znova a znova dookola asi 5 krát a aj tak ma to neprestalo nudiť. Dá sa povedať že som jedným z naj. fanúšikov aj ked to nemám medzi obľúbenými aj tak to jeden z najlepších animovaných seriálov ktorý som kedy videl možno aj najlepší (okrem South Park). Proste 5/5 určite, Scooby Doo a Tom and Jerry sú najlepšie animované rozprávky môjho detstva. ()

AxusNalim 

všechny recenze uživatele

Tuhle první řadu Scoobyho seriálů jsem viděl poprvé už před x lety na zahraničních programech a kvůli těm vzpomínkám jsem původně dal ****. Teď, po zhlédnutí mnoha horších i nejhorších pozdějších řad, se ke mně Where Are You zase dostalo a dávám znovu 4*. ALE musím překousnout (stejně jako ve všech ostatních v českých tv vysílaných řadách) dabing především Scoobyho (jeho výslovnost slov s "r" a další pazvuky) - rozbíjí to vtipnost některých scén, kdy mu není rozumět. Taky by si mohli nějak ujednotit překlady všech těch "zoinksů a jinkiesů." ...a speciálně v téhle řadě mám chuť zabíjet, když se tam skorodospělí lidi osloví "děti." (Třeba Fred řekne: "Děti, máme tu záhadu.") ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu, ale nemůžu jinak. Celá pětice, včetně jednoho z nejslavnějších kreslených psů na světě, je legendární, to bezpochyby. Osobně jako dítě jsem seriál sledoval a má dvouletá dcera se právě díky pejskovi na epizody dokáže dívat. Nicméně z dospělého uvážlivého hlediska je třeba říct, že kvalita na počátku tohoto seriálu nebyla valná. Jednak animace byly ještě v plenkách a nejsou ani příliš barevné ani navzájem originální, a jednak jednotlivé díly postrádají hlubší myšlenku včetně vzájemného rozlišení. Jistě, pokaždé jde o odhalení jiného zločince, ale jinak se díly v podstatě opakují pořád dokola. Po pár epizodách to tak začne být silně nezáživné a nudné. Na škodu je určitě i to, že se všechno stále jen odehrává v noci a s tmavými animacemi. Jediné, co tak lze bezpochyby pochválit je jednoznačně hudba. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní zdroj inspirace seriálu byla kniha E. Blytonové "The Famous Five", kde čtyři teenageři a jejich pes řeší zločiny a záhady. (helloween93)
  • Ve 2. epizodě první série má Shaggy v jednu chvíli blondďaté vlasy, zatímco v předešlých a v následujících záběrech vždy klasicky světle hnědé. (fiLLthe3DD)
  • Scooby-Doo je v skutočnosti plemeno nemecká doga. Potvrdil to aj jeho tvorca, Iwao Takamoto. (donnie22)

Reklama

Reklama