Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnellyová) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skellyová). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (32)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měla pocit, že postavy seriálu si vždy cucly odvaru z blínu a pak blábolily nesmysly bez ohledu na okolnosti nebo co jim někdo jiný říká. Dialogy se tím měnily v pomatené a nesouvisející monology, které dovedly k dokonalosti názornou ukázku úsloví: Ten o voze, ta o koze. Chyběla mi nějaká nosná linka, nebo aspoň jakákoliv linka a závěrečný zvrat, který to měl celé vysvětlit, mi spíš přišel jako další hovadina. Casting předvedl urputnou, ale marnou snahu, nalézt v postavě hlavní hrdinky něco jako Evu Greenovou, ale jediné, co se jim povedlo, byla hodně laciná napodobenina Evy Greenové a to ještě jen z výprodeje na tržišti. Ke zmaru byla odsouzená i naděje ukázat emancipované ženy v době viktoriánského temna, protože seriál nedokáže vyvolat ani viktoriánskou atmosféru, ani touhu po emancipaci, aniž by to nepůsobilo směšně. SHRNUTÍ: Mimózní fantazy s hrdinkami ze sekáče. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľké očakávanie na ďalšiu časť série. Prvé časti si človek hovorí, kua, niekde mi niečo musí unikať, lebo niektoré rozhodnutia, niektoré vety, ktoré sa prednesú atď. ako keby nemali to, čo im predchádzalo. Samozrejme svet je maximálne zaujímavý, krásny mix steampunku ála Liga výnimočných meets X-Men. Potom príde začiatok šiestej časti a také WTF som fakt nezažil už dlho predlho. Kua, pozerám iný seriál? Omylom sa mi sem zatúlalo niečo iné? Zrazu všetko začne dávať zmysel, vysvetlí sa množstvo vecí z prvých častí a človek čaká, kam to bude smerovať. Sem s pokračovaniami. Ďaleko ale fakt ďaleko lepšie ako Irregulars. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ty čtyři tomu dám,Jednak proto,že mám rád Whedona a druhák proto,že mě bavilo Nevers sledovat,nicméně je to s hodně odřenýma ušima.Viktoriánky jsou totiž extrémně nevyrovnané a zatímco první dva díly jsou zábavná směsice sci-fi,fantasy a historické kriminálky,další dva se zbytečně utápí v rozvleklých rozhovorech a víc nudí než baví.Pátý díl to sice zase vrátí zpátky na původní kolej,ale aby se to nepletlo,přijde závěrečná epizoda,kterou doteď vstřebávám.Ta se snaží vše vysvětlit,ale dělá to dost zvláštním a zmateným stylem.Zhurba do poloviny vypadá jako úplně jiný seriál a nakonec jí zbude asi 30 minut na to aby příběh alespoň částečně uzavřela a to je sakra málo.Na extrémně malém prostoru tak nakonec dosprintuje do finále a i když je jasné,že si připravila půdu pro případnou další řadu,zanechá za sebou pachuť polovičatosti...70% PS : až později jsem zjistil,že tohle divné uzavření série je z větší části chybou HBO a nikoiv tvůrců.To se totiž rozhodlo původně deseti dílnou sérii natáhnout na dvanáct epizod a poté jí “roztrhnout” na dvě části.Což se neukázalo jako šťastné.Nezbývá tedy doufat,že druhá série/polovina zmatený dojem napraví. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička krutě pozitivních, emancipovaných viktoriánských supervulv bojuje za lepší superzítřky se zkurvenými konzervativními šovinisty, méně kladnými supervulvami a nějakými plešouny se svraštělými xichty. Slizák Džoš v marné snaze o udržení se v hlavním proudu prostě naházel do generátoru náhodných pomatených pičovin slova „Viktorie“, „PMS“, „Feministka“, „Homix“, „Londýn“, „Slepičí úlet“, „BLM“ a „Den nezávislosti“, přičemž výsledný přitroublý pipinkovský guláš s jednou až dvěma silnými či šokujícími scénami na díl by býval byl se zatnutými zuby do krku nějaké sufraštětky jakž takž přežitelný, nebýt toho opravdu megadebilního až nesvéprávného vyústění do žumpy céčkové pavědecké fantasmagorie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silné ženy a udatní černosi. Na konci 19. storočia. Čisté sci-fi a čistá zívačka s výnimkou pár momentov v jednotlivých častiach. A posledná časť to pokrúti tak, že je z toho už naozaj sci-fi a vlastne už dovtedy chaotický dej zchaotizuje ešte viac. Samozrejmosťou je tu podprahová fetišizácia lesbizmu či lásky medzi ženami, ktorá stojí nad všetkým. The Nevers majú ale výstižný názov. Ja som si to vyložil ako Never again. ()

Galerie (90)

Reklama

Reklama