Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (134)

quixote 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu ne. Podepisuju tvrzení, že „je tu všechno špatně“. Iritoval mě nepochopitelně šroubovaný jazyk na začátku, nepřirozený platinový přeliv věčně hopsající Aninky, postsynchrony, ale hlavně totální nedostatek nápadů (tohle všechno jsme už u Zdendy viděli v x variacích), roztahanost a křečovitý humor. Tohle že má zaujmout děti? ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pohádkách už moc toho nového objevit nelze. Je to taková směsice známých příběhů. Také těch o Popelce, kterým se trošku podobá, je bezpočet, i když Tři oříšky jsou a budou jen jedny. Měli bychom nechat hodnotit děti, jímž je určena. Za rodiče musím pochválit pohodu, která z ní vyzařovala, krásnou přírodu i kostýmy. Nejsou zde žádné děsivé scény, neslyšíte žádné vulgarismy, hlavní představitelé jsou sympatičtí. Výkon proslaveného tanečníka Pavláska byl docela zábavný. S přihlédnutím k tomu, že nových pohádek je tak málo a na některé se nedá koukat ani o těch Vánocích, jsem docela spokojená. Příjemná, milá pohádka. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem měla problém pouze s jednou Troškovou pohádkou, a to s "Čertovou nevěstou", která obsahovala jak výrazy nevhodné pro děti, tak i neuvěřitelně primtivní řešení pekelných úkolů. Nový Troškův film naštěstí nevypráví o žádných čertech a vrací se k prostředkům, které fungovaly už u "Princezny ze mlejna" - malebná jihočeská krajina plná sluníčka a zeleně, sympatická neokoukaná tvář v hlavní roli. Z hlediska technického zpracování a výpravy nemůžu nic vytknout (kostýmy šlechticů má Troška vždycky vymazlené), herci možná malinko přehrávají, ale v tomto žánru se to dá odpustit. Zdaleka největším překvapením byl pro mě ale Lukáš Pavlásek v roli hastrmana, jeho výkon byl mile civilní a rozhodně ne tak "tydýtovský", jak jsem se obávala. Pohádku bych klidně o 15 minut zkrátila (přišli bychom pouze o zbytečný zpěv a poskakování po polích) a vytknout musím závěrečné zúčtování se zlem. Tohle Troškovi obecně moc nejde, a jeho uspěchané řešení způsobí mezi diváky spíše salvy smíchu. Pozitiva nakonec ale převládají a pohádku si v televizi klidně pustím ještě jednou. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Pěkná pohádka, hezky se na to koukalo. Nebylo zde příliš trapných nebo nudných momentů, dokonce i Pavlásek tolik neiritoval. 70% (with J+A) // (10.1.2021) NETFLIX - Ani na podruhé mě pohádka nikterak neurážela. Kdo odpustí, resp. si zvykne na Pavláskovo kvílení, tak se mu dostane obstojné pohádky s příjemně hrající Anastasií Chocholatou. 70% (J+A) ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení v Tisu u Blatna byla produkční nepříjemná na procházející turisty od Viklanu. (Banaho)
  • Režisér Zdeněk Troška prohlásil, že se při psaní scénaře s Marekem Kališem inspiroval knížkou „Krása nesmírná“. Jedná se o soubor ruských pohádek, konkrétně pohádkou „Peříčko Finista Jasného sokola“. (Duoscop)
  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama