Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (836)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Potvrzení faktu, že 4. fáze se Marvelu absolutně nedaří. S Marvelem se začínáme čím dál více rozcházet. Jasně, nemůžu se považovat ve svých 41 letech za nějakou cílovku, ale i přesto jsem si ověřil, že když jsem si nedávno znovu pouštěl Iron Many nebo třeba prvního Thora, tak na mě ty filmy stále dokáží účinkovat. To ani nemluvím o Kapitánech, kteří byli vždy špičkoví. Jenže se Strangem si zkrátka nevím vůbec rady. Jednička mě úplně nesbourala a Dvojka je pro mě absolutně nesrozumitelná. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale jediné co se mě na tomhle Strangeovi líbilo: Scéna s chobotnicí, ultimátně krvavé killy a Bruceovo cameo. Zbytek včetně dvou matek mě dokonale sral. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OVLÁDAT VŠECHNO JE MŮJ OSUD…“   Na jedný straně komplikovanost mnohovesmíru, na straně druhý jednoduchá akce. Brutálně scifoidní,  temnější akce (super IMAX verze…), která nese Raimiho rukopis. Moc krásný obrázky – škoda, že je to trochu nuda. Hudba – Danny Elfman, paráda! Jen kurva ten scénář… víc se soustředit na postavy, páč to pozlátko kolem nezasytí.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si myslím, že jinde bych byl šťastnější. 2.) Chyběl mi Sam Raimi.  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Někde v Multiverse existuje lepší filmová verze Doctora Strange. Marvel slábne a je to cítit ( Spiderman byl ještě takovou fajn tečkou za Avengers), ale Black widow a Eternals jsou dle mého už jen průměrnými odvary a zatím to nevypadá, že by se to v budoucnu mělo zlepšit, naopak DC ( Suicide Squad a Batman) jsou na lepší cestě. Osobně jsem nebyl příliš spokojen ani s prvním dílem Doctora Strange a doufal jsem, že dvojka díky hororovějšímu nádechu a multivesmírném šílenství mě chytne více ( ono je to o chlup lepší), ale pořád jako celek né úplně uspokojivé). Herecky je film v pohodě, Benedict Cumberbatch si odehraje své, Elizabeth Olsen je na filmu zřejmě to nejlepší a nová postava Americy Chavez mě bohužel příliš nezaujala. Vizuálně je film bez debat solidní ( byť některé CGI šílenosti mi přišly trochu not- so eye candy), akce opět není moc, ale je natočená obstojně ( souboj s hudbou- velmi originální a nápadité, ilumináti, úvodní fight s démonem a skok skrz různé světy byl vizuálně TOP), humor zde absentuje úplně a camea postav mi tu přišly trochu zbytečné. V pár scénách šlo dokonce poznat, že film režíruje Sam Raimi ( odkazy na evil dead, scéna s démony, pár jumpscarů a jedna drsnější akční sekvence, která by Rko wannabe. Dějově film nemá moc čím překvapit, chybí tu pořádná osudovost a film MCU nikde moc bohužel neposouvá. Osobně jsem doufal ve větší šílenství v Multiverze, to se zde překvapivě až tak často nevyužívá a když už tak to začne být zajímavé až ke konci. Nemám proti filmu vyloženě nic špatného, bavil jsem se, rychle to uteče, ale znova se na film chuť podívat nemám. Trailer na Avatara však úžasný   Příběh 3/5. Akce 4/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 6/10. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Xochitl Gomez mala iba 13 rokov, keď sa prvýkrát zúčastnila konkurzu na rolu mladej superhrdinky, Americy Chavez. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama