Reklama

Reklama

Alfred Hitchcock uvádí

(seriál)
  • Česko Příběhy Alfreda Hitchcocka (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1985–1989), 29 h 22 min (Minutáž: 22–90 min)

Předloha:

Ray DeLaurentis (povídka), Margaret Millar (kniha)

Scénář:

Michael Colleary, Buck Henry, David Chase, Roald Dahl (více)

Hrají:

Alfred Hitchcock (a.z.), Andy Garcia, Stella Stevens, Michael Sarrazin, Ken Foree, Andrea Roth, Van Johnson, Gwynyth Walsh, Clive Revill (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Mistr napětí nabízí příjemné mrazení v zádech. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alfred Hitchcock je borec a jeho filmy jsou klasikou žánrů. Proto jsem se nadšeně pustil do sledování tohoto cyklu o něco dřív, než ho začne vysílat ČT. Po prvních několika epizodách jsem nadšen. Skvělé napínavé povídky, které ale mají kolísavou kvalitu, jednou víc, podruhé méně, ale ty výborné převažují, například skvělý Hráč z jihu. A ty skvěle vypointované konce také většinou stojí za to. Hudba je skvělá, ovšem co je na tomto cyklu jednoznačně a bezkonkurenčně nejlepší je samotný Hitchcock v úvodu a občas na konci. Jeho výstupy nemají chybu a hlášky také stojí za to. Miluju podobné děsivé cykly, zvlášť když mají takového průvodce.... Celkově asi 80%. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Z 80 epizod jsem jich viděl 21 - vybral jsem si ty vysoce hodnocené nebo ty, pod nimiž byl podepsán někdo slavný. Jako nejlepší (*****) bych označil epizody Hráč z Jihu, Bang! Zásah!, Perfektní plán. Doporučuju (****) ale i epizody Životně důležitá operace, Poslední kapka, S vraždou na mysli, Diamanty nejsou navždy (s G. Lazenbym). A zbytek? Průměr až podprůměr. Pro zajímavost se ale také podívejte na mladičkého J. Phoenixe (Výjimečně dobrý konec). Ze slavných jmen mě nejvíc zklamali režiséři těchto epizod: Láhev, Pod vlivem alkoholu. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto úctyhodné, zejména množstvím nápadů a point. Oproti sérii z padesátých let však přece jen méně originální, motivy se více opakují, překvapení v závěrech povídek už není tak veliké, neboť stavba point je mnohdy až stereotypní. Ovšem při množství epizod si lze stěží představit, že by to mohlo být jinak. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem asi 10 epizod, z toho 2 mě v závěru opravdu šokovaly - NIGHT FEVER a MAN ON THE EDGE. Za ty 2 dávám ****, jinak je to spíš průměr. Jak je vidět, jméno Hitchcock je stále dobře prodejný trademark, ale klasika je klasika - ALFRED HITCHCOCK PRESENTS z 50. let má lepší atmosféru. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

80 dílů je moc, dobrá je tak čtvrtina, ostatní se za každou cenu snaží překvapit a mnohdy z toho vyleze překombinovaná slátanina. Doporučuju jen následující díly - 02) Hráč z jihu - Hazardní hráč musí 10x za sebou škrtnout zapalovačem nebo přijde o prst. Děsivé, napínavé a nakonec i nechutné. 08) Perfektní plán - Namyšlená vraždící panička se chce dostat z vězení. Průměrná režie, ale pointa patří k těm nejlepším. 18) Výjimečně dobrý konec - Malej hluchej kluk vydírá vraha, aby zabil jeho nevšímavého otce. Výborná zápletka s pohledem do pokřivené dětské duše. 22) Opravdu vydařené narozeniny - 50. narozeniny pokazí redaktorovi zatčení policií. Další solidní díly: 01) Malý omyl v malém městě - Aneb proč nebrat stopaře. Dobrý začátek příběhů, osobně bych jenom lehce pozměnil zápletku. 03) Bang! Zásah! - Díl, který apeluje na bezpečné zajištění střelných zbraní před dětmi. 05) Pomsta - Manžel znásilněné bere spravedlnost do vlastních rukou. Skvělá pointa. 09) Šmírák - Dívka je obtěžována úchylem od naproti. Tohle by se klidně mohlo stát. 10) Výkon na Oskara - Zhrzený herec (Martin Sheen) musí podat svůj největší výkon kariéry. Satirické a brutální. Výborný Sheen. 12) Životně důležitá operace - Kdo jinému jámu kopá... 16) Nejlepším lékem je smrt - Precizní režie příběhu, který nám dává náhled do uvažování kriminálníka. 20) Dost provazu pro dva - Mladý pár bere s sebou na cestu bratrance dívky. Na téma důvěřivost se nevyplácí. Super obsazení - Fahey - Daley. 23) Láhev - Sarkastický příběh o moderní "umělecké" tvorbě. 25) Ve čtyři přesně - Epizoda zkoumá charakter úplatného soudce, který podezírá manželku z nevěry. Vygradovaný konec. 26) Král silnic - Znáte lidi, co si myslí, že celá silnice je jenom jejich a neberou na nic okolo ohledy? 29) Člověk nad propastí - Muž (Mark Hamill) chce spáchat sebevraždu skokem z vysokopatrového hotelu. Policista (John Saxon) se mu v tom snaží zabránit. 31) Krtek - Z psychiatrické léčebny byl propuštěn nebezpečný šílený vrah. Jeho psychiatr se snaží vyburcovat policii. 34) Až zmíněný zemře - Automechanik se nemůže dostat z dluhů z nelegálních sázek na sportovní zápasy. Sázky se nevyplácí... 35) Specialita podniku - Co je jenom onou záhadnou neznámou přísadou v proslulém pokrmu krásné restauratérky? To se pokusí zjistit neodbytný labužník a kritik John Saxon 36) Poslední kapka - Na téma, šéf je hajzl a co s tím dělat. 46) Hippokratova přísaha - Takových lidí jsem poznal mraky. Dnes mají školy a hrajou si na důležité. Spíš průměrný díl, ale postava podvádějícího všehoschopného studenta je přesný obraz reality. 59 - 60) Štvanec - Excelentní Edward Woodward udrží pozornost celé dva díly, škoda jen že nebyla silnější pointa, resp. i přes stopáž dvou dílu byl konec příliš náhlý. 71) Rychlá kola - Co taky může udělat nehoda s psychikou člověka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Episodu 23 s názvem "Láhev" natočil Tim Burton, který se postavil také před kameru. (ČSFD)

Reklama

Reklama