Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Mladí manželé, Alison (Charlotte Ritchie) a Mike (Kiell Smith-Bynoe), nečekaně zdědí polorozpadlé sídlo Button House nedaleko Londýna. V domě straší několik duchů, kteří během staletí zemřeli v jeho okolí a pro živé jsou neviditelní. Alison a Mike odmítnou na radu notáře dům prodat a rozhodnou se, že sídlo předělají na hotel. Z toho nejsou duchové vůbec nadšení a snaží se nové majitele strašením vyhnat, to ale nikam nevede, a tak se jeden z duchů chopí příležitosti a vystrčí Alison z okna. Když se Alison po dvou týdnech v umělém spánku probere, zjistí, že si její manžel vzal velkou hypotéku a že začala vidět duchy. Jelikož duchové ani Alison nemohou z domu odejít, souhlasí, že spolu budou v domě žít, jak nejlépe budou moci. Mike a Alison se tak pustí do oprav domu a vymýšlí způsoby, jak je financovat. (niceholka)

(více)

Recenze (8)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Parta z Horrible Histories zpět na BBC a s postavami, které si díky námětu mohli napsat přímo na tělo. Nejvíce mě bavil politický předák Julian v podání Farnabyho (bez kalhot, jak jinak). Ovšem nikdo za ním nezaostával, Katy Wix jsem v kostýmu nepoznal a i často kritizovaní nový majitelé sídla (Ritchie a Smith-Bynoe) mi nevadili. ___ Baynton a spol jsou nejvíce konzistentní baviči uplynulé dekády. Přestože se pravděpodobně na rozdíl od Goonů a Monty Pythonů (kteří také začínali na dětských pořadech) nikdy nezbaví své dětinskosti a nedosáhnou jejich komediálních výšin a patřičného uznání, tak pro mě se řadí k jejich boku. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Svižná situační komedie s krátkými epizodami. Mladý pár zdědí starý dům a manželka má krátce po nastěhování nehodu při které málem zemře. Od té doby dovede vidět duchy, kteří v domě přebývají a kteří jí zpočátku dělají ze života peklo, ale časem se stanou jejími přáteli. Na tomto příběhu je zajímavé, že co duch, to úmrtí v jiné době a přestože se vzájemně nemohou vystát, není úniku. :) Neviděla jsem od tvůrců ani Yonderland, ani Horrible Histories, ale humor mi sedl, tak jim možná dám jednoho dne šanci. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Víc než důstojnej nástupce Yonderlandu. Tradiční banda si tentokrát psaní jednotlivých epizod, zdá se, rovnoměrně rozdělila a jednotlivým postavám se takhle dostává ještě větší pozornosti a vypiplanosti. Lolly si po Partridgeovi upevnila pozici jedný z hlavních tváří britských televizních obrazovek roku 2019. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po první sérii velmi sympatická záležitost. Vypadá to, že jsem si oblíbil další britský sitcom, což je výborná zpráva! Hlavní dvojice je sympatická, prim ale samozřejmě hrají duchové z různých dob, a ti jsou naprosto neodolatelní! Výborně napsaná záležitost, jejíž humor je přístupný naprosto všem. Není natřískaný hláškami jako Trpaslík nebo Černá zmije, humor tohoto seriálu je prostě nevtíravý, elegantní a sympatický. Hlášky tu přesto jsou, celkový nápad i náměty jednotlivých epizod zatím fungují naprosto na jedničku a celý seriál je svižný a zatímco někdy trvá, než si nějaký britský klenot oblíbím, tady jsem měl jasno hned v průběhu prvního dílu! Ghost jsou prostě britská komediální jistota a já se těším na další díly! Na plný počet to zatím ale ještě fakt není, na to tady jsou jinačí mistři. 85 %. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

K seriálu Ghosts jsem se dostal náhodou, když měla premiéru čtvrtá série. Tvůrčí skupinu, která za seriál stojí, neznám a na seriál jsem narazil díky tomu, že jsem dokoukal jiný seriál s Charlotte Ritchie v hlavní roli. A jsem rád, že se to stalo. Mladý pár zdědí chátrající panství na venkově. Alison se při opravách zraní a od té doby je schopná vidět duchy. A v jejich domě přebývá velmi pestrá plejáda duchů, kteří jí budou dělat společnost. Ghosts je skvělá, typicky britská zábava. Humor mi sedí a naprosto vyhovuje, nejde o velké výbuchy smíchu, ale spíš o úsměvné situace do kterých se postavy dostávají. Skvěle právě v těchto situacích funguje fakt, že každý z duchů je z jiné historické doby a má jiné zkušenosti se světem. Každá postava je originální a má něco do sebe, takže není těžké si je oblíbit. Celou skupinu jsem si oblíbil velmi rychle a v jejich společnosti jsem rád strávil všechny série. Mrzí mě, že je pátá řada poslední a Ghosts mi budou chybět. Na druhou stranu to bylo pěkné rozloučení a uzavření vánoční epizodou stálo za to. Jsem rád, že jsem Ghosts objevil a jsem zvědav na další projekt, která tahle skupina vytvoří. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama