Reklama

Reklama

Země nomádů

  • USA Nomadland (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poté, co v malém městě na nevadském venkově dojde k ekonomickému kolapsu, se Fern (Frances McDormand) rozhodne sbalit si věci a ve své dodávce se vydat na cesty a prozkoumat život za hranicemi klasických společenských zvyklostí jako novodobý nomád. Ve třetím celovečerním snímku režisérky Chloé Zhao Země nomádů se objevují skuteční nomádi Linda May, Swankie a Bob Wells, kteří Fern seznamují s tímto novým světem a dělají jí společnost při jejích cestách po nekonečném americkém západě. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (340)

nash. 

všechny recenze uživatele

Téměř dokumentární náhled do života a pocitů kočovníků, kteří „nejsou bezdomovci, jen nemají dům“. Sociální drama bez zápletky, která by měla nějaký začátek a konec, hořký, křehký, s několika dojemnými momenty, několika úchvatnými záběry a tunou smutku a dalších emocí ukrytých, pod tím zdánlivě banálním a neosobním vyprávění. Melancholický, až meditativně pomalu plynoucí film o svobodě, která je hodně draze vykoupená, o samotě a osamělosti, o smíření s osudem i povahou, která nám byla dána do vínku a nic s ní nenaděláme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,143,000Tržby Celosvetovo $6,086,008▐ A oscara vyhráva ... ďalšia sucharina na entú. Ako nech sa nikto nehnevá ale ako koho toto môže naplniť, strhnúť, obohatiť, toto malo byť zaradené skôr medzi dokumenty, než do kategórie film. Fakt veľmi fascinujúci film o chudáčikoch z tej úžasnej snovej ameriky. /40%/ ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Portrét samoty a osudu tzv. boomer-nomádů v důsledku ekonomické krize, duchovně očistné road movie posazené v nádheře amerických plání a někde mezi smutkem a svobodou, představte si Into The Wild pro starý :) Ale být jednou v tom věku sám, byl by to svým způsobem krásný život... * I’ll see you down the road. * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalšie veľké Oscarové sklamanie. Zem Nomádov by mohol byť lepším filmom keby nebol tak chladný a bez akýchkoľvek emócií. K čomu sú nádherné zábery krajiny a prirodzené herecké výkony keď to ako celok nefunguje. U mňa to jednoducho vôbec nefungovalo ako film. Celý čas som mal pocit , že sledujem nejaký dokument , prípadne hraný dokument. Príbeh takmer nula, emócie nula a toto má byť film roka?Už som niekoľkokrát písal, že Oscarom v posledných rokoch vôbec nerozumiem a už sa to asi stáva pravidlom, že oscarový film ani zďaleka neznamený dobrý film. Dosť nuda...60%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Delikátní festivalová jednohubka, která stojí a padá na skvělé Frances McDormand. Snímek Nomadland režisérky Chloé Zhao rovněž zaujme svým originálně znějícím příběhem, dlouhými záběry na čarokrásnou krajinu a také svým soundtrackem, z něhož dominantně vyčnívá božská práce klavíru. Bohužel, ani z těchto atraktivně znějících ingrediencí se nepodařilo "uvařit" nadprůměrnou podívanou, jelikož snímku podráží nohy příliš rozvláčný scénář, který zde nabídne velké množství zbytečných a hluchých scén. Je to veliká škoda, jelikož Nomandland měl velký potenciál stát se dalším překvapujícím a neotřelým počinem, kterých je k velké škodě nás diváků čím dál tím méně. Tak snad příště! „One of the things I love most about this life is that there's no final goodbye. You know, I've met hundreds of people out here and I don't ever say a final goodbye. I always just say, "I'll see you down the road". And I do. And whether it's a month, or a year, or sometimes years, I see them again.“ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (10)

  • Snímek je odvyprávěn na základě non-fiction knihy „Nomadland“ od Jessicy Bruder. (Kuzmik)
  • Výhra režisérky Chloé Zhao na Oscarech byla v její rodné Číně cenzurovaná v televizi i na sociálních médiích. A to prostě z důvodu její emigrace do USA. (hansel97)

Související novinky

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

93. Ceny akademie - výsledky

93. Ceny akademie - výsledky

26.04.2021

Dnes v noci proběhl 93. ročník předávání Oscarů, cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Ceremoniál se odehrál kvůli stále trvajícím protiepidemickým opatřením zcela netradičně ve velmi… (více)

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

Ceny BAFTA ovládla Země nomádů

11.04.2021

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních filmových cen Britské akademie (BAFTA) za uplynulý rok. V počtu nejvíce nominací (7) vedly shodně snímky Země nomádů a britské… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama