Reklama

Reklama

Právník na doživotí

(seriál)
  • USA For Life
USA, (2020–2021), 16 h 21 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Hank Steinberg

Hrají:

Nicholas Pinnock, Indira Varma, Joy Bryant, Glenn Fleshler, Dorian Missick, Mary Stuart Masterson, Boris McGiver, Robert Vincent Smith, Sean Ringgold (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Sedí na doživotí za zločin, který nespáchal. Jestli chce dosáhnout spravedlnosti a pomoct i dalším neprávem obviněným, bude se muset stát právníkem. (Netflix)

Recenze (5)

Ondounek 

všechny recenze uživatele

Baví mě ta proměna, kdy seriál začíná jako kvalitní vězeňské drama a postupem času se z něj stane poctivá právničina. Když došlo na aktuálnější problémy jako Black Lives Matter, dokázal mě dej vtáhnout a díky stylu, jakým je seriál natočen, jsem se dokázal do zúčastněných vcítit, ač jsem bílý jako stěna. Třetí sezóna se pro malou sledovanost nechystá, což je na jednu stranu škoda, protože rozehráno na ni bylo v posledním díle slušně, na stranu druhou byl i takhle seriál důstojně zakončen. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom zaujímavý námet, kde nevinný väzeň vyštuduje právo, aby obhájil sám seba a kým sa tak stane obhajuje svojich spoluväzňov. Až to postupne vyzerá, že je v amerických väzniciach samý nevinný človek. Ale inak prvých 7 častí naozaj za to stojí, má to spád, sú tu zaujímavé prípady a nakoniec aj osobné vzťahy a zvraty držia tempo pekne vysoko. Odvtedy akoby uťalo. Posledných 5 častí sa vlečie, žiadne prekvapko nepríde a skončí to tak, aby sa ešte niečo natočilo. Samozrejmosťou bola aj podprahová LGBT propaganda v osobe Indiry Varmy, našťastie však nebola až tak hrubo pretlačovaná. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to dívá, dramaturgie,byť s výhradami, odvádí poctivé řemeslo a kvalitní herecké obsazení vytahuje seriál do nadprůměrné kvality. Vyobrazení vězeňského prostředí tady ničím nepřekvapí, ale souboj Wallace s prokurátorem je "na nože" a stojí za to seriál vidět. Plusem je i inspirace skutečným příběhem Isaaca Wrighta cit."Byl neprávem odsouzen pro obvinění z drog v New Jersey a podle zákonů o drogových králích v New Jersey byl v roce 1991 odsouzen k doživotnímu vězení. Když byl uvězněn ve vězení, pracoval jako koncipient a pomohl zvrátit neoprávněné přesvědčení dvaceti jeho spoluvězňů, než nakonec dokázal svou vlastní nevinu. Po propuštění z vězení absolvoval vysokou školu na Státní univerzitě Thomase Edisona v Trentonu a nakonec právnickou školu na Právnické fakultě St. Thomas Universityv Miami. Promoval v roce 2007 a advokátní komoru složil v roce 2008. Po devítiletém vyšetřování jeho postavy výbor jeho advokátní komory v New Jersey schválil jeho žádost. ". ()

Galerie (1 080)

Zajímavosti (2)

  • Stanice ABC seriál zrušila po 2. sérii, protože sledovanost klesla oproti 1. sérii o 38 %. (M.Fish)
  • Seriál voľne vychádza zo skutočného príbehu Isaaca Wrighta mladšieho, ktorý bol uväznený za zločin, ktorý nespáchal. Po uväznení sa stal koncipientom s licenciou a pomohol zvrátiť neprávoplatné odsúdenia dvadsiatich jeho spoluväzňov, až nakoniec dokázal svoju vlastnú nevinu. (Weezy22)

Reklama

Reklama