Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 1
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

King z toho táhne na sto honů... což je zároveň plus i mínus.. On totiž 1)Ten kingův styl je už roky těžce obehraný a okoukaný(očtený) 2) Jakákoliv adaptace musí být zásadně osekaná o sáhodlouhé (a zásadní) monology, prostřihy do hluboké minulosti té či oné postavy, atd... Ve výsledku to pak vypadá tak, že tady máme deset dílů ve kterých se děj sice tak nějak přirozeně sune kupředu, ale divák má pocit, že většina každého dílu je jen hluchá vata. To sice není tak úplně pravda, ale ten silný pocit tam je... Nemluvím o tom, že King je tradičně slabý ve finiši. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to kvalitně natočené a souhlasím, že atmosféra v prvních epizodách by se dala krájet, na druhou stranu mi nesedl hlavní představitel (já toho chlapa prostě nemusím), druhá polovina postrádá tempo a závěr knihy byl opět pozměněn a zbytečně zakčněn. Béčkový dodatek, postrádající smysl hned v několika rovinách, vůbec komentovat nebudu... Netvrdím, že je "Outsider" Kingovým topem, ale zápletka s jedním mužem na dvou místech je geniální, a i když HBO stvořila důstojnou adaptaci, uvítala bych ji raději formou filmu nebo minisérie. 3,5*, přičemž asi nejvíce mě bavila postava Clauda (+ jeho ironického bratra), který v knize tolik prostoru rozhodně nedostal. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jak to hezky začalo, tak to pak rozbředlo děsivým způsobem. Měl jsem problém to dokoukat (musel jsem jeden díl denně, dva po sobě bych nedal). King je děsnej grafoman a už asi neví coby, a dost se opakuje. A seriál je děsně natahovaný, ideální počet dílů na takovou knihu by byl 4-5 (podobný problém jsem měl s panem Mercedesem, ale tady je to ještě horší). Jediné pozitivum je sympatická postava autistické soukromé detektivky v podání Cynthie Erivo. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Řádná dávka hutné atmosféry linoucí se od začátku až téměř do konci, kde atmosféru vystřídá krvavý a překvapivý masakr. Sice se to v pár bodech liší od předlohy, ale i tak s ledovým klidem prohlašuji, že se jedná o jednu z nejlepších Kingovek za poslední roky. Ben Mendelsohm je konečně po 100+1 záporných rolích kladný a zde přímo exceluje. Další věc je naprosto temně atmosférická hudba, která skutečně navozuje napínavou hutnou atmosféru. Konec už je takový slabší, čekal bych něco jiného, ale budiž. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné zpracování Kingovy paranormální detektivky, které v závěru malinko dojíždí na změny oproti předloze. Úvod je procedurální a realistický jak to jen jde a odkazuje stylem k Temnému případu. Záběrování, detaily, unavený Mendelsohnův pohled vyhořelého detektiva. Nejednoznačný podezřelý je navíc v Batemanově podání dokonale necitlivý. Desetidílná skladba série, ale nebyla nejšťastnější, protože Outsider začne od druhého dílu malinko vatit a předlohu rozvíjet do často zbytečných odboček. Nemluvě o nafouklých dialozích, které z hrdinů dělají ignorantské nekňuby. Cynthia Erivo je navzdory změnám v původu jako Holly výborná i když mohla být odtažitější (samozřejmě chybí jakékoliv návaznosti na tři předchozí knihy). Finálová konfrontace je v knize děsivější (přímočaré s funkční katarzí) a prostředí Texasu zajímavější. Přesto jedna z nejlepších adaptací, které bych se stávajícím obsazením přál pokračování. Klidně i s nudnou a obyčejnou vraždou z prostředí drogových gangů jak si přeje na konci Ralf. P.S: Koukáme na to na střídačku s Mimi šéfem a ten kontrast je vážně bizarní. :-D ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Ve chvíli, kdy Holly (Cynthia Erivo) čeká na autobus, zazní z televize zpráva o mizení dětí ve městě Derry, což je fiktivní město, ve kterém se odehrává děj mnoha knih Stephena Kinga, například i zfilmované knihy To (2017). (Kubohnat)
  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy autobus nabourá do svodidel, je před nehodou vidět pravotočivá zatáčka. V průběhu nehody je to zatáčka levotočivá (autobus si poškodí pravý bok), po zastavení se však objeví záběr na pravotočivou zatáčku, i když mírnější. (Lasmen)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama