Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zas takový zázrak tenhle dokument není. Každopádně společné čtení scénáře byla top scéna, která co se týče napětí a emocí patří k tomu nejlepšímu, co tenhle seriál nabídl. A že toho nebylo málo. Jinak dokument až moc stojí na takových těch vedlejších pracantech jako sypač sněhu, kostymérka atd, a to už z principu prostě tak zábavné ani být nemůže. Škoda teda, že víc prostoru nedostali ti herci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je úžasné vidieť, ako sa to celé pripravovalo. Najsmutnejšie je, že dokument o natáčení je oveľa lepší než záverečná séria celého seriálu, ktorá bola historicky asi najhorším zakončením niečoho tak veľkolepého, to budem ešte dlho predychávať. Objavia sa aj obaja vinníci tak amatérskeho konca. Až mi bolo divné, ako tí herci tam čítali scenár a nebolo im divné, že je to na hovno. Kit Harrington sa dokonca rozplače, pretože má zabiť Daenerys, tak to mi ho vyndej. Benioff a Weiss môžu navždy už len olizovať rapavú pätu v otvorenej sandále pána spisovateľa Martina. Vzhľadom na ich neschopnosť by bez neho seriál skončil asi po troch častiach. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Seroš máme souknute hnede 2x a pomaličku se chystáme na třetí projekci... Tzn, že patříme mezi poměrně velký fandy. Tohle je tedy příjemná podívaná pod pokličku nejepochálnějšího seroše všech dob. Hodně věcí se tady člověk dozví, hlavně teda jaká je to dřina, to natáčení a jak je důležitý, aby tam vládla absolutní pohoda. jasný, v dokumentu ti asi neukážou velký fajly nebo hádky, kterejch v tomhle množství lidí musí bejt mraky. Zelený plátno je sice perfektní pomocník, ale zdaleka né všecko jde natočit s ním. Dokument tedy vynikající a poučnejj... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Koukat na toto bylo asi dost zvláštní. Po tolika letech, po tak velké práci je nakonec po všem. A tento dokument nám ukazuje jak to všechno bylo. Já jsem ho upřímně viděl hned jak vyšel a divím se, že jsem ho od té doby neohodnotil, takže je těžké si rozpomínat. Ale mám dojem, že asi nejsmutnějším na tom je, že dokument vám dal více než celá poslední série, která pro mne bude stále nejhorší a obecně nejkontroverznější. Vím, že mi vadilo, že se seriál ne tolik věnoval opravdu zajímavým a podstatným věcem, ale trochu se soustředil na věci, které jsou sice hezké, ale spíše na pár minut a ne na půlku dokumentu. Zbytek je těžké hodnotit. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o 8. sérii tohoto skvělého seriálu. Člověk si ani neuvědomuje, kolik lidí vlastně stojí za touhle masivní show. Je to šílené. Jsou zde záběry na většinu herců, ale větší prosto je věnován jen některým z nich. Dost se tu věnují například maskérům. Hodně prostoru má kupodivu Vladimír Furdík a to jako Noční král i kaskadérský koordinátor. V jednu chvíli tam dokonce i hraje Podvod od Nedvědů. Můžeme zde například vidět, jak náročné je postavit určité kulisy pro jednotlivé scény, případně jak zdlouhavé je samotné natáčení. Je tady i snaha o jistou emoční stránku díky hlavní maskérce a její dceři nebo nadšenému komparzistovi. Co jen teď budou všichni dělat? Mohlo to být ale o něco kratší. "Kít." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama