Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (836)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Dr. Strange, to byla kdysi moje láska na první pohled. Schopnosti, kterými vybavili tvůrci tohoto hrdinu otevřely vesmír, co jeden vesmír, nekonečně mnoho vesmírů nekonečných možností. Všechno to ohýbání reality, zrcadlení reality, cestování v čase a prostoru, to mě prostě neskutečně okouzlilo. První díl z roku 2016 byl prostě super. To byl tehdy i ten náš vesmír docela v pořádku. Hollywood neměl potřebu cpát do každého filmu transky ani homosexuální páry, které mají děti. Záporáci byli tehdy ještě záporní a nosilo se tehdy, že záporáka je třeba zabít a zničit. Za tu dobu se hodně změnilo. Na tvorbě Marvelu se to podepsalo extrémně. Hlavně v posledních asi 2 letech. Co do toho začal kafrat Disney, tak šlo všechno úplně do prdele. Dnešní Marvel ovládli definitivně fanatičtí sluníčkáři. Všude je plno transek, gayů a lesbiček a jejich percentuální zastoupení ve filmech absolutně nekoresponduje jejich zastoupení ve společnosti. Záporáci už dávno nejsou záporní. Jsou to vlastně hodní dobráci od kosti, kteří jen sešli z cesty a už je není třeba zabít a zničit, nýbrž napravit a nasměrovat na správný sluníčkový směr. V závěru už vždy schází se jen chytit za ruce kolem táboráku a zazpívat si Kumbaya. Tento snímek je opravdu odpornou tendenční agitkou. Je nesnesitelně nudný, zdlouhavý, uspávající a rozhodně má jednoho z nejubožejších "záporáků" jakého jsem kdy napřič všemi filmy viděl. Ta malá mexikánská píča je tak strašně špatně a nezajímavě napsaná postava, že nudnější jen těžko na světě pohledat. Extrémní a extrémistická píčovina. Na jeden zátah bych ho rozhodně nedal. Akce se smrštila na to, že tam skáčou všelijací dementi a střílejí po sobě barevně rozlišené paprsky.  [8 %] ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Raimi + Strange s tváří Cumberbatche + sympatická America + šíbnutá Vanda + mnohovesmír + hororový nádech - cca. dvě fakt divné scény = zážitek na míle vzdálený kterémukoli z hojně popisovaných zklamání. Trailery byly výborné a dostala jsem přesně to, co jsem čekala, i když místy trošku jinak, než jsem to čekala. Patetické? Ano. Hloupé? Ne. Více Raimiho a více Tobey-... multivesmíru, prosím! 4,5*. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejupřímnějších Marvelovek ever a guilty pleasure roku. Pro Strange mám z nějakého důvodu ohromnou slabost a ve spojení s Raimiho evildead-lvl srandičkama to na mě i přes svojí roztomilou stupiditu působilo naprosto neodolatelně. První Marvelovka od prvního Strange, na kterou bych se klíďo podíval znova. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za posledné obdobie jedna s mála Avengeroviek, ktorá ma bavila. Dôvod je jednoduchý, zaujímavý príbeh, dobrá réžia a hlavne Avenger, ktorého máme radi a nemusíme sa s ním zoznamovať a prichádzať mu na chuť ako u kopec iných (Eternlas, Shang-Chi). Bendedict Cumberbatch je znova výborný a aktuálne asi najzaujímavejší Avenger, ktorý ťahá ešte svoju sériu (samozrejme aj Thor je super, ale toho spomínam iba preto, aby ma neje*bli blesky na stoličke). Film ma síce slabšie hodnotenie ako prvý diel, ale mňa tento mnohovesmír šialenstva bavil viac. Príbeh nie je síce nič extra a drží sa v zaručene fungujúcich schémach, ale  je tam toľko toho, že je sranda pozerať sa na to, čo sa tam všetko deje a kto všetko sa tam objaví. Máme tu záporačku, ktorú veľmi dobre poznáme, takže stret dvoch Avengerov je určite vítaný, obzvlášť po nevýrazných záporákoch na jedno použite. No a tretím výrazným plusom je réžia Sama Raimiho. Jeho stopa na tomto filmovom kotúči je skutočne výrazná, pretože na miesto klasických vtipných scén, sme dostali takmer hororové. Stále je to pre deti, takže do hororu nemôžme zabrusliť, ale je to určite vítaná zmena. K ďalším plusom patrí samozrejme aj opäť fajn vizuálna stránka, hudba Dannyho Elfmana, hromada odkazov a prepojení na svet Avengerov a taktiež aj nabitá akcia, či Strangeová pravá ruka Wong. Užil by som si to ešte o niečo viac, ale to by finále muselo byť viac napínavejšie, agresívnejšie, hororovejšie a menej predvídateľné. Tak či tak spokojnosť. P.S.: za titulkami sú dve scény, v prvej vás čaká Charlize a v druhej Raimiho dlhoročný kamoš Bruce Campbell. 80% - 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Elizabeth Olsen se svěřila v rozhovoru pro Harper's Bazaar, že na filmu si nejvíce užila posun ve Wandině osobnosti, především v nabytí sebevědomí. Poprvé má Wanda jasno v tom, co chce a nemá potřeba se za to omlouvat. (Kubaaa97)
  • Během souboje s Garantoem si můžeme všimnout telefonní budky s reklamou na čaje od firmy Celestial Seasonings. Jedná se o skutečnou společnost a možné pomrknutí na Celestiály, kteří se již v MCU objevili. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama