Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Osiřelá dospívající dívka se probudí v márnici a zjistí, že má nové superschopnosti. Stává se z ní vyvolená nositelka svatozáře tajné sekty jeptišek, které loví démony. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, jen je to strašně nedodělané. Evidentně pro mladší publikum, které u toho moc nepřemýšlí, což není rozhodně můj případ. Hlavní hrdinka sympatická, ale někdy se chová naprosto hloupě, což lze s jistou nadsázkou říct o celém seriálu. Počkám si na druhou řadu a s lepším scénářem a akcí si klidně dokážu představit do budoucna nějakou tu hvězdu navíc. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál mě hodně svým námětem připomíná Buffy, přemožitelku upírů. Hlavně hrdinka jí je dokonce v něčem podobná. Jenže seriál si jde vlastní cestou a to je moc dobře. Ze začátku to vypadá, že půjde o klasický střed dobra se zlem v čistě nadpřirozené podobě, kdy válečné jeptišky budu vymítat démony a s jinými bojovat. Jenže zápletka se postupně komplikuje a v závěru odhaluje zajímavé zvraty, které vše posouvají spíše do oblasti sci-fy. Hlavní postava Ava je velice sympatická a Alba Baptista si svou roli na první pohled užívá. V okamžiku kdy vtipkuje a vesele se usmívá, dokáže být i roztomilá a divák si jí tak ještě více oblíbí. Důležité je, že se neztratí ani v akčních scénách. Akce sice není moc, ale když už přijde, je natočená nečekaně přehledně a triky se také relativně povedli. Válečná jeptiška sice není žádný zázrak, ale jedná se v rámci žánru o pohodovou zábavu ideální pro odreagování. Finále má na můj vkus až moc otevřený konec a jisté nezodpovězené otázky a díky tomu bych ocenil, kdyby Netflix schválil druhou sérii, která bude více akční a možná trochu temnější a s vyšším rozpočtem by nám mohl ukázat i ty nakousnuté jiné dimenze. ()

Reklama

Akira777 

všechny recenze uživatele

Víte co byl bych radši, kdyby to dělali podle komiksu, jenže tam jsou slečny i v sexy oblečkách co už se dnes nenosí no. Není to úplně špatný, jenže Avu prostě jsem nesnášel, dousd mě rozesmávalo, že ona přece na boha atd nevěří, i když jí oživí vlastně hned v prvním díle zázrak., svítí jí záda, může procházet zdi, vidět démony, ale ona přece tomu nevěří. Navíc v jednom kuse Ava utíkala, s tím že démoni snad po ní napůjdou, když jdou po té svatozáři co má na zádech. Tohle byla první půlka seriálu a mě to tak nebavilo, bylo to jen prodlužování děje. Pak přišla druhá půlka, která už nějaký smysl dávala a byla o něco zábavnější. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa dosť epizód hľadala, ale od tej šiestej ma zaujala... Séria druhá je o poznanie lepšia a nepustila ma od začiatku do konca a na konci som zistila, že chcem viac a viac. Zaujímavý svet, úžasné vizuály, choreografia, bojové scény (boj v kostole snímaný na jeden dlhý záber je úchvatný), ktorým na dôveryhodnosti pridáva, že veľa z nich točili priamo herci, zaujímavé využitie schopností hala... Konfrontácia viery a technológie, vyrovnávanie sa s vlastnou sexualitou či stratou viery sú zvládnuté úžasne citlivo. Ava je "lovable brat", ktorému jednoducho nejde odolať :D, no aj všetky ostatné postavy majú vlastnú minulosť, prechádzajú vývojom a chcem o ich príbehoch vedieť viac. Som rada za pohľad do minulosti Mother Superion a do tretej série prosím o stretnutie Beatrice s rodinou :) A pre mňa osobne priniesla WN obrovský bonus - vzťah medzi Avou a Beatrice je asi jeden z najlepšie spracovaných slow burn WLW príbehov, aké som kedy za dlhé roky na obrazovke videla (a že som ich videla... takmer všetky :D) Simon Berry dokonale využil chémiu, ktorú majú Alba Baptista a Kristina Tonteri-Young a podarilo sa im spolu vytvoriť niečo unikátne... Obrovská škoda, že Netflix vypustil druhú sériu proti hneď niekoľkým hit seriálom, navyše s nulovým promom, čo výrazne znižuje šancu na tretiu sériu :( ()

LND 

všechny recenze uživatele

Říká se "drsný jako šmirglpapír". A tolik šmirglpapíru, kolik je v deváté epizodě před úvodní znělkou, jsem pohromadě asi ještě nikdy neviděl. Během prvních šesti dílů jsem si říkal, že to zkrátka vzdám a nedokoukám, jak moc to bylo o ničem. Počáteční paličatá, zdlouhavá a hlavně zcela zbytečná (je jasné, jak se to vyvine) nespolupráce hlavní hrdinky, stejně tak jako její nic neříkající vnitřní monology příliš natahují úvod příběhu, který kvůli tomu zasahuje až do druhé poloviny série. Kdyby se to celé zkrátilo na film, tak by to vůbec neuškodilo. Alba Baptista je samozřejmě překrásná, ale postava by za své chování zasloužila pár facek. Jinak chválím zajímavý pokus o spojení sci-fi a fantasy. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (1)

  • Pro hlavní herečku Albu Baptista jde o první anglicky mluvenou roli. Jejím rodným jazykem je portugalština, ale ovládá také angličtinu, němčinu, španělštinu a francouzštinu. (ElessarDeny)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Reklama

Reklama