Reklama

Reklama

Beverly Hills 90210

(seriál)
  • USA Beverly Hills, 90210 (více)
USA, (1990–2000), 219 h 29 min (Minutáž: 40–93 min)

Tvůrci:

Darren Star

Režie:

Georg Fenady, Allan Kroeker, Jennie Garth, Burt Brinckerhoff (více)

Hrají:

Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Luke Perry, Brian Austin Green, Tori Spelling, Kathleen Robertson, Tiffani Thiessen, Hilary Swank, Jamie Walters (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(291)

Obsahy(1)

Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna. To jsou hlavní postavy seriálu o mladých a pro mladé, kde je každý bohatý, chytrý, úspěšný a jak jinak, než i krásný. Prostě narozeni v Americe. Ale i přes perfektní předpoklady k vedení života bez útrap si jimi tito neposkvrnění lidé procházejí. Potýkají se s prvními láskami, se zklamáním z nich, s jejich návraty. Někoho zláká svět drog, jiného do své moci polapí “démon alkohol“, někdo neplánovaně otěhotní... Jen Steve je pořád v pohodě. Ale i přes veškeřé spory, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého (a svoje rodiče). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (513)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Děj ve zkratce: Odehrává se to celé v Beverly Hills a hraje tam Brendn, Brenda, Kely, Stýv, Dejvid, Dona a Dylen a je mezi nima hromada zajímavejch interakcí. Kely p.....a se Stývem, ale už s ním n.....á. Chtěl by s ní p...t Dejvid, ale nakonec je rád, že p...á aspoň Donu. On by ale stejně Kely p....t nemoh´, protože je to jeho sestra, jelikož Dejvidův táta p...á s mámou Kely. Dona chlastá, ale pak se vyléčí. Nedivím se jí, p....t s Dejvidem musí být dost hrozné. S kým p....l Brandon už se nepamatuju, ale určitě ne s Andreou Cakrmenovou. Ta se mu nabídla, ale on jí krutě odmítnul. Nakonec p.....a s nějakým černochem (asi jediným v celým seriálu). Brenda je sestra Brendna a p.....a s Dylenem, kterej se na ní ale vykašlal, a pak p....l Kely. Jak říkám, je to fakt super zábavnej seriál ze života. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když jsem nastoupil do svého prvního zaměstnání, tak vždycky v pondělí kolektiv (ženský) řešil, co bylo v neděli novýho v Beverly. V rámci socializace do kolektivu jsem to začal sledovat, abych se mohl zapojit do debat. Ten kolektiv se rozpadl asi po roce, nicméně já ještě několik dalších let jako debil sledoval Beverly:-) Svým způsobem mě to bavilo, smál jsem se tam, kde šlo o vážné věci, ale prostě mi to dotvářelo rituál nedělních podvečerů. A hlášku: "Pusťte Donnu k maturitě!" aplikuju s úspěchem dodnes. ()

Reklama

Jigy 

všechny recenze uživatele

Tahle parta je dnes již kultovní a ať mi nikdo netvrdí, že neviděl ani díl. Jednu dobu to prostě byla společenská nutnost Beverly sledovat a každej jinej byl out. Ač se mi tento seriál dnes může zdát jako sentimentální ptákovina před patnácti, či kolika lety, jsem si ho ujít nenechal. Říkejte si co chcete, pro naši generaci byl něco zlomového a stejně jako Akta X ukázal směr svým následovníkům. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Brandon miluje Kelly,Kelly se hádá s matkou,Kellyina matka si vzala Davidova otce,Davidův otec zanedbává Davida,David se zamiloval do Donnina předkusu,Donna si nechal spravit předkus u stomatologa,stomatolog se oženil s Andreou,Andrea půjčila svoje dítě Brendě,Brenda ztratila dítě,když spala s Dylanem,Dylan se pohádal s Jimem Walshem,pan Walsh se rozvádí s paní Walshovou,paní Walshová pozvala na večeři Steva,Steve zjistil,že ho jeho matka adoptovala,Stevova matka odmítla jít jíst k Natovi,Nat dostal infarkt,protože Brandon u něj přestal pracovat...myslim že pokračování neni potřeba,celý je to pořád dokola samý takovýhle události pořád se opakující.Musim se přiznat,že sem se před deseti lety díval se celou rodinou,ale dneska už to nedokážu pochopit,jak sem u toho mohl vydržet. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se BH 90210 začalo vysílat, tak jsem nevynechal snad ani jeden díl. Dneska se tomu už můžu akorát smát... Ale koukali jsme na to všichni a kdo tvrdí, že ne, ten na BéHáčko kouká dodnes. Jinak ty první série nebyly až tak špatný. Akorát jsem teda nesnášel Andreu (Gabrielle Carteris), protože to byla hrozná píča a navíc na to, aby hrála středoškolačku, už byla poněkud stará rachejtle. Ta sice ze seriálu pak zmizela, ale každá další série stejně byla horší a horší a všechno pořád dokola. Byla tam vůbec nějaká postava, co neměla problémy s drogama, s alkoholem, případně s mentální anorexií? Mam takovej pocit, že tam s tim bojovali všichni včetně záchodový mísy v Píč Pitu. Já jsem to ani do těch posledních sérií nevydržel, takže nevim, co se vůbec na konci stalo... ()

Galerie (113)

Zajímavosti (62)

  • Jima Walshe hrál v pilotu Lyman Ward. Poté, co byl do seriálu obsazen James Eckhouse, byly scény s Wardem vystřiženy a znovu natočeny s Eckhousem. (Kulmon)
  • Žádná z postav se neobjevila ve všech 296 epizodách. Představitelé Kelly a Steva chyběli ve 4 dílech. (Kulmon)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Beverly Hills 90210 chystá návrat

Beverly Hills 90210 chystá návrat

23.12.2018

Stanice CBS podle všeho plánuje druhý restart kultovního seriálu pro mladé Beverly Hills 90210. Původní herci Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Gabrielle Carteris a… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama