Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohled na Slovenský stát a druhou světovou válku očima lidí, kteří chtěli přežít a žít za každou cenu. Zemřít, nebo lhát? Děj se odehrává v r .1944 v malé slovenské vesnici pod horami, kde žije Eva. Je dělnicí u bohatého, krutého továrníka Bara. Dělá ve fabrice, aby přežila, dokud se nevrátí její manžel z války. On se najednou skutečné vrací a touží po tom, aby všechno bylo jako dřív. Je však válka a on dezertér. Zjistí, že továrníkova milenka ho zná a zná i jeho minulost. Zanedlouho ho začne hledat tajná policie jako vlastizrádného zběha… (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento filmový koprodukčný projekt síce nie je úplnym skvostom z vojnového obdobia, ale trošku som prekvapený aj z hodnotení, ktoré má na tomto portáli. Až taká katastrofa to zase nebola a aj keď tam bolo kopec klišé a tie herecké výkony tiež neboli ideálne, atmosféra bola vykreslená verne a zaujímavo. Taký klasický priemerný film, ktorý nenadchne, ale ani neurazí. 55 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo si natočíme filmu z vojnového Slovenského štátu a do všetkých popredných rolí dáme severanov. Možno aj preto, že zo začiatku akoby sa tvorcovia ešte neprebudili z nejakých ság, nakoľko v úvodných scénach film nevyzerá ako zo Slovenska, ale rovno z Vikingov. Niet sa čo čudovať, hlavnú rolu dostala Alicia Agneson, ktorá sa "preslávila" len posteľnými scénami s Ivarom Bezkostným a v tomto filme je vidieť, že keď jej dajú dobový účes, tak atraktivita kĺže dolu rýchlosťou ľadopádu. Film prinesie celkom dobrý nádych vojny a vzťahovej drámy, len sa posúva dosť pomaly a keď príde na rozuzlenie, v podstate neprinesie nič, čím by diváka zasiahol. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR1,2milióna ($1,5milióna)Tržby Celosvetovo ▐ Tak toto sa teda moc nepodarilo. Strašná suchopárnosť, dejová prázdnota. Hra na umenie?? Nechápem pokiaľ toto ako že produkovali Slováci prečo je reč/ komunikácia v angličtine, fopá ako svina. Ako ťuk, ťuk!!?? To ako toto dielo chceli predať zahraničnému publiku, fakt zle. /videl v kine: 20%/ ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Prodloužený víkend na Slovensku jsme si chtěli okořenit filmem, který se do ČR zatím nechystá. Naštěstí. Protože tohle vidět verbal, řehtáme se tady nad jeho recenzí dva měsíce. Obsah filmu by se vešel do dvaceti minut filmu normálního, dosedět ho bylo náročné, ke konci jsme se už bavili. Nuda k posrání, nesympatičtí všichni, špatné herectví, nepochopil jsem, proč se Slovák jmenuje Jack, bylo to anglicky, přitom angličtina některých zúčastněných byla otřesná. Ponuré, dlouhé, otravné, dialogy primitivní, scény třeba ve dvojici jsou divné, rozhovory debilní. "Filosofie", jak tady jiný komentující vtipně zaglosoval, mě taky srazila ze sedadla, asi jsme byli ve stejném kině, protože jsme se taky smáli a kroutili hlavama. Vše zajímavé je v upoutávce, ale varuji, v upoutávce jsou i sny a flashbacky. V traileru vypadají atraktivně, jenomže tyto scény v ději nečekej. Píšu za tři lidi, výsledek: zklamání. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

To je těžko. Jestliže se mám dívat na příběh, ve kterém se domů vrací slovenský dezertér s vyloženě typickým místním jménem Jack Kováč (ano, vidíš dobře: JACK KOVÁČ! ), tak přirozeně zbystřím. V chalupě se svítí petrolejkou a svíčkami, ale na stěně vidím elektrický vypínač. Za druhé světové v chalupách na Španej Doline a v jiných dedinách elektřinou nedisponovali, rovněž neměli ani výmalbu na stěnách válečkem (snad ve městě, ale i tomu bych se divila), na vesnici byli rádi, když měli vybíleno a po stole běhaly slepice. Tak to prostě bylo. Není na tom nic, čím bych chtěla urazit, naše slovenská prababička to prý takto měla ještě někdy v 50. letech, čili nic nevšedního. Nerozumím ale tomu, proč to neví režisér. Točím historický film, zjistím si ohledně té doby co nejvíc, když už nic, podívám se na dobové fotky. Spoléhat, že téma filmu je jinde je chyba. Ve snímku je řada cizích herců, hovoří se anglicky. OK. Jenomže titulky jsou udělány tak, že se odpovědi dovídáme mnohem dříve, než zaznějí. Příběh je blbý z podstaty. Potácí se mezi milostným, sociálním a válečným dramatem, je rozvleklý, nudný, špatně napsaný, chabě natočený, pokus o vygradování nedopadl. To že téma jako takové zajímavé je, doba to byla děsná a charaktery vlály do všech stran je samozřejmě zajímavé, tady se to však ztrácí ve výše uvedených nedostatcích. Vypínač nemyslím. Dále: jakmile slovenská žena- dělnice prohodila v rámci běžné ranní konverzaci že, cituji: "Na filosofování je ještě brzy.", vyprskla jsem smíchy. To samé ve scénách, kdy se ženy dělnice s šátkem na hlavě sofistikovaně zaobírají tématem "nevyhovujících pracovních podmínek v továrně". Vážně si někdo myslí, že ženy v továrnách za války toto řešily?! Pan továrník a jeho "milá" přehrávali, až to pěkné nebylo, scénář a dialogy velice slabé. Ale abych jen nehanila, Lachlan zahrál dobře, sice měl sestřih jako z obálky žurnálu a vyžehlené montérky, ale nechci být přepičatěle malicherná. Pěkná hudba, ucházející kamera, záběr z haldy na Španiu Dolinu mě potěšil, tam jsem svého času pobíhala ve svatebních šatech, čili srdeční záležitost, však jako celek mě film neoslovil. Za jedna a to jsem laskavost sama. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Jelikož neuměl Attila Végh moc dobře anglicky, tak požádal režiséra, jestli by mohl používat jednodušší fráze, jako třeba „come on“ nebo „kill you“. (Duoscop)
  • Natáčanie prebiehalo aj v obci Špania Dolina. (barborasara)
  • „Bylo to trochu odlišné, ale už jsem natáčel jiné projekty, takže to nebylo moc nové, ale filmová role byla nová. Doufám, že v budoucnosti něco přidám, víc než jen pět minut,“  prohlásil o své roli Attila Végh. (Duoscop)

Reklama

Reklama