Reklama

Reklama

Svět podle Jima

(seriál)
  • USA According to Jim (více)
USA, (2001–2009), 66 h 6 min (Minutáž: 20–28 min)

Hrají:

Jim Belushi, Courtney Thorne-Smith, Kimberly Williams-Paisley, Larry Joe Campbell, Taylor Atelian, Billi Bruno, Conner Rayburn, Nicole Sullivan, Ed Quinn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(182)

Jim Belushi hraje Jima, milujícího manžela, otce a švagra v této rodinné komedii ze současnosti vytvořené pro ABC. Šťastně ženatý Jim je spokojený se svou životní rolí. Svou rodinu živí prací ve stavebnictví, své ženě Cheryl pomáhá s výchovou tří dětí a občas se schází se svou šestičlennou bluesovou skupinou na zkoušky v garáži. Teoreticky má na všechno odpověď, v praxi to tak ale vždy být nemusí... (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

Olík 

všechny recenze uživatele

Start rovnal se despekt. O Belushim nemám kdovíjaké mínění, navíc v kombinaci s Thorne-Smith a dalšími televizními přicmrdávači....no zkrátka měl jsem strach. Obavy se neštěstí nenaplnili. Určitě nejde o žádnou díru do světa situační komedie, žádné experimenty, žádné novum. Stará škola amerického sitcomu. Máma, táta, děti, strejda, teta. Každý mající to svoje. Vlastě v pointě, to co by jste od Jima Belushio přesně čekali. Každopádně Jimův pohled na každodenní rodinné soužití dokáže pobavit. Sice jednoduchou formou, ale pobavit...a o to by mělo jít především. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Bláznivý Jimov život" je americký televízny sitcom, ktorý sa natáčal v rozmedzí rokov 2001 až 2009. Bolo natočených sto osemdesiat dva častí. Ja som sa pri tomto seriály nikdy nedokázal pobaviť. Vôbec mi to neprišlo vtipné. James Belushi v hlavnej úlohe svojrázneho otca rodiny je celkom fajn, ale všetko ostatné je úplne naprd. Jeho šišatá manželka Cheryl, jej egocentrická sestra Dana, Jimov hlúpy švagor Andy a dokonca i tie ich tri krpaté detiská mi boli vrcholne nesympatické. ** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo také sa môže stať? Prinajhoršom budú z našich detí siroty.“ Vlastný sitkom už má dnes skutočne každý nie príliš úspešný filmový herec a tak sa do toho oprel aj vždy snaživý a vždy nie príliš úspešný James Belushi (MUŽ S ČERVENOU TOPÁNKOU, ČERVENÁ HORÚČAVA, KUČERAVÁ SUE). Sitkom „Bláznivý Jimov život“ štartoval v roku 2001 a rozpráva o obéznom chlapíkovi (Belushi), ktorý má krásnu štíhlu manželku (Courtney Thorneová-Smithová z „Ally McBealovej“) a... a vlastne nič. Vysedávajú na gauči alebo skáču padákom, niekedy je to troška vtipné, niekedy sa aspoň usmejete, ale celé to na mňa pôsobilo hrozne sileným dojmom, dialógy chcú byť strašne vtipné a pritom vtipné nie sú takmer vôbec, pravdupovediac herci sú dosť nesympatickí, zápletky nestoja ani za zmienku, no skrátka až ukážkovo smutná sitkomová rutina. Je to dôsledok toho, že dnes už má sitkom v podstate každý a podľa toho to aj vyzerá – všetko sa to v predtočenom smiechu začína na seba až príliš podobať a jediný rozdiel je v titulnom hrdinovi. Ale zrejme som v menšine, lebo sitkom je taký úspešný, že i teraz, keď píšem tieto riadky (august 2009), sa robia nové série, čo je slušný výkon... alebo smutný dôkaz niečoho. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Tuctový sitcom, kde je postava Jima natoľko staromódna, že sa musí všetko priúčať od svojho okolia a bezchybnej manželky. Situácie ktoré nastávajú sú sto krát videné a jediné čo seriál posúva ako tak na čiaru priemernosti je humor Jamesa Belushiho a to, že keď dá niečo do poriadku, neskončí to sentimentálnou scénou kde sa všetci objímajú, ale len podaním ruky. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pre mňa dosť špecifický. James Belushi chcel svoj vlastný sitcom, a ľudia mu tento sen splnili. Bláznivý Jimov život je pekný, dobre sa na ňom nasmeje - ale niečo mu aj tak chýba. Rozhodne nehodnotil by som pod ***, pretože povedal by som, že tento sitcom patrí svojou kvalitou aj k legendám. Takže odo mňa 60% - ***. ()

Galerie (431)

Zajímavosti (9)

  • Jimovo druhé jméno je Orenthal, Cherylovo druhé jméno je Mabel. (ČSFD)
  • Na konci epizody sedí Jim (Jim Belushi) s manželkou v restauraci. Cheryl (Courtney Thorne-Smith) má pouze víno. V dalším záběru je najednou na stole i zabalený zbytek jídla, který měl v záběru předtím v ruce číšník pohybující se v pozadí. (Likan7)
  • V čase 12:20 je ve zničených vratech vidět denní světlo (Jim přiijel za světla), o pár záběrů později je ale najednou venku tma. (Likan7)

Reklama

Reklama