Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (348)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V pohodě koukatelná jednohubka, ve které vystresovaná holka zatroubí na maníka, který zrovna podpálil barák i se svojí ex. Nic nápaditého, nic nečekaného, ale díky krátké stopáži film šlape, Crowe se svojí rolí baví a Caren Pistorius se dá bez problémů fandit. Na to, že se film odehrává převážně na silnicích, bych sice uvítal drsnější výbušnější autohoničky, ale co už. Spokojenost. 70% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na Vyšinutém mě nejvíc bavilo sledovat Russella Crowea a jeho snahu nehrát zbytečně moc dobře, aby nebylo vidět, jak zbytek filmu stojí za prd. Většinou se mu to daří, ačkoliv v pár scénách je evidentní, že se musí hodně držet na uzdě. Jinak tu ale fakt stěží nacházím něco, kvůli čemuž bych mohl tuhle thrillerovou rutinu komukoliv doporučit. Akční scény a honičky jsou natočené bez nápadu, vedlejší postavy jen lehce načrtnuté a těch devadesát minut se zatraceně táhne. Díky sestřihu z reálných událostí, který nám tvůrci pustí spolu s úvodními titulky je navíc očividné, že Vyšinutý by strašně rád byl nejen thrillerem, ale i komentářem k současné stresem prolezlé Americe. A na to je bohužel moc jednoduchý a nezábavný. Popravdě kdyby v tom nehrál Russell Crowe, nevěřím, že by se ten film dostal do kin. A vlastně ani nevěřím, že by někoho zaujal. Nemá čím. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Sakryš, všechny vtipy na tlustýho Crowa jsou již rozebraný. Co se samotného filmu týče, tak je to rozsypaná kompilace témat točících se kolem chování za volantem, problémů spojených s komunikačními technologiemi, obligátního překlopení oběti v lovce či proměňující se doby, která nechává některé lidi za sebou. Je to všechno ale hrozně povrchní, protože mnohdy jsou postavy filmem trestány nesmyslně (žena, co si maluje v autě oči fatální nehodě stejně zabránit nemohla), o pozadí antagonisty, který se snaží chvíli zaujmout pozornost jako novodobý D-Fens se vlastně nic nedozvíme a celá ta linie o tom, jak jednoduše můžeme být vysledováni skrze komunikační zařízení padá k zemi s tím, jak nikdo není schopný po celou dobu jeho killing-spree vystopovat záporáka, který se ani nijak nesnaží nebýt vypátrán. Jako bohapustý thriller to bohužel moc nefunguje taky, protože se nás film několikrát snaží přesvědčit, že John Goodman se dokáže potichu k někomu zezadu připlížit, nikdo v koloně si nevšimne, když do jiného auta vedle opakovaně vráží auto další a navíc je to tak nějak nedobře sestříhaný, že místy to působí, jakoby se film na poslední chvíli zbavoval nějakýho obsahu. A automobilové honičky jsou nastříhány v dokola stejném módu A (záběr na auto hrdinky), B (záběr na hrdinku v autě), C (záběr na auto antagonisty), D (záběr na antagonistu v autě). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Brzdy a spojky netřeba, na plyn se šlape oběma nohama a plnou vahou Russella Crowa, který pozapomněl dodržovat povinný dvoumetrový odstup od lednice. V plné jízdě tak filmu opomenete vyčítat těch pár projetí v protisměru nebo airbag v nose v podobě nesympatické hlavní hrdinky. Kdyby si po mém vzoru plácla na kufr nálepku "a vařit taky neumím," dal by jí Nečistá duše pokoj, než bys řekl šmik... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Akční road thriller o narušeném chlapovi, který nemá co ztratit, a tak se rozhodne na své konečné cestě zničit život řidičce, která jej v zácpě vytroubila. Skoro až do konce našlapaná jízda plná překvapení a moje tepovka skákala jak na horské dráze, protože budování napětí je jednou z největších předností filmu. I když se Unhinged nevyvaroval pár klišé, místy se postavy chovaly hloupě a ne vždy byly dialogy úplně vyšperkované, přesto se zde objevily hodně nečekané, kvalitní a zapamatovatelné momenty, body count byl slušný, bouraček víc jak v Kobra 11 a vraždami a násilím se celkově nešetřilo (mlátičky tlustá gorila vs. hlavní herečka byly dost drsné a filmaři se nebáli ji dát nějaké ty kopance a pěsti, a to se často nevidí). Caren Pistorius byla příjemná změna oproti mainstream hollywoodským herečkám a Russel Crowe se nám posledních pár let nepozorovaně ládoval cheeseburgrama a pivkem a hezky nám zfotrovatěl, ale role sadistického psychopata se zhostil nádherně a já mu za výkon doslova tleskám. Ve výsledku je to nervydrásající thriller oživující mrtvé kinosály, který se až moc okatě snaží kritizovat současnou dobu, lidi závislé na mobilech a rostoucí agresi za volantem, ale s přivřeným okem má vlastně pravdu a prostě se na něj dobře dívá. I přes nedostatky je to jeden z těch filmů, které si člověk rád pustí znovu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)
  • Ač se Russell Crowe představí jako Tom Cooper, tak v titulcích je zapsán pouze jako „Man“ („muž“). (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama