Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost, které nedokážu vytknout jediný střípek. Přesně tak, jako malý kluk jsem dinosaury miloval a v televizi jsem měl nad všemi pořady a filmy dva krále. Tím prvním byl fascinující Jurský park a tím druhým právě Putování s dinosaury . Prostředí druhohor je krásné, zvířata a jejich příběhy mi vyrážejí dech ještě dnes ve svých sedmnácti. Prostě nemám více co bych dodal, jen totální nadšení. - 10/10 - ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

OK, je mi jasné, že z kostí dinosaurů se dá vyčíst, jak byli velcí a jak vypadali. Ale to, jak nám tvůrci s naprostou suverenitou předkládají chování a zvyky dinosaurů, už je moc. Připomíná mi to seriály typu Kriminálka Las Vegas, kde z bláta na botě určí, co měl dotyčný na večeři a jak rychle to sousto kousal. Kdyby se to aspoň neprezentovalo jako dokument, ale pouze jako příběhy o dinosaurech..... Jedna hvězdička za triky. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Putování s dinosaury bylo obdivuhodným a jistě velmi náročným počinem, který se beze zbytku naprosto povedl a dotáhl do konce. Co víc, tvůrci si úspěšností vydělali na další pokračování z jiných období. Je to v podstatě přírodopisný film, který mapuje to, co dnes víme o životě před stovkami miliónů let na Zemi. Nejsou to informace úplné, někdy domyšlené, ale pustit se do tohoto projektu vyžadovalo veliký kus odhodlání a inovace. Bez Putování s dinosaury by byl svět chudší. 100% = 5/5 ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší, minimálně po animační stránce dodnes nepřekonaný dokument o pravěku, který ve mně znovuprobudil lásku k dinosaurům. Nádherná zvířata, jednoduché, ale poutavé příběhy v původním dabingu podbarvené podmanivým hlasem Alfréda Strejčka a ve čtvrtém dílu největší klad- má životní láska v celé své nebezpečné žluto-černé kráse. ()

Dr. Wolfenstein 

všechny recenze uživatele

Majestátní a v době svého vzniku jedinečný dokument. To čím vynikl nad ostatní dokumenty se stejnou tématikou, bylo, pokud se nepletu, že jsme poprvé měli možnost sledovat "skutečný" příropisný film doplněný komentářem, namísto pozozrování mluvích paleontologů, zkamenělých koster v muzeích a občasné, nepříš kvalitní, animované záběry. Se stejným úspěchem navázali Balada o Allosaurovi, Putování s pravěkými monstry, Putování s pravěkými zvířaty a Monstra pravěkých oceánů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • V části, v níž je zachyceno stádo diplodoků pasoucí se v porostu araukárií neboli blahočetů (pradávných jehličnanů s korunou podobnou deštníku) na kapradinových loukách, se v jedné scéně mezi dvěma diplodoky objevuje cykas (palmám podobná nahosemenná rostlina charakteristická pro éru druhohor). Ten byl však do snímku přidán digitálně (pomocí CGI animace), jelikož na území Chile, kde se tato scenérie natáčela, se dnes cykasy již přirozeně nevyskytují, poněvadž v této oblasti panuje chladné mírné klima. Cykasy jsou v současnosti vázány pouze na tropy a subtropy. Listy kapradin pod větvemi araukárií v následující scéně byly též přidány digitálně. (Marasuchus17)
  • V díle Kruté moře (Cruel sea) se uvádí, že Liopleurodon měřil až 25 metrů a vážil 150 tun. S tím však většina vědců nesouhlasí, jeho skutečná velikost se dosud s jistotou neví, ale odhaduje se mezi 7–15 metry. (Segoves Kelt)
  • Někteří dinosauři byli vytvořeni CGI počítačovou animací, v mnoha scénách se ale také objevují animatroniky, s jejichž pomocí se natáčel i snímek Jurský park (1993). (Triceratops)

Reklama

Reklama