Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější komik Mr. Bean. Jeho grimasy jsou neodolatelné. U některých dílů, když jsem je viděl prvně, jsem se válel smíchy. Prostě zábava, která neomrzí. Navíc mám rád, když si někdo dělá legraci sám ze sebe. Sám jsem tomu zdárným příkladem. Mohl by se pokusit o nějaké nové díly, tím by mě vážně potěšil. ()

topesto 

všechny recenze uživatele

Legendární Britcom,ve kterém se málo mluví ale humor který obsahuje,pochopí lidé na celém světě.Vtipné,krátké historky ze života jedné středně velké,roztržité,směšné a někdy trochu sobecké a škodolibé figurky,si získal srdce mnoha diváků.Jeden z nejlepších seriálů z Velké Británie,který se k nám dostal. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle mini-seriál neváhám označit slovy NAPROSTÁ KLASIKA, protože jsem zatím nepotkala člověka, který by netušil o čem je řeč. Ty scénky jsou zkrátka nesmrtelné, vtipné a naprosto odlišné od čehokoli, co bylo do té doby natočeno. Akorát si myslím, že chudák Rovan Atkinson není moc nadšený z toho, že bude nejspíš do konce života spojován s jedinou, byť naprosto geniální, postavou. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Asi jediný seriál jehož každý díl jsem viděla nejméně 5x a přesto mě neomrzel a troufám si tvrdit, že ani neomrzí. Ani filmová ztvárnění Mr. Beana nejsou žádným zklamáním, jak tomu u mnoha jiných filmů a seriálů bývá. Nesmrtelný skoro němý humor Rowana Atkinsona nemá obdoby, má pokaždé své kouzlo a dokáže mě rozesmát i v mé občasné né moc příznivé náladě. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších umělců, výborný komik, který dokáže rozesmát bez použití jediného slova, prostě génius. Hloupoučký a zlomyslný Bean bojující se starostmi každodenního života, vše vyřeší po svém, je jedno jak, ale hlavně že to funguje. I po těch letech mě to stále rozesměje a často se v tom i najdete. Výborné ()

Galerie (55)

Zajímavosti (78)

  • V poslední části slyšíme při mši v kostele hlas faráře, kterého ale nevidíme. Namluvil ho sám Rowan Atkinson, představitel Beana. (don corleone)
  • Mr. Bean (Rowan Atkinson) jezdí v malém britském osobním automobilu Austin Rover Mini, který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis. Design je dílem Leonarda Lorda. Na trh byl vůz dodáván od roku 1959. Na začátku 60. let 20. století se stal Mini jedním z nejoblíbenějších evropských vozů. Bylo jich prodáno 5 400 000. Dvakrát byl automobil inovován, v letech 2001 a 2007. Obsah vozu podle typu činil 970–1275 ccm, rychlost 140–156 km/h a spotřeba byla cca 10 litrů. (sator)

Reklama

Reklama