Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

KDyž se podíváš na všecky filmy, který O.Trojan natočil, je to jedna pecka za druhou. Nedělá jich tolik, je vidět, že si to hodně promejšlí. U mě zatím vede Občanský průkaz, kterej mě perfektně vtáhnul do totáče. A tak sem si říkal, že přece takovejhle rejža nemůže natočit brak, kterej je takle strašně špatně hodnocenej. Je mi jasný, kvůli čemu to hodnocení je. Kvůli tý potřeštěnosti a odvázanosti. Na mě to udělalo dobrej dojem. Sice nejsem uplnej příznivce komedií, natož pak bláznivejch, ale díky super hudbě a hercům je to paráda. Dějově je to taky celkem nápaditý, hlavně teda vyšinutej zabiják Macháček je fakt skvělej :o). Adam Krofián z hradeckých The Atavists si tam pěkně zahrál s hudební smetánkou v čele s Ruprtem :o). Hodnotím rozhodně kladně a jdu tím pádem proti proudu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, proč tahle nahodilá záležitost vznikla. Na plátně se postupně vystřídá pozoruhodná přehlídka tragických postav, ani nemám nějak chuť se k nim vyjadřovat. Natožpak k samotnému „ději“, ve kterém se objevuje čerstvě platný městský zákaz hazardu, vyřizování účtů místní mafie či unavená rodina otce, který se zasekl v osmdesátkách. Vztahy jsou tu křehké i divné zároveň, celé je to přeplácané nejrůznějšími motivy a je tam tak nějak trocha od všeho. Ondřej Trojan se měl možná držet své standardní letité pauzy mezi filmy a tohle si odpustit. Do projektu namočil spoustu kvalitních herců i lidí za kamerou, kteří si něco podobného nezasloužili. Formálně je to poměrně výrazné a veskrze fajn, ale ta podivná pachuť na patře zůstává. Navíc je to pocitově mnohem delší než v reálu. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Většinu lidí, angažovaných v tomhle filmu, mám ze srdce rád a tak jim odpustím nepovedený film, ve kterém je spousta scénáristicky nelogických situací ve spojení se snahou o jakousi bláznivou komedii, která bohužel nejde s tím ostatním dohromady. Dílčí klady by se daly nalézt (nějaký ten civilní herecký výkon, vynikající hudba Romana Holého), ale to jsou bohužel jen střípky, které do celku nic pozitivního nedají. 50%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

To je snad zlý sen... Je to vůbec možné??? Přední český režisér, přední český scénárista, nejlepší český herec, plejáda dalších skvělých herců a výsledek - naprostá sračka, která trvá téměř dvě hodiny. Nedokážu si to nijak racionálně vysvětlit. Jako by se všichni vsadili, že se jim v kolonce nejhorší film kariéry bude skvět Bourák. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Popravdě až tak hrozné (nejhorší česká komedie desetiletí) mi to nepřišlo. Zasmál jsem se jen dvakrát. Poprvé, když nám asi na 3 minuty pustili Lassie (kdyby nám ji tam nechali, tak by to bylo dokonce lepší :D) a podruhé u robotického vysavače. I tak se ale moje babička a několik lidí v kině zasmálo. Bylo nás tam asi jen 20. Šel jsem na Bouráka, protože babička řekla, že by chtěla na nějakou českou komedii, tak jsem s bráchou schválně vybral tohle (kvůli hodnocení). Neřekli jsme jí o hodnocení, ale jí se to stejně docela líbilo :). Bourák byl tak otravnej. Ve filmu je dokonce hlavnější jeho dcera. Bourák je docela mimo. 50. léta v Americe mě otravovala a klubové scény s Ruppertem ještě víc. Nedaly se vydržet. Hudba byla hrozná. Má to hodně logických chyb. Vraždy mi přišly totálně oddělené od komedie. Kdyby to byla černá komedie, tak budou vtipné nebo hloupé nebo by k tomu dodal něco vtipného nebo hlášku. Takhle to vypadalo jako komedie a (!) vraždy. Podle mě, kdyby to bylo krimi bez komedie a příběh by se upravil, tak by to bylo mnohem lepší. Plus ty smrti byly nějaký divný. Vadilo mi, jak si každej hrál na borce, působilo to otravně. Postavám se měnila hodně logika a bylo dost nesmyslné co dělaly. Konec je natáhlej. Celkově mi to tak dlouhý nepřišlo, ale jakože uvědomoval jsem si, že je to dost natáhlý. Green screen v autě byl strašnej. Myslím si, že do toho vložili až moc zbytečně moc práce. Celkově na mě film Bourák působil hodně otravně než špatně. VYHODNOCENÍ: A ABY MĚLA VELKÝ...MODRÝ OČI ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)
  • Premiéra filmu musela být odložena kvůli koronaviru a uzavírání kin. (SONY_)

Reklama

Reklama