Reklama

Reklama

Griffinovi

(seriál)
Trailer
USA, (1999–2024), 159 h 48 min (Minutáž: 21–54 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green, Mila Kunis, Adam West, Patrick Warburton, Phil LaMarr, Gary Cole, Jennifer Tilly, Fred Tatasciore, Ralph Garman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(22) / Epizody(429)

Animovaný seriál o netypické americké rodince Griffinových. Každý z nich je originál, včetně jejich mluvícího psa Briana, který všechny překvapivé rodinné situace komentuje s moudrostí sobě vlastní. (TV Nova)

Videa (3)

Trailer

Recenze (794)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že bych se nudil, ale po pravdě to asi není můj šálek čaje. Srovnám li to se Simpsonovými, tak ti jsou úplně jinde. Tam jejich problémy vidím jako jednu velikou srandu, tady to na mě působí daleko víc reálně. Navíc postavy mi příjdou zcela nerozpracované. Až tedy na malého Stu, ten nemá chybu. Možná si ještě někdy nějaký díl pustím, ale 100x viděné všechny díly Simpsonových mi asi dokáýí stále udělat daleko větší dobře... ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sháním nějaké přemýšlecí granáty, zn.: spěchá, potřebuji přemýšlet... Ačkoliv mám odjakživa raději hrané věci, než animované, Family Guy se mi hodně trefil do noty. Jeho specifický styl humoru mi sedí jak hrnec na prdel - je to bláznivé, lehce vulgární, přiměřeně úchylné a plné "flashbackovitých" přechodů do absurdních scén, o kterých se právě mluví, což je asi tak největší poznávací znamení seriálu. Ačkoliv Simpsonovi tady byli první a poskytli Family Guyovi dost inspirace, o vykrádání zde určitě nejde, Family Guy je pro mě originálnější a vtipnější a řadím ho na první místo mých nejoblíbenějších animováných seriálů... Petarded! 9/10 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jak je možný, že jsem tenhle nářez objevil až teď??? Family guy je nejlepší kreslenej seriál všech dob. Žádný moralizování, žádný pokusy vychovávat, dělaj si tam prdel naprosto ze všeho a ze všech, je to prostě bomba. Simpsni jsou oproti tomu moralistická kopa sraček pro infantilně degerenovaný jedince s nákloností k růžovejm prasopsům. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me fakt prekvapilo, na serial sem zacal koukat hlavne proto, ze sem uz skouk vsechny dily Simpsonu, Futuramy i South Parku a nakonec se z tohohle vyklubal snad nejlepsi ze vsech techhle serialu. Samozrejme Simpsonovi jsou klasika nejklasictejsi, ale co si budem povidat, clovek na ty posledni serie uz kouka spis tak ze zvyku, navic ve vetsine dilu mame naky to pouceni a vse dobre dopadne. Pak tu mame South Park, kterej je sice ultimatne sprostej, ale nejakymu tomu poucovani na zaver se taky nevyhnul. No a pak tu je Family Guy, kterej se absolutne s nicim nesere, sice neni sprostej jak South Park, ale pro nejaky bitch, whore, shit a podobne nejde daleko, navic tady kolikrat chcipnou vedlejsi i hlavni postavy a to vetsinou dost krvavym zpusobem a dojde i na podobny nechutarny jako bliti po sobe a dalsi vostry veci a zesmesnovani prakticky kohokoliv od Jezise, pres cernochy az po zidy atd. Navic jen v par dilech z celkovyho poctu nakejch 111 epizod je nejaky to pouceni postav, velka udobrovacka a podobne, ale vetsinou to proste skonci nejakym vtipkem, pripadne ze nekdo nekoho setre. Nechapu ty reci tady okolo, ze jednotlivy dily nemaj poradnej pribeh, neprisli mi o nic horsi nez Simpsonovi, akorat s tim rozdilem, ze tady tvurci castokrat od tematu odbocujou, jsou tu haldy flashbacku, predstav a podobne. A s tim trochu souvisi muj prvni problem s timhle serialem. Prevazna cast vtipu totiz stavi na parodovani filmu, celebrit, ruznejch show a podobne a i kdyz u postav a filmu se vetsinou chytam, v tom neskutecnym mnozstvi americkejch show se fakt nevyznam, takze kolikrat nevim, o cem se postavy bavi. A kdyz uz jsem u tech problemu, je tu jeste jedna takova drobnost. Stejne jako v jakymkoliv jinym animovanym serialu tu jeden clovek dabuje vic postav, ale nepamatuju si serial, kde by to bylo tak desne slysitelny. Jinak co se tyce animace, neni nikterak slozita, ale me se libi, ma svy kouzlo a prostredi nejak osizene nepusobi. Jinak co se tyce jednotlivejch postav, rodice jsou v podstate to samy co u Simpsonu, akorat ze Peter je fakt naprosto vymlety vecne zlity hovado. No a co se tyce deti, Chris je vicemene to samy, co fotrik, ale problem je v Meg, ktera je fakt hodne zbytecna a skutecne jen vyjimecne je zdrojem nejakyho vtipu, kdyz nepocitam fakt, ze se ji ostatni smejou. No a pak tu je jeste vostry dite Stewie, kterej ma sice misty otravny kecy, ale jinak je fakt paradni a pak pes, kterej ma sice slusnej potencial, ale bohuzel je vyuzitej jen obcas. Nema cenu tu vyjmenovavat vsechny vedlejsi postavy, tak bych jen zminil sexualniho maniaka Quagmire, pedofilniho dedka Herberta a vymastenyho starostu Westa. Celkove, i kdyz se obcas najde nejaka ta slabsi epizoda, nemuzu si pomoct, ale vetsinou je tech 20 minut po okraj narvano hlaskama, vtipkama, obcas sice ohranejma, ale obcas originalnima a hlavne naprosto brutalnim humorem, kterej mi fakt stoprocentne sednul. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

FG je zaujímavý ani nie tak svojou témou (klasickú rodinku aj keď so zaujímavými obmenami alla Stewie a Brian sme tu už mali mnohokrát ) ako svojím netradičným spracovaním, kde príbeh ustupuje do pozadia gagom a kde samotné vtípky nevyplývajú z deja ale sú nám hádzané miestami až nepochopiteľným spôsobom pred oči- ide najmä o všetky možné Petrove spomienky (príklad-Peter spomína ako mu raz sliepka pred obchodom dala kupón na zľavu, ktorý sa ale vnútri v obchode nedal použiť, Peter sa nasral, preskočil cez sklenený výklad obchodu a začne asi 3 minútová bitka, ktorá sa postupne presunie spred ochodu za pomocou vlaku a vrtulníka až na mrakodrap z ktorého oba spadnú, Peter necháva zdánlivo mŕtvu sliepku pod mrakodrapom a sám sa vydáva v ústrety západu slnka, v poslednej scéne ale sliepka otvorí oči...). Kto si chce spraviť lepšiu predstavu o tom ako seriál vzniká odporúčam pozrieť dvojdiel South parku s názvom Cartoon Wars:-). ()

Galerie (1 710)

Zajímavosti (561)

  • Pred začiatkom 8. série opustil Quahog Cleveland Brown so synom Clevelandom Juniorom kvôli spin-offu Cleveland Show (od r. 2009). (Vrtto)

Související novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama