Reklama

Reklama

Šestnáctiletá Johanna Morriganová, žijící v 90. letech ve Wolverhamptonu, se touží stát spisovatelkou. Po ponižujícím vystoupení v televizi, které způsobí její rodině finanční potíže, je odhodlaná vydělat si peníze a dostane příležitost v londýnských hudebních novinách D&ME. Zpočátku se jí smějí, ale nakonec je přesvědčí, aby jí dali šanci, a napíše recenzi o skupině Manic Street Preachers. Z Johanny se stává "Dolly Wilde" s novým odvážným vzhledem. V Dublinu dělá rozhovor s hudebníkem Johnem Kiteem a rozvíjí k němu city, ale kvůli jejímu příliš pozitivnímu článku o něm ji vyhodí. Johanna si uvědomí, že negativita prodává, a tak začne psát kritické recenze, čímž si získá popularitu a z výdělku podporuje rodinu. Její osobní a profesní život se prolínají, což vede ke konfliktům, včetně hádky s Johnem. Když jí dojde, jak se k lidem ve svém okolí chovala, snaží se o nápravu tím, že se omluví těm, kterým ublížila, a znovu se spojí se svou rodinou. Johanna začne psát o svých zkušenostech, díky čemuž získá práci v časopise The Face, kde začne psát pravidelný sloupek s názvem "Building a Girl". Posléze napravuje svůj vztah s Johnem a zdůrazňuje téma, velice aktuální pro mnoho dnešních mladých dívek, že když si stavíš nějaký život a ten se ti pokazí, tak ho zbourej a začni stavět nový a lepší, ve kterém už zohledníš své předchozí chyby. A když ho zase postavíš špatně, tak ho zase zbourej a začni stavět opět úplně nový... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velké překvápko, zvlášť když jsem podle zběžného shlédnutí komentů tady čekala, že to asi do pár minut vypnu. A světě nediv se, rozhodně nešlo o Popelku v americkým stylu, ta holka to rozjela na jiným levelu - a dialogy, argumentace v britské angličtině, všechno tohle už jen přisypávalo hvězdičky. Já ty anglány žeru, už proto, že umí zapojit i mozek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Idea tohto filmu nie je na zahodenie, ale to prevedenie mi prišlo také príliš infantílne, no napriek tomu ma postava Johany bavila takým tým neobvyklým štýlom. Po dejovej stránke to nebolo zrovna strhujúce, ale britský humor v dialógoch to čiastočne dokázal nahradiť. Popravde, bez tých ironických a infantílnych dialógov by to nesiahalo ani len k hraniciam priemeru. Takže predovšetkým vďaka tomu sú to 3*. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Smůla, své cynické já jsem dnes už jednou vypnul, takže u mě Johanna tvrdě narazila. Kdybych byl zamindrákovanou -náctkou asi bych si film patřičně užíval a snad bych se i zasmál, jenže... Hlavní hrdinka mi byla zpočátku jen nesympatická, s postupujícím dějem se ale stala naprosto nesnesitelnou bytostí a tiše jsem doufal v nějaké tragické zakončení. Ne, tohle celé na mě vůbec nefungovalo už jen proto, že nedůvěřuji lidem, kteří mluví s obrazy a fotografiemi. Lidem, jimž obrazy a fotografie dokonce odpovídají, se pak vyhýbám velkým obloukem. Původně jsem uvažoval o jedné hvězdičce, ale protože jsem byl nucen několikrát použít tlačítko ffw, musím být tvrďák. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"How To Build A Girl" ma nakoniec veľmi príjemne prekvapilo. Neviem čo som od filmu čakal, no rozhodne zapôsobil viac, než som očakával. V jadre si myslím, že film má v sebe dobrý odkaz, má sympatické postavy a aj keď vidíme k čomu sa postupne Johana dostane, nemohol som vnútorne povedať, že by som ju začal neznášať. Skôr som si počas filmu hovoril - "Dievča... prečo to robíš?". Najprv som si myslel, že mi bude výrazne prekážať skutočnosť, že sa po prvej hodine filmu úplne zmení jeho tón, no vnútorne som to dokázal veľmi rýchlo akceptovať. Myslím si, že je to potrebné vidieť. Ako postupne Johana odhodí všetko kým bola a stane sa niekým úplne iným. Niekým, komu na nikom a ničom už nezáleží a vnútorne si nechá svoj život rozbiť na márne kúsky. Páči sa mi aj ako fungujú komické momentky. Ako s Johanou komunikujú postavy na jej obrázkoch alebo na reklamných posteroch a podobne. Myslím si, že je to aj celkom originálne. A bavilo ma to. Nebudem o filme veľa prezrádzať, no myslím si, že je zaujímavé sledovať ako sa Johana postupne mení. Ako sa zo šprtky, ktorá dokáže odovzdať 33 stranovú esej namiesto 300 slov stane tvrdá kritička, ktorá nebude šetriť urážkami na nikoho. Páči sa mi ako príde na svoj prvý koncert a dokáže v tom nájsť pocit niečoho nového. A dokáže si veci užívať. Mať z nich radosť a byť otvorená, úprimná a podobne. No postupne to v sebe začne dusiť, nakoľko je potrebné predávať články a vnútorne nadobudne pocit, že má na starosti celú rodinu a všetko naokolo. Beanie Feldstein podáva podľa mňa skvelý výkon a veril som jej každú jednu momentku. A som zvedavý v čom ju uvidím nabudúce. Jediné čo je zvláštne je fakt, že sa tu objaví aj niekoľko známejších tvárí ako sú Emma Thompson alebo Chris O´Dowd. A sú tu dokopy len na pár minút. Trailer som nepozeral, takže ak sa v ňom objavili a ľudia ich očakávali, chápem aj ten negatívny rating. Ale vnútorne mám pocit, že som sa dočkal veľmi dobrého filmu so skvelou hlavnou postavou, silnou hlavnou myšlienkou a dobre napísaným príbehom. Takže ja vnútorne nemám moc čo kritizovať. A film naopak veľmi oceňujem. Hodnotenie: A- ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Začátek byl super, originální námět a britská angličtina a prostředí způsobili, že jsem moc nechápala ty negativní recenze. No asi do 75% pak to celý začalo být dost nepříjemný a pocit ztrapněně zalízt někam pod peřinu se gradoval až do posledních 10%. Nevěřila jsem, že to může být horší. Pubertální sny jedné holky se staly skutečností, ze začátku jsem s ní soucítila, ale ke konci mi byla vyloženě protivná, britský módní (ne)vkus to celé jen podtrhoval. Konec přináší jakési ponaučení pro mladé a z totálního dna se dostáváme k něčemu celkem smysluplnému. Nápad rozhodně špatný není, ale zpracování je. Ač mám ráda britský humor, jazyk i prostředí, jsou filmy, kde by měli briti dát spíš zpátečku, protože ve finále se tento kousek jeví oplzle a nevkusně. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama