Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlap středního věku, jehož život se smrsknul na otravné každodenní rituály prokládané manželčiným pohrdáním a pubertálními výlevy vlastních dětí. Když do jejich domu vniknou dva lupiči, nechá je beztrestně loupit a praštit svého syna. On se hájí tím, že nechtěl hrotit nebezpečnou situaci, ale všichni v jeho okolí ho mají za zbabělce. Hutch si původně myslel, že to ustojí, ale když se stane jedním z cestujících, které v nočním autobuse obtěžuje banda grázlů, bouchnou v něm nahromaděné saze. A že jich je. Než se usadil, živil se Hutch tím, že s pomocí násilí řešil problémy, na které si nikdo jiný netroufal, a absolvoval kvůli tomu hodně speciální trénink. Krvavá výchovná lekce v autobuse spustí lavinu událostí, které Hutche prověří víc, než cokoliv dosud prožil. Tenhle pan Nikdo má ale pořádně tuhý kořínek. A tajný sejf plný zbraní. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (863)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejně příjemné a stylové akční zjevení jako v případě prvního Johna Wicka. Ostatně, ještě aby ne, když zde Derek Kolstad v podstatě jen variuje jeho scénář. Jenže díky zcela odlišnému hrdinovi a tvůrčímu stylu dostáváme naštěstí trochu jiný zážitek. A hlavně Naishullerovy neskutečně našlapané krvavé hody, v nichž režisér ani na chvíli nesundá nohu z plynu a srší nápady od začátku až do úplného konce. Zdejší akce je nejen krvavější a přepálenější, ale dokáže být v některých scénách i nádherně fyzická. To vše ale i s pořádnou dávkou nadhledu, skvěle fungujícího humoru i vděčných vedlejších postaviček. Ano, Bob Odenkirk svou proměnu akčního borce dotáhl do dokonalosti a zároveň umí dát postavě díky svým hereckým kvalitám i lidskou tvář, rozhodně zde ale neválí sám. Pořád je tu totiž ještě lahůdkový Christopher Lloyd a výtečný záporák Alexej Serebrjakov, který by si zasloužil i více prostoru. Nikdo je zkrátka ten typ filmu, u něhož bude mít každý akční fanda spokojený úsměv od začátku do konce. A pak si to bude chtít pustit celé co nejdřív znova. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Derek Kolstad si ve Wordu otevřel svůj pár let starý scénář k Johnu Wickovi, všechna slova „John Wick“ nechal systémově přepsat na „Bob Odenkirk“, sem tam něco mírně osekal/poupravil a nový scénář byl hnedle na světě! Opravdu nevěřím, že vynaložil víc úsilí. Neberte mě zle, ono je to natočené fakt stylově, pěkně se na to dívá a dynamická řežba v podání tria Bob Odenkirk, RZA a hlavně dvaaosmdesátiletý Christopher Lloyd (!) byla neskutečně cool, ale to scenáristické recyklování sebe sama bylo fakt na facku a docela podkopalo celý film. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Má ten dům.....sklep?" John Wick, pardon, Hutch Mansell se dostane do křížku s ruskou mafií. No, kdyby ti Rusové nebyli vždy tak namyšlení, tak by mohli žít o něco déle. Adrenalinový zážitek odkazuje více na devadesátá než osmdesátá léta, což vůbec nevadí. Estetika filmového zabíjení je zde od dob Mechanického pomeranče a dalších následovníků vypilována až na kost. Stříkající krev je sice digitální (většinou), ale na rozdíl od reality tomu dává správný šmrnc. Překvapilo mě příjemně trio Odenkirk - Lloyd - Ironside (ten hlavně proto, že ještě stále hraje). Navrch Čajkovskij, Louis Armstrong a jeho nesmrtelný song What a Wonderful World a hit od Pat Benatarové - Heartbreaker. Úvod perfektně ukazuje ubíjející životní stereotyp, kdy se nic převratného neděje, dokud... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF THEY KNOW, I KNOW, YOU KNOW." ----------- Ilja Najšuller šesť rokov po svojom revolučnom filme Hardcore Henry sedí opäť na režisérskej stoličke snímky rovnakého explozívneho kalibru. No veľa dôvodov na oslavu nieto. Nobody má od svojho "predchodcu" pramálo spoločného, vizuálom a technickým spracovaním sa viac približuje sérii John Wick, čo som si hovoril počas pozerania, ešte dávno predtým, než som zistil, že sa tu odtiaľ stretol celý ansámbel, od producenta/režiséra cez scenáristu až po strihača, a je to tak cítiť, že tu Najšullera vôbec nie je cítiť a Nobody sa kľudne mohlo volať aj John Wick 6: Reborn, čo mi je dosť ľúto, nakoľko Henry bol neskutočný nárez s osobitým, ba priam jedinečným štýlom, ku ktorému sa rád vraciam. Akcia je ale aj napriek "strate" rukopisu režiséra vážne vyšperkovaná a herecký koncert Boba Odenkirka o to viac znamenitejší. Nie je to zas tak dávno od čias, kedy som si ho počas sledovania dvoch televíznych projektov z pera Vincenta Gilligana predstavoval v hlavnej roli poriadneho, akciou nabitého filmu, a bolo nám dopriate. Otázkou zostáva už len jediné – prečo Najšuller zahodil to, čo robil v takom rozsahu len on (a ešte k tomu najlepšie) a po 6 rokoch filmovej odmlky natočil toto? ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Až do drsnej scény v autobuse je Nobody ničím výnimočný priemer. Následne sa však rozbehne svižná akcia, ktorá sa síce nevyhýba klišé, ale zaručene pobaví. Trochu ma však mrzí, ako Hutch na konci bez akýchkoľvek problémov odrovnal hordu po zuby ozbrojených Rusov. Viac sa mi pozdával v polohe, kedy nepôsobil nesmrteľne a pri súbojoch dostával poriadne zabrať. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • RZA měl na natáčení pouhé 4 dny včetně zácviku, nicméně do akčních scén se vžil velmi rychle. Režisér Ilya Naishuller k tomu řekl, že: „Snad viděl víc akčních filmů než já, což je opravdu vzácné.“ (NiWi)
  • Keď Nikto (Bob Odenkirk) rozpráva o tom, ako dostal za úlohu zabiť nejakého muža, hovorí, že naňho mieril Waltherom, načo sa opraví, že použil „HKčko“ kalibru .45. Avšak na zbrani môžeme jasne vidieť nápis, že sa jedná o kaliber 9mm×19. Pravdepodobne sa jedná o úmysel tvorcov ešte viac poukázať na to, nakoľko má protagonista zahmlenú spomienku na udalosť. (ČSFD)
  • V rozhovore pred uvedením filmu sa Bob Odenkirk vyjadril, že sa na prípravu svojej role pripravoval 2 roky. (Game90)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (více)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (více)

Reklama

Reklama