Reklama

Reklama

Servant

(seriál)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 19 h 21 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Tony Basgallop

Hrají:

Lauren Ambrose, Nell Tiger Free, Rupert Grint, Toby Kebbell, John DiRenzo, Tony Revolori, M. Night Shyamalan, Rosemary Howard, Jill Durso, Boris McGiver (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Když manželé Dorothy (Lauren Ambrose) a Sean (Toby Kebbell) nečekaně přijdou o svého malého chlapečka Jericho, nesou to různě. Sean se snaží pracovat a Dorothy, neschopná se srovnat se smrtí svého syna, si pořídí panenku, která jí má syna nahradit. Aby toho nebylo málo, tak si pár najme na hlídání mladou chůvu (Nell Tiger Free). Jenže chůva není jen tak normální chůva... (vyfuk)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (59)

borec999 

všechny recenze uživatele

Typický Shyamalan. Originálne, zamotané, plné mysteriózna, hororu a hry s divákom, kedy väčšinu stopáže nikto netuší čo sa vlastne deje. Chýba len trademarkový plot twist. Celý čas ma seriál bavilo sledovať a nemám mu viacmenej čo vytknúť. Z hercov osobitne chválim debutjúcu Neil Tiger Free a znovuzrodeného Ruperta Grinta, ktorý možno má ešte stále šancu byť Rupertom Grintom a nie iba Ronom Weasleym. Veľká škoda záveru, kedy sa aspoň u mňa dostavil istý pocit zbytočnosti. Po skončení 1. série mám totiž ešte viac otázok ako na začiatku 1. epizódy a takéto ukončenia ja teda z duše nenávidím. Možno 2. séria zodpovie viac. 80% PS: výborné creepy intro. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky vymazlené, tajemné, napínající a výtečně zahrané. Zejména Laurene Ambrose vystřihla snobskou afektovanou paničku natolik věrně, že jsem měl kolikrát sto chutí skočit do obrazovky a šlápnout jí do ksichtu. Pozitivní je i minutáž jednotlivých epizod, ačkoliv mám pocit, že osm dílů by bylo zcela dostačujících. Co se konce týče, tak tady řadä komentujících nešetří kritikou, ale mě to i přes některé nezodpovězené otázky smysl dávalo a nepřipadalo mi, že je k tomu domýšlení potřeba nějak víc zapínat mozek. Ale třeba jsem to blbě pochopil. Buď jak buď, těším se na druhou řadu, která třeba ledacos vyjasní. 85% ()

Reklama

fantassia 

všechny recenze uživatele

Pro tentokrát je film zařazený ve správné kategorii, drama, horor a to odpovídá, proto to klidně může být iracionální, v téhle kategorii to nevadí. Nechybělo patřičné napětí, dokonce se nepokoušeli ty nesmysly nijak rozumně vysvětlovat a nechali to hodně na mentalitě diváků, kam kdo nechá zaběhnout fantazii a to je v podstatě nenásilné a správné řešení, jinak by to zmrskali jako hlavní protagonistku, ale ani tak, víc jak tři v tom není ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Servant má veľmi slušný rozjazd, buduje si atmošku, ale tieto pozitívne aspekty žiaľbohu nevydržia dlho. Skorej než za horor, by som seriál označil za rodinnú drámu plnú bolesti a dekadenčnosti. Funguje tu aj čierny humor, ale pripadalo mi, že dejovo nevie akým smerom sa má vydať ( niektoré epizódy mi prišli zbytočne naťahované, že som si hovoril - toto som už videl, a ktorým nepomohlo ani klaustrofobická atmosféra, pretože celý dej sa odohráva takmer len na pár metroch štvorcových ). Na každý pád, má príbeh takmer otvorený koniec, ktorý ešte v druhej sérii (ktorá ešte síce nie je... ) môže byť o stupienok lepší. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Čekáte-li finále, twist, nebo aspoň vysvětlení, nedostanete ho. Protahovaná, vystajlovaná bída, která zanechává spoustu otázek. Nemám ráda tenhle tip seriálů ala Ztraceni, ve kterém si musíte většinu domyslet. Pominu-li, jak nesympatická a protivná je ta zrzavá ženská v hlavní roli, nedokázala jsem mnohdy ani rozlišit, kdo je tady "ten divnej" - divně se tam totiž chovaj střídavě úplně všichni. A jak je to s chuťovými pohárky? Citem v rukou? Sektou ve stodole? Čarovnou loutkou nad postýlkou? Miminkem v cestovním kufru? A čí vlastně je? Nic z toho se nedozvíte. 40% ()

Galerie (199)

Zajímavosti (4)

  • Séria sa mala natáčať v Londýne a v New Yorku. M. Night Shyamalan sa po pripojení k seriálu rozhodol zmeniť miesto natáčania na Philadelphiu. (Game90)
  • Prvá bábika, ktorá mala byť použitá v seriáli, bola až príliš realistická. Musela byť vymenená, aby si ľudia nemysleli, že ide o skutočné dieťa. (Game90)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Novinka M. Night Shyamalana nabírá obsazení

Novinka M. Night Shyamalana nabírá obsazení

11.05.2020

Režisér M. Night Shyamalan je věčný tajnůstkář. Jeho filmy bývají často přísně střeženým tajemstvím, které divák neodhalí většinou dřív než ke konci snímku. Ne vždy to za to bohužel stojí, jeho… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Reklama

Reklama