Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (348)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak první polovina filmu byla naprosto uchvacující psychopatická atmosféra s gradující nepříjemně vlezlým strachem z očekávání nadcházejícího zla. Nicméně od scény v kavárně, kde zlo se odkryje a stává se z něho spíš nějaký posedlý terminátor bez jakékoliv psychologie a sofistikovanosti. Za druhou polovinu bych dal 2 hvězdy. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

V minulosti sme boli zvyknutí na sofistikovanejšie záležitosti typu The Hitcher, Falling Down alebo Phone Booth a pod. Dnes nám stačí k dokonalosti jednoduchosť typu Unhinged. Prekvapivo to však šliape veľmi dobre a nejaké tie drobné kozmetické chyby sú pomerne ľahko prehliadnuteľné. „Průser“ sa teda rozhodne nekoná. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Sakryš, všechny vtipy na tlustýho Crowa jsou již rozebraný. Co se samotného filmu týče, tak je to rozsypaná kompilace témat točících se kolem chování za volantem, problémů spojených s komunikačními technologiemi, obligátního překlopení oběti v lovce či proměňující se doby, která nechává některé lidi za sebou. Je to všechno ale hrozně povrchní, protože mnohdy jsou postavy filmem trestány nesmyslně (žena, co si maluje v autě oči fatální nehodě stejně zabránit nemohla), o pozadí antagonisty, který se snaží chvíli zaujmout pozornost jako novodobý D-Fens se vlastně nic nedozvíme a celá ta linie o tom, jak jednoduše můžeme být vysledováni skrze komunikační zařízení padá k zemi s tím, jak nikdo není schopný po celou dobu jeho killing-spree vystopovat záporáka, který se ani nijak nesnaží nebýt vypátrán. Jako bohapustý thriller to bohužel moc nefunguje taky, protože se nás film několikrát snaží přesvědčit, že John Goodman se dokáže potichu k někomu zezadu připlížit, nikdo v koloně si nevšimne, když do jiného auta vedle opakovaně vráží auto další a navíc je to tak nějak nedobře sestříhaný, že místy to působí, jakoby se film na poslední chvíli zbavoval nějakýho obsahu. A automobilové honičky jsou nastříhány v dokola stejném módu A (záběr na auto hrdinky), B (záběr na hrdinku v autě), C (záběr na auto antagonisty), D (záběr na antagonistu v autě). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto má rád tieto "takmer real time" thrillery, nemal by byť sklamaný. Na druhú stranu ale ťažko bude ohúrený, originálneho tu vážne veľa nie je, ono aj tá myšlienka už bola spracovaná vo Falling Down a dokonca lepšie. Z Crowea ide vážne strach, čo už ale ani nie je dané ani tým, akým dobrým hercom je, ale skôr tým, ako sa tento chlapík rokmi spustil. Každopádne tu zastupuje všetkých štyridsiatnikov a päťdesiatnikov, ktorým sa prácne vybudovaný život vymkol nečakane z rúk, i keď drvivá väčšina podobne "postihnutých" mužov sa dokáže ako tak ovládnuť, keď príde na lámanie chleba. Film má slušný spád, len je lepšie sa nechať príbehom len tak unášať a nesnažiť sa premýšľať nad vecou pomocou elementárnej logiky, to by ste mohli rýchlo naraziť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Po závěrečném boji jsou Rachel (Caren Pistorius) a Kyle (Gabriel Bateman) po pár hodinách, možná minutách, policií propuštěni, aniž by byli transportováni do nemocnice k dalšímu vyšetření, přestože byli oba brutálně fyzicky i psychicky napadeni. Rovněž okamžitě jedou autem, ale Rachel by neměla být ve stavu, ve kterém by mohla řídit, alespoň několik dní. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama