Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Co napsat o tomto českém webovém seriálu, o kterém se mluvím dokonce i ve světě, díky jeho ocenění? Už jsem viděl pár snímků na téma kyberšikany, tak mi to není cizí, i když už mám skoro padesátku na krku. Příběh a chování postav je uvěřitelné a celé je to dobře zpracované, a to, že mu tady někteří vyčítají neoriginalitu mi nevadí a beru ho prostě jako další příspěvek. I když nejsem cílovka, tak mi přijde vhodný jak pro rodiče i puberťáky, kterých se to nejvíc týká. Ale to ať si posoudí každý sám. Za mě si však 4 hvězdičky odnáší. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] - motto na závěr: Virtuální svět se čím dál víc prokousává do našich duší a nevím jestli jsou na to připraveni ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Se Soukupovou především krátkometrážní tvorbou mám zkušenosti takže vím, že je schopnej tvůrce. Tomuhle jeho počinu jsem zatím odolával. Ale teď když je v kinech #annaismissing což by mělo být volný filmový pokračování tohoto seriálu tak jsem si řekl, že už nastala ta správná doba. Většinou u minisérie hodnotím každej díl zvlášť tady to ale dělat nebudu. Vesměs všechny díly se pohybovaly na hraně 3-4hvězd. Důležitej je přece celkovej výsledek a ten je pozitivní. Sice asi nejde o nic co by nebylo k vidění někde jinde, protože téma kyberšikany je v dnešní internetové době poměrně aktuální ale je to made in CZ a to se musí ocenit. Protože většina novodobé CZ tvorby je prostě zoufalá. Soukup a jeho tým se s tématem kyberšikany a vydírání vypořádal velmi slušně. Víc bych to asi nerozebíral. Možná jen pár takových dodatků. Ve 4díle #firstkiss - řekla ředitelka otci(Martyho), že je děsivé jak jedno video dokáže člověku změnit život. K tomu jen dodám. Kdyby to bylo jen jednomu člověku. Myslím, že to ovlivnilo životy daleko víc lidem. Naopak se mi líbilo třeba to co bylo řečeno v díle6 #recovery - v lidech se probudí něco zlýho když si myslej, že jsou neviditelní a všechno jim projde. Pocit moci je pro ně přitažlivej, návykovej. Nepřestanou dokud jim někdo nepřeláme prsty. K tomu jen dodám, že za monitorem a klávesnicí dokáže být KING každej. A dnešní doba tomu jen nahrává. Moje hodnocení 4hvězdy. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nedivím se tomu, že Marty sklidil úspěchy v zahraničí, protože tenhle český seriál je moderní, úderný, vykazuje evropské parametry a má neskutečný tah na branku. To vše se povedlo s většinou neznámých herců, z nichž někteří se pak elegantně přesunuli do Sex O´clock. Tleskám a mám radost z takové české produkce. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Plný počet, protože názorné, poučné, aktualní a důležité. Řekla bych, že především pro rodiče, protože omladina už kolikrát poučena je. Gratuluji k nominaci na Emmy! Po dokumentu V síti další práce, která může lidem otevřít oči. Pěkně natočeno, sympatická stopáž, dobře obsazeno. Odbočka k jiné věci: nedávno jsem četla nový český román Soběstačný. Pojednával o čemsi jiném, ale v určité etapě se jedenáctiletý chlapec dostal do situace, kdy ho obtěžoval dospělý chlap přes mobil. Spisovatelka velmi dobře vystihla nesnadnou situaci vystresovaného kluka, který dobře ví, že je to špatně, že o tom musí říct dospělým, je poučen jak ze školy, tak z domu, přesto je tato cesta neschůdná. Například dveře ke školní psycholožce v místech, kam každý vidí a on se tam stydí vejít, třídní učitelka, která se mu líbí a hanba nepustí, vážně nemocná máma, kterou zatěžovat nemůže nebo dědeček, který je moc starý... A predátor stále vypisuje, stále naléhá. Situace, kterou jedenáctileté dítě řešit chce, ale kvůli všelijakým okolnostem neví jak. Tato dějová linie mě zaujala a seriál ji teď doplnil. Obojí doporučuji rodičům, ačkoli jak zmiňuji výše, v knize jde o něco jiného, setkání s predátorem je jen epizodou, přesto jsem u ní trnula hrůzou. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku epizody hraje „You Drive Me Crazy“ od Erica Starczana a když si Marty (Jakub Nemčok) dopisuje s holkami, hraje „One For The Money“ od Jasona Greenhalgha a Junkieho Dreda. (SONY_)
  • Seriál je inspirovaný skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama