Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 3
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (831)

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Musíte uznat, že nápad to mělo geniální (sice pořád o tom samém, ale geniální). Jestli se někdo nechal strhnout davovou nenávistí a dal tomuto výtečnému seriálu "odpad!", tak je u mě za blba a pokrytce. Přiznejme si už konečně, že jsme to všichni kdysi žrali... Tak proč to teď odsuzujeme? Proč teď nadáváme a varujeme další generace, jaká to je blbost, když jsme tomu sami kdysi propadli? Nemají snad i oni právo užít si tu akci a zábavu s Ashem Ketchumem, Pikachu a jeho přáteli? Hry přece byly ve své době revoluční a i doteď si drží neuvěřitelnou chytlavost... To samé platí o seriálu, na který se i dnes rád podívám :) P.S. podle golfisty si zasloužím Oscara :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že tohle je blbost upgradeovaná na úplně novou úroveň blbosti, ale nedávno jsem náhodou přišla k nějaký videokazetě, kde bylo pár dílů a zavzpomínala a světe div se, bavila jsem se. Například desetiminutovka, jak jdou zvířatka po lese a dorozumívaj se jen opakováním svejch jmen ("Pikačů, pikačů, ékéns ékéns, čármandr čár, skverou skverou, bulbasaur bulba bulba, kóóófing") Je to prostě neskutečně uhozená kravina a tím je právě místy zábavná. Ovšem jen zásluhou Rakeťáků. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ono mě vlastně iritovala ta bezobsažnost (hlavně product placement), schopnost kocoura mluvit (jak???) a vůbec směšní Rakeťáci. Poprvé mě překvapilo množství odpadů, vzhledem k tomu, jaká značka to byla (že se to pár let po Nově najednou nastěhovalo na Liščata) a pořád je, ale dochází mi, že víc nechápu ten pozitivní kult, zejména od her neznalých. Ale svůj účel v kontextu tohoto anime subžánru to vlastně plní, narozdíl od pozdějších Beyblade šmejdů, které se stejně rychle rozbily. P.S. Je fascinující, jak v ostatních šónenech - ať už pro starší či mladší - nechají hlavní postavu vyrůst, ale zdejší šulín furt přeskakuje na místě. Tu dojnou krávu už musí bolet vemeno. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nejedná o kdovíjakou fenomenální podívanou, ale myslím, že tak špatné hodnocení, jakým se Pikachu a spol. zde honosí si nezaslouží. Mánie, která se kolem japonských potvůrek rozpoutala, jim zároveň i dost uškodila. Minimálně kvůli geniálním hrám na Gameboy, které seriálu a filmům předcházely si to trochu úcty zaslouží. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Co blbnete?? 297: nejhorší seriál a zároveň 187. nejoblíbenější?? Tak tomu dejte dobrý hodnocení, když je to oblíbený seriál, ne?? :D :D Nejlepší seriál mého dětství... Když pominu večerníčkový klasiky samozřejmě.. :D Asi bych ještě někde vyhrabala album s kartičkami a samolepkami :D Dokud bylo známo 150 pokémonů.. super!! :) Jak jak se objevovali další a další tak mě to začalo štvát.. :D 4* ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • V této epizodě debutuje nejvíce pokémonů z celého seriálu, a to 16. (LUKICKK)
  • Asha dabuje v anglickej verzii (a len po prvú sériu) žena, ktorá dabuje aj jeho matku Deliu Ketchumovú, Veronica Taylor. (patrik1177)
  • Gary oslovuje Ashe, jakoby ho nikdy předtím neviděl, přestože byli kamarádi z dětství. (LUKICKK)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama