Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 2
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (831)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl vždy nařízený budík, abych nezmeškal jediný díl. Tyhle dětské kulty bývají s přibývajícím věkem kontroverzní (viz taktéž legendární Strážci vesmíru, na které se koukat nedá), ale na pár dílů Pokémonů jsem se před časem znova podíval na youtube a víte vy co - pořád mě to celkem bavilo. Tady je ta averze naprosto přehnaná, seriál jako takový opravdu není třeba nenávidět. Čtyřhvězdičkové hodnocení berte jako vzpomínku na mladší léta a protiváhu k odpadům - Pikaču si je nezaslouží :-) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Co blbnete?? 297: nejhorší seriál a zároveň 187. nejoblíbenější?? Tak tomu dejte dobrý hodnocení, když je to oblíbený seriál, ne?? :D :D Nejlepší seriál mého dětství... Když pominu večerníčkový klasiky samozřejmě.. :D Asi bych ještě někde vyhrabala album s kartičkami a samolepkami :D Dokud bylo známo 150 pokémonů.. super!! :) Jak jak se objevovali další a další tak mě to začalo štvát.. :D 4* ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nejedná o kdovíjakou fenomenální podívanou, ale myslím, že tak špatné hodnocení, jakým se Pikachu a spol. zde honosí si nezaslouží. Mánie, která se kolem japonských potvůrek rozpoutala, jim zároveň i dost uškodila. Minimálně kvůli geniálním hrám na Gameboy, které seriálu a filmům předcházely si to trochu úcty zaslouží. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál se mi dřív líbil (ikdyž to bylo jen asi jen kvůli tomu, že jsem měl rád pokémony jako takové). Naprosto chápu uživatele, kterým se seriál nelíbil (jako ty dialogy byly dost stupidní), navíc se jim asi nelíbili ani samotní pokémoni, ale přesto si myslím, že za ten nápad by si měl tento seriál alespoň 1* vysloužit. No a já hodnotím 2*, 1 za nápad, 1 za nostalgickou vzpomínku. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V době zrodu této legendy jsem již nebyl tak malý, abych se do toho zbláznil, ale ani tak starý, abych to, na základě lékařsky diagnostikované senility, považoval za příjemné vyplnění volného času. Pro mne je to jen kravinka, jejíž tvůrci v sobě objevili potenciál pro vytřískání peněz z každé nakreslené potvůrky. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Jména pokémonů nebo jejich část jsou většinou odvozena od jejich vzhledu nebo vlastností. Například Butterfree, Beedrill, Meowtwo, Hypno, Electrabuzz, Dragonite, Squirtle, Blastoise atd. (AntiasKing)
  • Niekoľko zvukových stôp v seriály pochádza zo "Star Trek: The Next Generation". (rador)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama